KATALINAS LIFE EVENTS logo

KATALINAS LIFE EVENTS

+30 211 1175 845
+30 6940 778 779
Αιμιλίου Βεάκη 28, Περιστέρι
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Προσφορές

Κριτικές

Επικοινωνία

Στο Katalinas Life Events στοχεύουμε στην προσωπική ανάπτυξη και βελτίωση. Με τη σύμπραξη καταρτισμένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας βοηθάμε, όσους μας εμπιστεύονται, να εντοπίσουν και να επιλύσουν όποια δυσκολία αντιμετωπίζουν. Πρόθεση μας είναι, να υποδεχθούμε, σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα τους και να τα εξελίξουν αναπτύσσοντας μια πιο υγιή και χαρούμενη καθημερινότητα.

Πολλές φορές είναι δύσκολο να επικεντρωθούμε σε ένα πρόβλημα και την επίλυσή του ή να αλλάξουμε μια κατάσταση ή να προχωρήσουμε σε μια απόφαση που έχουμε πάρει. Αυτό συμβαίνει όχι γιατί δεν έχουμε το κίνητρο ή γιατί δεν θέλουμε, αλλά επειδή απλά χρειαζόμαστε κάποιον που να μπορεί να ξεκινήσει μια συζήτηση, να βάλει σε σειρά τις σκέψεις μας και να ενθαρρύνει την επιθυμία για αλλαγή.

Θα χαρούμε αν καταφέρουμε να αποτελέσουμε έστω και ένα μικρό σκαλοπάτι σε αυτή την πορεία σας προς την αλλαγή.

Υπηρεσίες

Life development events

 • Ομάδες αυτοβελτίωσης.
 • Ημερίδες που αφορούν στις διαπροσωπικές σχέσεις.
 • Ομάδες γονέων.
 • Εποπτεία επαγγελματιών ψυχικής υγείας.
 • Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για επαγγελματίες από το χώρο των κοινωνικών, παιδαγωγικών και επιστημών υγείας.

Συνεδρίες Theta Healing

Η μέθοδος θήτα είναι μια διαλογιστική τεχνική, ένας συνδυασμός πνευματικής φιλοσοφίας και επιστήμης, η οποία μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και να απαλλαγούμε από οτιδήποτε δυσκολεύει τη ζωή μας.

Ο θεραπευτής μέσω διαλογισμού εισέρχεται στα εγκεφαλικά κύματα θήτα όπου έχουμε πρόσβαση στον ασυνείδητο νου. Με αυτόν τον τρόπο βρίσκει το θεμελιακό - ριζικό μπλοκάρισμα - πρόγραμμα που δημιουργεί την όποια ανεπιθύμητη κατάσταση.

Η μέθοδος θήτα μπορεί να βοηθήσει σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής. Πρώτα κάτι συμβαίνει, τραυματίζεται η ψυχή, περνάει στο ενεργειακό μας πεδίο και μετά σωματοποιείται με κάποιο σύμπτωμα / ασθένεια ή φανερώνεται στη ζωή μας ως κατάσταση.

Ομαδικές εποπτείες

Στο πλαίσιο της εργασίας μιας ομάδας συνδυάζονται ταλέντα και δεξιότητες διαφορετικών ανθρώπων. Η συνεργασία που αναπτύσσεται συμβάλλει ώστε η ομάδα να αξιοποιήσει τις ικανότητές της και το χρόνο της προς όφελος του κάθε μέλους στην επαγγελματική του καθημερινότητα.
Οι ομαδικές εποπτείες προάγουν τις υπάρχουσες δυνατότητες των συμμετεχόντων και καλλιεργούν νέες ώστε να επιτευχθεί μία διαρκής και εμφανής βελτίωση στην απόδοση και τη συνοχή κάθε επαγγελματία που ασκεί λειτούργημα στο κομμάτι της στήριξης ανθρώπων και ομάδων.

Πρωταρχικός σκοπός της εποπτικής ομάδας είναι να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο υποστήριξης σε θέματα που συναντά το κάθε μέλος στην επαγγελματική του καθημερινότητα. Μέσα από την διάδραση της ομάδας αλλα και την σωστή καθοδήγηση από τον επόπτη το κάθε μέλος είναι σε θέση να αναπτύξει την ενσυναίσθηση, την αυτογνωσία, την αυτοεκτίμησή του και να αποκτήσει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του ως επαγγελματίας.   

Εποπτική ομάδα εργοθεραπείας  2 φορές/μήνα

1η ενότητα

 • Τυπική ανάπτυξη
 • Αποκλίσεις τυπικής ανάπτυξης
 • Πρώιμες ανιχνεύσεις.
 • Αξιολογητικά εργαλεία.

Ατομική εποπτεία εργοθεραπείας.

Η εποπτεία συνιστά καθοριστικό παράγοντα στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη του θεραπευτή. Αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο στήριξης και ανάπτυξης των επαγγελματιών. 

Η ατομική εποπτεία απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν τις κλινικές τους δεξιότητες και να έχουν την ευκαιρία συζήτησης των περιστατικών τους με έναν εξειδικευμένο επόπτη.

Η εποπτεία στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του εποπτευόμενου ως προς το θεραπευτικό του έργο αλλά και στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η συχνότητα συμφωνείται με τον εποπτευόμενο βάσει των περιστατικών και των αναγκών που προκύπτουν από αυτά.

