Κλείσιμο
ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΕΛΛΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ logo

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΕΛΛΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ

+30 694 387 4989
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 73, ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Online Κράτηση

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΕΛΛΑΣ είναι ΝΠΙΔ μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Αποτελεί την έδρα της SPECIAL NEEDS TAEKWONDO INTERNATIONAL στην Ελλάδα. Με μόλις έξι μηνες αυτόνομης ζωής ο Οργανισμός έχει καταφέρει και έχει αποκτήσει πιστοποιητικό εκπαίδευσης ISO, πιστοποιητικό Quality Label απο την Ευρωπαϊκή Ενωση, δυο εύφημους μνειες απο Δημόσιους Φορείς και διεθνή αναγνωριση .

Γιατί αυτό που κάνουμε το αγαπάμε.

Με πιστοποιημενους εκπαιδευτές από την Special Needs Taekwondo International σε Αθήνα, Πειραιά, Κορυδαλλο, Δραπετσωνα, Μέγαρα, Πρέβεζα, Βόλο και Λουρο Πρεβέζης.

Αντικειμενικός Σκοπός του Οργανισμού είναι η ομαλή ένταξη των ΑμέΑ και κυρίως των αυτιστικών στο κοινωνικό σύνολο και η καθολική αποδοχή τους.

Πως επιδιώκουμε να το πετύχουμε;

Με την οργάνωση μεικτών ομάδων δραστηριοτήτων που αποτελούνται απο άτομα τυπικής εκπαίδευσης και άτομα ειδικής εκπαίδευσης με όχημα το Παραδοσιακό κομμάτι της πολεμικής τέχνης του Taekwondo.

Τι είναι όμως το INTERNATIONAL SPECIAL NEEDS TAEKWONDO HELLAS TRAINING SYSTEM;

Το International Special Needs Taekwondo HELLAS system είναι ένα πρότυπο σύστημα καλλιτεχνικής σκιαμαχίας και παιχνιδιού με μπαλάκια και χρώματα, δεν υπάρχει στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο, το οποίο βασίζεται επάνω στην βιο-μηχανική (biomechanics) της κίνησης στις φόρμες (tuls) της παραδοσιακής τέχνης του Taekwondo, απο εκεί έχει πάρει και το όνομα του, πλαισιωμένο απο ένα σύνολο εργοθεραπευτικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών.

Απευθύνεται κυρίως σε ασκούμενους στο Φάσμα του Αυτισμού με ή χωρίς Νοητική Υστέρηση αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε όλες τις κατηγορίες ΑμεΑ με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Το ISNTKDHELLAS System έχει αναγνωριστεί ως μοναδικό απο την Πολιτιστική Ομοσπονδία ΠΟΕΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας) με αριθμό αναγνώρισης ΑΤ/006/2019 .

Τι είναι τα τούλς;

Τα τουλς η αλλιώς φόρμες απηχούν τον Κορεατικό πολιτισμό. Πρόκειται για μια σειρά θεμελιωδών κινήσεων, μιάς χορογραφίας, που σκοπό έχει να δείξει ένα γεγονός αλλά και να βοηθήσει τον ασκούμενο και να τον καταστήσει ικανό να αφομοιώσει τις βασικές κινήσεις, να βελτιώσει την ευλυγησία και ευκινησία του, να αναπτύξει μύες και αναπνευστικό έλεγχο και να εκτελέσει απαλές και ρυθμικές κινήσεις. Με λίγα λόγια κάθε φόρμα συγκρινόμενη με τις στρατιωτικές τακτικές ή με τις λέξεις, αποτελεί την εκπαίδευση κάθε στρατιώτη, ή το αλφάβητο αντίστοιχα. Έιναι ταυτόχρονα εξάσκηση σε τεχνικές, τέστ δύναμης και χαρακτηρηστικής ομορφίας. Μέσα απο τα tul ο ασκούμενος εκτός των άλλων εμβαθύνει στην ιστορία της Κορέας και στον Κορεατικό πολιτισμό.

Στη εκτέλεση των φορμών (TUL) πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εξής το TUL πρέπει ν’ αρχίζει και να τελειώνει ακριβώς στο ίδιο σημείο. Αυτό δείχνει την ακρίβεια αυτού που το εκτελεί. Οι σωστές στάσεις και ο προσανατολισμός πρέπει να διατηρούνται πάντοτε. Οι μύες του σώματος πρέπει άλλοτε να είναι τεντωμένοι και άλλοτε χαλαροί στα κρίσιμα σημέια της χορογραφίας. Η χορογραφία πρέπει να εκτελείται με ρυθμικές κινήσεις. Κάθε κίνηση πρέπει να επιταχύνεται ή να επιβραδύνεται ανάλογα με τις οδηγίες του δασκάλου. Κάθε TUL πρέπει να κατανοείται και να εκτελείται τέλεια από τον ασκούμενο προτού αυτός προχωρήσει στο επόμενο. Οι ασκούμενοι πρέπει να ξέρουν το σκοπό της κάθε κίνησης. Οι ασκούμενοι πρέπει να εκτελούν κάθε κίνηση άλλοτε με νεύρο και άλλοτε χαλαρά.

Ο Διεθνής Όρος Tae Kwon Do εκτός απο την ονομασία του αγωνίσματος (SPORT) όπως έχει καθιερωθεί υποδηλώνει και την πολεμική τέχνη (που υποδηλώνει ΠΑΡΑΔΟΣΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ) και με την οποία πολεμική τέχνη ουδεμία σχέση έχει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Για όποιον δεν γνωρίζει η κορεατική πρόταση Tae Kwon Do μεταφραζόμενη στα Ελληνικά σημαίνει “Ο τρόπος να μάχομαι με τα χέρια και με τα πόδια”.

Πληροφορίες, φωτογραφίες και βίντεο για εμάς μπορείτε επίσης να βρείτε στα παρακάτω λίνκς.

https://www.facebook.com/isntkdfhellas/

https://www.noesi.gr/pronoise/taekvonto-amea

https://www.facebook.com/sntkdharticles/

Περισσότερα

Δεν σου ταιριάζει κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα;

Ζήτα εξατομικευμένη προσφορά!

Ζήτα προσφορά

Δωρεάν Αξιολόγηση και δύο συνεδρίες διάρκειας μισης ώρας έκαστη