Κλείσιμο
SENSO - Σύλλογος Αθλητικού & Κοινωνικού Χορού Θεσσαλονίκης logo

SENSO - Σύλλογος Αθλητικού & Κοινωνικού Χορού Θεσσαλονίκης

+30 698 491 2310
Αγίας Τριάδος 8, Σταυρούπολη
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Ο Σ.Α.Κ.Χ.Θ. "SENSO" ιδρύθηκε στις 31 Ιουλίου του έτους 2009 με έδρα τη Σταυρούπολη του Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης. Σήμερα λειτουργεί σε νέο, ανακαινισμένο ισόγειο χώρο 300 τ.μ., για να μπορεί να δέχεται τα μέλη του σε ένα πιο ευχάριστο και σύγχρονο περιβάλλον. Σκοπός μας είναι η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη του αθλητικού και του κοινωνικού χορού σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται με τη λειτουργία τμημάτων εκμάθησης και εκγύμνασης για κάθε είδος χορού και για όλες τις ηλικίες. Τα τμήματα χορού είναι μικτά (αγόρια/κορίτσια - ανδρών/γυναικών) και χωρίζονται ηλικιακά σε Juvenile (6 έως 10 ετών), Junior (11 έως 13 ετών), Youth (14 έως 17), Adult (18 ετών και άνω) και ανά επίπεδο γνώσεων σε πρωτοετείς, δευτεροετείς κλπ.

Τα μαθήματα χωρίζονται σε:

Ύλη / Χορογραφία και Ενδυνάμωση.

Στα παιδικά τμήματα πραγματοποιούνται από 1 έως 6 συναντήσεις την εβδομάδα, διάρκειας 45 λεπτών η κάθε μία. Στα εφηβικά και ενηλίκων τμήματα πραγματοποιούνται 3 συναντήσεις την εβδομάδα, για το κάθε στυλ χορού ξεχωριστά, με διάρκεια 45 λεπτών η κάθε μία.

Τα στυλ χόρου (τμήματα) που διδάσκονται είναι: 

Κλασικό Μπαλέτο - Μοντέρνο Μπαλέτο (Σύγχρονος Χορός) - Jazz & Street Heel Jazz - Λατινοαμερικάνικοι Χοροί - Ευρωπαϊκοί Χοροί - Latin International Style -> Ballroom International Style - Αργεντίνικο Τανγκό - Hip-Hop (All Styles) - Break Dance - Oriental - Bellydance (All Styles) - Fitness Dance - Pilates - Yoga - Ελληνικοί Λαϊκοί Χοροί

Τμήματα Ένταξης. Τα τμήματα χορού ένταξης είναι τμήματα που συμμετέχουν παιδιά τυπικής ανάπτυξης και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα παιδιά της ένταξης θα έχουν το κάθε ένα από έναν συνοδό ατόμων με αναπηρία τον οποίο θα επιλέγουμε εμείς από την εθελοντική ομάδα του SENSO. Οι συνοδοί είναι όλοι άτομα που εργάζονται ή έχουν ειδικότητα πάνω στον τομέα αυτό. Τα παιδιά στο τμήμα ένταξης μαθαίνουν να συνεργάζονται με άλλα παιδιά, να χρησιμοποιούν το σώμα τους (σε όποιο βαθμό μπορούν χωρίς πίεση), να εκφράζονται με το σώμα και να μαθαίνουν χορό διασκεδάζοντας. Στο τμήμα δεχόμαστε και άτομα με αναπηρικά αμαξίδια.

Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής. Το τμήμα "Μουσικοκινητική Αγωγή" είναι ένα τμήμα που δέχεται παιδιά ηλικίας από 3 έως 4 ετών, λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα (8 μαθήματα ανά μήνα διάρκειας 45' λεπτών το κάθε ένα). Το πρόγραμμα του περιλαμβάνει παιχνίδι σε συνδυασμό με ασκήσεις εκγύμνασης του σώματος και βασικές αρχές/τεχνικές κλασικού χορού (μπαλέτο). Το παιδί μαθαίνει να χρησιμοποιεί το σώμα του σε αρμονία με τη μουσική και παράλληλα να ακούει/καταλαβαίνει το ρυθμό/ταχύτητα του.