*Δυνατότητα εποπτείας και μέσω skype

Εποπτικές συνεδρίες σε παιδαγωγούς:

 • που επιθυμούν να βελτιώσουν τις μεθόδους και τις τεχνικές που χρησιμοποιούν, πάνω στα δικά τους δεδομένα, με παραδείγματα και study cases.
 • που επιθυμούν να ενισχύσουν το εκπαιδευτικό τους υλικό με εργαλεία, ασκήσεις, δραστηριότητες και projects, με έμφαση στην γνωστική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη της τάξης τους.
 • σε παιδαγωγούς που επιθυμούν να δράσουν κατά των φαινομένων βίας και ανισότητας στο εκπαιδευτικό τους πλαίσιο και να οργανώσουν ένα πιο δημοκρατικό αναλυτικό πρόγραμμα και πλαίσιο μάθησης
 • σε παιδαγωγούς που θέλουν να βελτιώσουν την επικοινωνία τους με τους γονείς και να οργανώσουν συναντήσεις ενημέρωσης και δράσεων.

Διάθεση χώρου σε επαγγελματίες

Το Katalinas Life Events διαθέτει έναν άρτια διαμορφωμένο χώρο με σύγχρονο εξοπλισμό, κατάλληλο να φιλοξενήσει ομάδες θεραπείας, διεξαγωγή σεμιναρίων, δράσεις τέχνης, λογοτεχνικά εργαστήρια κ.λπ.

SELD programme

To SELD είναι ένα πρόγραμμα φτιαγμένο με πολλή φροντίδα κι έχει ως αντικειμενικό στόχο:

 • Να αναπτύξει και στηρίξει ολιστικά το εκπαιδευτικό περιβάλλον, με προτάσεις, συμβουλευτική καθοδήγηση και  υπηρεσίες σε  όλο το φάσμα της εκπαιδευτικής δραστηριότητας.
 • Να προάγει την ψυχική υγεία όλης εκπαιδευτικής κοινότητας, με απόλυτη προτεραιότητα την συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.
 • Να σταθεί δίπλα σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό, με σύγχρονες προτάσεις, που να ταιριάζουν στις ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας.

Πρώτο και ουσιαστικό εργαλείο σε αυτήν την προσπάθεια αποτελεί το  διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο του προσωπικού που στελεχώνει τον φορέα.

Το σεμινάριο ενδυνάμωσης και υποστήριξης παιδαγωγών και εκπαιδευτικών προσχολικής & πρωτοσχολικής εκπαίδευσης, έχει ως σκοπό την ολιστική πλαισίωση του εκπαιδευτικού. Αρχικά προσφέρεται η γνωριμία με σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις και προτάσεις μάθησης, με βασικές αρχές και ιδεολογικό υπόβαθρο την μαθητοκεντρική προσέγγιση.

Ο εκπαιδευτικός ως ερευνητής, αλλά και ως ολοκληρωμένος επαγγελματίας θα έχει την ευκαιρία να στηρίξει και να αναθεωρήσει πρακτικές που τον δυσκολεύουν στη καθημερινή επαφή του με το απαιτητικό αναλυτικό πρόγραμμα, τον απαιτητικό αριθμό της ομάδας των παιδιών που καλείται να διαχειριστεί καθημερινά και τις αυξημένες ανάγκες του. Ένα επιμορφωτικό σεμινάριο που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν, να εκφραστούν, να έρθουν σε επαφή με την παιδικότητα αλλά και την επαγγελματική ταυτότητα που επιθυμούν και συνεχίζουν να "χτίζουν". Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελείται από τρεις κύριους άξονες κατάρτισης των εκπαιδευτικών.

 1. Πως μπορεί ο παιδαγωγός να εντοπίσει τις αναπτυξιακές και συμπεριφορικές αποκλίσεις.
 2. Παρεμβάσεις από τους εκπαιδευτικούς σε επίπεδο διδασκαλίας.
 3. Επικοινωνία με γονείς

Covid-19: Η επίδρασή του στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών & η ψυχοεκπαίδευση στην μετά covid εποχή.

 • Πόσο και πώς έχει επηρεάσει η πανδημία την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.
 • Η εκπαίδευση και η ψυχοεκπαίδευση στην μετά covid εποχή.
 • Δραστηριότητες διαχείρισης.
 • Τεχνικές αποσυμφόρησης του άγχους των παιδιών για εκπαιδευτικούς.

Επιπλέον παροχές προγράμματος

 1. Υποστήριξη Παιδαγωγών
 2. Ομάδες υποστήριξης & συμβουλευτικής Γονέων
 3. Διαμόρφωση & διαχείριση του αναλυτικού προγράμματος της εκπαιδευτικής δομής

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα SELD θα βρείτε εδώ

Δράσεις

Οι δράσεις μας περιλαμβάνουν Events και σεμινάρια στις παρακάτω θεματικές ενότητες

 • Συμβουλευτική & Εκπαίδευση Φροντιστών / Γονέων Με Παιδιά Στο Φάσμα Του Αυτισμού & η Πρακτική Εργοθεραπευτική προσέγγιση της Διαταραχής Αυτιστικού Φάσματος
 • Μικροεκφράσεις προσώπου & ανίχνευση ψεύδους
 • Messy play- Αισθητηριακό παιχνίδι
 • Γνωριμία με τη μέθοδο ΘΗΤΑ
Περισσότερα

Συμμετοχή και στα δύο σεμινάρια για τη νεανική παραβατικότητα (1.Σχολικός εκφοβισμός 2. Οργανωμένη νεανική παραβατικότητα) μόνο με 55€!

Διαθέσιμα κουπόνια x9
Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.