Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

23 Jan, 2021

Το Κόκκινο Μπαλόνι: Οι Αλκυονίδες Μέρες (Αφήγηση Μύθου)

Ένας πολύ όμορφος μύθος από τα αγαπημένα Παραμυθοκαμώματα με την βοήθεια και την καθοφήγηση πέντε μικρών μας φίλων!

Τι λέτε πάμε να τους ακούσουμε;

Μέσα Γενάρη και το κόκκινο μπαλόνι μου με ταξιδεύει στον μύθο της Αλκυόνης. Μαζί μας και τα παιδιά που απαντάνε με τον δικό τους τρόπο τι είναι μυθολογία, ποιος είναι ο αγαπημένος τους θεός, πως οι θεοί τιμωρούσαν τους ανθρώπους στην αρχαιότητα αλλά και τι είναι τέλος πάντων οι Αλκυονίδες Μέρες.

Το Κόκκινο μπαλόνι ήρθε ένα πρωί στον κήπο μας κουβαλώντας μία όμορφη ιδέα. Μπορούσε να πετάει γιατί ονειρευόταν. Ήταν γεμάτο, όχι με αέρα αλλά με λέξεις. Λέξεις και ιδέες που τις μοιράστηκε μαζί μας. Και εμείς τις αγκαλιάσαμε και τις κάναμε πράξη. Έτσι έχετε εδώ το πρώτο επεισόδιο από μια σειρά podcast που θα έρχονται κοντά σας κάθε δεκαπέντε μέρες.

Η ιδέα ήταν απλή. Ιστορίες που ξεπηδούν από απλές απορίες των παιδιών, ιστορίες που φέρνουν μαζί τους και μία απλή γνώση. Πώς όμως τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονται κάποιες έννοιες; Πώς φαντάζονται τον κόσμο μας; Πώς απαντάνε τα ίδια στις απορίες τους; Με γνώμονα αυτή τη σκέψη κάθε φορά θα ακούτε και τις φωνούλες μικρών μας φίλων που μοιράζονται με όλους μας αυτά που έχουν στο μυαλό τους.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Πρώτος μας σταθμός οι Αλκυονίδες μέρες.

Ευχαριστούμε τον Έκτορα, τον Ιάσωνα, τη Νάσια, το Νίκο και τη Φένια για τις όμορφες σκέψεις τους που μοιράστηκαν μαζί μας.

Αφήγηση παρουσίαση: Βιργινία Κοκκίνου
Μουσική: Γιάννης Ανθόπουλος

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.