Το σχολείο στη φύση στο Φεστιβάλ Βοβούσας

ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Ιστότοπος

«Το σχολείο στη φύση» στο Φεστιβάλ Βοβούσας

Σάββατο 23 - Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 (10:00-17:00)

Το βιωματικό εργαστήριο της Παρέας του δάσους για παιδαγωγούς & εκπαιδευτικούς, ταξιδεύει φέτος στη Βοβούσα, ανάμεσα στο Ιερό δάσος της Αγίας Παρασκευής και στα νερά του Αώου ποταμού!

Η σύνδεση με τον φυσικό κόσμο αποτελεί θεμέλιο για την υγιή και ολιστική (σωματική, ψυχική, πνευματική, κοινωνική) ανάπτυξη των παιδιών. Η επαφή με το ανοιχτό σχολείο της φύσης προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα για παιχνίδι, ανακάλυψη, χαρά, μάθηση και δημιουργία, παρέχοντας ταυτόχρονα, κίνητρα για την εξέλιξη των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων τους και ενισχύοντας τη φιλοπεριβαλλοντική τους συνείδηση.

Το εργαστήριο εστιάζει στους τρόπους προσέγγισης των υπαίθριων φυσικών χώρων και στην ένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία, αξιοποιώντας τη φύση τόσο ως πλαίσιο, όσο και ως εργαλείο εκπαίδευσης. Συνδυάζει στοιχεία από την εμπειρική μάθηση, τα Σχολεία του δάσους και την παιδαγωγική τέχνη Waldorf-Steiner και αποτελεί μια καινοτόμα παιδαγωγική προσέγγιση του φυσικού χώρου, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και εκπαίδευσης.

Απευθύνεται σε παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς της προσχολικής αγωγής και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και με την ολοκλήρωση του, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής.

Το διήμερο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βοβούσας 2022, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου, 10.00-17.00, με δωρεάν μεσημεριανό γεύμα.

Εφόδια: καπέλο – παγούρι με νερό – άνετο ντύσιμο – κατάλληλα παπούτσια – ελαφρύ υπόστρωμα 

Τιμή εργαστηρίου: €140

Στην τιμή περιλαμβάνονται τα δίδακτρα και δύο γεύματα.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] και στο τηλέφωνο: 6932495695

Πληροφορίες μετάβασης εδώ

Πληροφορίες διαμονής εδώ

Saturday 23 July - Sunday 24 July

Επικοινωνία

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.