Κλείσιμο
Blackbird Theatre logo

Blackbird Theatre

+30 697 793 9844
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Η ομάδα BLACKBIRD

ΟΜΑΔΑ: γένους θηλυκού.

Σύνολο ατόμων που έχουν κάποιο κοινό σκοπό.

...που ονειρεύονται, δημιουργούν, συμπράττουν, ονειροπολούν, αγωνιούν, αυτοσχεδιάζουν, τραγουδούν, χορεύουν, αγαπούν!

5 συμφοιτητές

5 συνεργάτες

5 φίλοι

Ιωαννίδου Ανθή - Ηθοποιός - Παιδαγωγός

Γεννήθηκε το 1995 στη Θεσσαλονίκη.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής "Ανδρέας Βουτσινάς’’.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους: Ευδόκιμο Τσολακίδη, Άκη Σακελλαρίου, Σίμο Κακκάλα, Στεφανία Γουλιώτη και Αντώνη Λουδάρο.

Ασχολείται με τον χορό, έχοντας παρακολουθήσει μαθήματα με τον Τάσο Παπαδόπουλο, Κωσταντίνο Γεράρδο και Ιωάννα Μήτσικα.

Υπήρξε μέλος του θεατρικού εργαστηρίου “ NoVan Theater Group’’. Έχει συμμετάσχει στις παραστάσεις: “A small universe”, “Τα σκουπίδια της πόλης Μαχαγκόνυ”, σε σκηνοθεσία Λένας Πετροπούλου.

Το 2021 υπήρξε μέλος της ομάδας "Μικρός Βορράς" και συμμετείχε στην παράσταση "Ο ραφτάκος των λέξεων" σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Σκηνοθέτησε την παράσταση "Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ' ένα γλάρο να πετάει" του Λουίς Σεπούλβεδα

Γιώτα Κασιμιάδου - Ηθοποιός/Παιδαγωγός

Έχει κάνει παιδαγωγικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα και θεατρικές σπουδές στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς.

Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε θεατρικά σεμινάρια και εργαστήρια με τους: Ευδόκιμος Τσολακίδης, Άκης Σακελλαρίου, Σίμος Κακκάλας, Αντώνης Λουδάρος. Επίσης παρακολούθησε workshop σωματικού θεάτρου με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ και εργαστήρι ζογκλερικών με τον Alberto Pérez.

Έλαβε μέρος στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό θεατρικών μονολόγων επί σκηνής με το κείμενο της Πόπης Φιρτινίδου η Κλεμμένη Πλάτη, συμμετείχε σε ηχογραφημένη διασκευή του Βαπτιστικού του Θεόφραστου Σακελλαρίδη και συνεργάστηκε με την εταιρεία Sostar για τη ραδιοφωνική διαφήμιση Sostar Σχοινελιά. Από τον Νοέμβριο του 2022 εργάζεται στη Μικρή Σκηνή στο τμήμα θεατρικών εργαστηρίων για παιδιά δημοτικού.

Χρύσα Σεραφείμ - Ηθοποιός

Η Χρύσα Σεραφείμ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2000 και είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Ανδρέα Βουτσινά.

Έχει παρακολουθήσει θεατρικά σεμινάρια με τους Σίμο Κακκάλα, Ευδόκιμο Τσολακίδη, Άκη Σακελλαρίου, Τάσο Νούσια και Γιώργο Κιμούλη.

Ασχολείται πέντε χρόνια με την φωνητική, το τραγούδι και την ορθοφωνία, έχοντας δίπλα της σπουδαία πρόσωπα του χώρου όπως ο Γιώργος Λίζος, ο Μιχάλης Χατζηαναστασίου και η Βάλια Μαυρίδου.

Στα εφηβικά εργαστήρια της σχολής συνεργάστηκε με την Λουκία Ορφανίδου, Χριστίνα Γυφτάκη και Νίκο Καπέλιο, ενώ τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα τα έκανε δίπλα στους Γιάννη Μαστρογεωργίου και Γιάννη Ρήγα.

Γιώργος Τερζής - Ηθοποιός

Ο Γιώργος Τερζής γεννήθηκε το 2000 στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ανωτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς».