Ερασιτεχνικό Τμήμα Musical. Το ερασιτεχνικό τμήμα musical απευθύνεται σε όλους, ανήλικους και ενήλικους, παιδιά και γονείς. Οι συμμετέχοντες με τον ηθοποιό δάσκαλό τους αναλαμβάνουν το ανέβασμα ενός έργου και δουλεύουν πάνω σ' αυτό. Παράλληλα δέχονται και άλλες γνώσεις σχετικές με το θέατρο κλπ. για μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα και άποψη πάνω στο αντικείμενο εκπαίδευσής τους. Το τμήμα λειτουργεί 1 φορά την εβδομάδα (4 μαθήματα ανά μήνα διάρκειας 90' με 120' λεπτών το κάθε ένα).

Τμήματα Γυμναστικής. Τα τμήματα γυμναστικής είναι μικτά (αγόρια/κορίτσια - ανδρών/γυναικών) και χωρίζονται ηλικιακά σε Kid's (από 6 έως 13 ετών) και Open (από 14 ετών και άνω).

  • Kid's - Fitness Dance (Zumba): Το τμήμα χορευτικής γυμναστικής (αερόβια άσκηση σε συνδυασμό με χορευτικές κινήσεις) περιλαμβάνει ξένη και Ελληνική μουσική ακολουθώντας μια σειρά από μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις που γυμνάζουν μυικές ομάδες του σώματος των παιδιών διασκεδάζοντας. Το τμήμα λειτουργεί 1 φορά την εβδομάδα (4 μαθήματα ανά μήνα διάρκειας 45' λεπτών το κάθε ένα).
  • Yoga: Το τμήμα διδάσκει στον ασκούμενο το πως να έρχεται σε επαφή με το σώμα και το ψυχικό του κόσμο. Τα μαθήματα μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι, ανεξάρτητα από την ηλικία, τη σωματική διάπλαση ή τη φυσική κατάσταση. Δε χρειάζεται προηγούμενη γνώση της γιόγκα για να απολαύσει κανείς τα ευεργετικά της αποτελέσματα. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ασκήσεις για ευλυγισία, αναπνευστικές ασκήσεις (pranayama) και χαλάρωση. Η ζωτική ενέργεια του σώματος ξεμπλοκάρεται και αποκαθίσταται αρμονικά σε ολόκληρο το σώμα. Η γιόγκα που διδάσκεται είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για τις ανάγκες των σύγχρονων ανθρώπων που θέλουν να παραμείνουν νέοι, υγιείς και δημιουργικοί μέσα από μια σειρά ασκήσεων που επιβραδύνουν τη γήρανση ενεργοποιώντας το νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Το τμήμα λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα (8 μαθήματα ανά μήνα διάρκειας 45' λεπτών το κάθε ένα).
  • Pilates: Το τμήμα διδάσκει στον ασκούμενο να χρησιμοποιεί το μυαλό για να κοντρολάρει τους μυς του σώματός του. Σκοπός του Pilates είναι η ενδυνάμωση των μυών της σπονδυλικής στήλης, η ευθυγράμμιση αυτής, αλλά και η επίτευξη της σωστής αναπνοής. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ασκήσεις Αναπνοής (ολοκληρωμένη και βαθειά εισπνοή και εκπνοή με σκοπό την οξυγόνωση των μυών και την αποσυμφόρηση των ώμων και του αυχένα από την ένταση), Κεντροποίησης/Σταθεροποίησης (κάθε κίνηση ξεκινάει από το "κέντρο" μας, ο Pilates ονόμασε τους κεντρικούς μυς της κοιλιακής χώρας και τους γύρω από αυτήν Powerhouse), Συγκέντρωση (η απόλυτη συγκέντρωση κατά την διάρκεια της κίνησης έχει ως αποτέλεσμα την εκτέλεση της άσκησης με την περισσότερη δυνατή ακρίβεια), Έλεγχος (σύμφωνα με τον Pilates, κατά την εκτέλεση των ασκήσεων το μυαλό καθοδηγεί απόλυτα τις κινήσεις των μυών), Ακρίβεια (κάθε κίνηση γίνεται με λεπτομέρεια και ακρίβεια), Ροή (η ροή της κίνησης και η αρμονική μετάβαση ανάμεσα στις ασκήσεις επιτυγχάνει βαθιά ενδυνάμωση των μυών και βελτίωση της αντοχής). Το τμήμα λειτουργεί 2 φορές την εβδομάδα (8 μαθήματα ανά μήνα διάρκειας 45' λεπτών το κάθε ένα).
Λιγότερα