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους Ευδόκιμο Τσολακίδη, Άκη Σακελλαρίου, Σίμο Κακάλα, Αλέξανδρο Μιχαήλ και σύγχρονου χορού με την Ιωάννα Μήτσικα, Κωνσταντίνο Γεράρδο και Τάσο Παπαδόπουλο.

Έχει συμμετάσχει στο 13th World Festival Of Children’s Theater στο Lingen το 2014 και στο EDERED 2016 στο Βερολίνο , με την θεατρική ομάδα “Πούπουλο”.

Τον Αύγουστο του 2021 Συνεργάστηκε με την εταιρεία θεάτρου "Μικρός Βορράς" στην παράσταση “Ο Ραφτάκος των λέξεων” σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Συμμετείχε στην παράσταση "Το καρύδι και το χριστουγεννιάτικο κέικ" σε σκηνοθεσία Παυλίνας Χαρέλα.

Μαρκέλλα Καραπιπέρη - Ηθοποιός

Η Μαρκέλλα Καραπιπέρη γεννήθηκε το 1999 στη Χιο.

Είναι ηθοποιός, απόφοιτη της ανώτερης δραματικής σχολής “Ανδρέα Βουτσινά”(2021).

Έχει παρακολουθήσει τα εργαστήρια υποκριτικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Β.Α., συμμετέχοντας στις παραστάσεις των εργαστηριών αλλα και της πειραματικής και επαγγελματικής του σκηνής, με ενδεικτικές παραστάσεις το “Himmelweg” το 2015 σε σκηνοθεσια Γιάννη Ζαφείρη και το «Αν μέινουνε τα πράγματα όπως είναι» το 2014 σε σκηνοθεσία Γιώργου Παυλιδάκη.

Πήρε μέρος στο διεθνές νεανικό Φεστιβάλ αρχαίου δράματος στη Μεσσήνη και στο Δίον, συμμετέχοντας στις “Τρωάδες” το 2016. Το 2023 συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη της Σοφίας Καρακάτζα, στην παράσταση “ Κάλαμος και Κυπαρίσσι”.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής (ενδεικτικά: σεμινάριο σωματικού θεάτρου και μάσκας Larval με τον Αλέξανδρο Μιχαήλ).

Ασχολείται με το χορό (hip hop, swing, reggeaton, salsa, bachata, afro) και παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής με την Βάλια Μαυρίδου, ενώ διαθέτει και πτυχίο Βιολογίας.

Παραστάσεις

«Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει!» του Λουίς Σεπούλβεδα

Τέσσερις εξαιρετικοί ηθοποιοί φορούν τις μάσκες τους και μεταμορφώνονται σε γλάρους και γάτους του λιμανιού. Τραγουδούν ζωντανά, χορεύουν και μιλούν για την διαφορετικότητα, την αγάπη και τον σεβασμό για καθετί που φαντάζει ξένο, μακρινό, αλλιώτικο.

Μια φρέσκια ματιά στο θεατρικό σανίδι, μ’ όλα τα σκηνικά και τα κοστούμια να έχουν κατασκευαστεί από ανακυκλώσιμα υλικά, καθώς μια από τις θεματικές του έργου είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος και πόσο ο άνθρωπος ευθύνεται γι' αυτή.

‘‘Είναι πολύ εύκολο να αποδέχεσαι και ν’ αγαπάς αυτούς που είναι σαν κι εσένα, αλλά πολύ δύσκολο κάποιον που είναι διαφορετικός’’

«Πώς λένε το κορίτσι που κρατά ένα μπαλόνι;» του Μάνου Κοντολέων

Τέσσερις ηθοποιοί επί σκηνής, μ’ ένα πρωτότυπο σκηνικό που θα μπορούσε να θυμίσει το σκίτσο ενός μικρού παιδιού, παρέα με το χαρακτηριστικό κόκκινο μπαλόνι, χορεύουν, τραγουδούν και μιλούν για την παιδικότητα, την ελευθερία, την ανιδιοτελή αγάπη και το κυνήγι της ευτυχίας.

Λιγότερα