Κλείσιμο
Γεώργιος Καμπούρογλου MD, MSc, PhD logo

Γεώργιος Καμπούρογλου MD, MSc, PhD

+30 695 982 8347
ΙΑΣΩ Παίδων, Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Γεννήθηκα το 1982 και μεγάλωσα στη Χαλκίδα. Εισήχθην πρώτος μετά από πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ κατά τη διάρκεια των σπουδών μου έλαβα σχετικές υποτροφίες.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσής μου στην Χειρουργική Παίδων εκπαιδεύτηκα και εργάστηκα στην Ελβετία (Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Γενεύης, Jura, Nyon) και στο Νοσοκομείο Παίδων ¨Η Αγία Σοφία¨, στην Αθήνα.

Έχω εξειδικευθεί στη λαπαροσκοπική, διαδερμική και ελάχιστα επεμβατική χειρουργική παίδων στην Ελβετία (Γενεύη, Davos) και στο Στρασβούργο (IRCAD), όπως και στις ενδοσκοπήσεις πεπτικού (Νοσοκομείο Αγία Σοφία και IRCAD, Στρασβούργο). Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τα αντικείμενα της Παιδοουρολογίας και της Χειρουργικής Ήπατος και Χοληφόρων στα παιδιά.

Είμαι διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κατέχω επίσης μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Χειρουργική Ανατομία.

Έχω πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο (συμμετοχή σε ερευνητικές ομάδες, πληθώρα διεθνών και ελληνικών δημοσιεύσεων, κεφάλαια επιστημονικών συγγραμμάτων, ανακοινώσεις και ομιλίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια). Είμαι κριτής διεθνών επιστημονικών περιοδικών και διδάσκω μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, Διατελώ επίσης Αναπλ. Γενικός Γραμματέας της Εταιρείας Ιατρικών Σπουδών.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

• ΠΑΙΔΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ - ΠΑΙΔΟΟΥΡΟΛΟΓΙΑ

Ο Παιδοχειρουργός ασχολείται με τις χειρουργικές και ουρολογικές παθήσεις από τη νεογνική έως και την εφηβική ηλικία (16 ετών). Έτσι, αντιμετωπίζει χειρουργικές παθήσεις του τραχήλου, του θώρακα, της κοιλιάς, του ουρογεννητικού συστήματος και του δέρματος, σε νεογνά, βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Σε προγραμματισμένο ραντεβού ή επειγόντως, γίνεται κλινική εκτίμηση του μικρού ασθενή και συζητείται η ανάγκη περαιτέρω εξετάσεων και η προτεινόμενη θεραπεία, συντηρητική ή πιο επεμβατική, εξατομικευμένα, ανάλογα με το είδος της πάθησης και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ασθενή. Η τελική απόφαση λαμβάνεται από κοινού, μετά από διεξοδική ενημέρωση και πάντοτε με γνώμονα τη βελτίωση της υγείας του ασθενή μας. Βρισκόμαστε κοντά στον ασθενή και στην οικογένειά του, σε άμεση συνεργασία με τον παιδίατρο, για οδηγίες και πιθανή επανεκτίμηση, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σε επίπεδο ιατρείου μπορούν να γίνουν μικροεπεμβάσεις με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, όπου αυτό είναι εφικτό και πάντοτε με την παρουσία και τη βοήθεια των γονέων.

Παραδείγματα:
Συρραφή και περιποίηση τραύματος, διάνοιξη αποστημάτων, αντιμετώπιση και περιποίηση εγκαυμάτων, αφαίρεση σπίλου (ελιάς), διατομή χαλινού γλώσσας, ονυχοπλαστική για είσφρυση νυχιού, καυτηριασμός ομφαλικού κολοβώματος στα νεογνά, λύση βαλανοποσθικών συμφύσεων, αφαίρεση ραμμάτων από προηγούμενη επέμβαση και πολλές ακόμη.
⋅ Πιο σύνθετες παθήσεις αντιμετωπίζονται στο παιδιατρικό νοσοκομείο, σε σύγχρονο περιβάλλον με εξειδικευμένο εξοπλισμό και σύμφωνα με τα υψηλότερα στάνταρ ασφάλειας και ποιότητας.
⋅ Κάθε προτεινόμενη θεραπεία είναι εξατομικευμένη.
⋅ Εφαρμογή των πλέον ανώδυνων και ελάχιστα επεμβατικών τεχνικών.
⋅ Λιγότερο δυνατό άγχος για το μικρό ασθενή και την οικογένειά του.

• ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική (Minimally Invasive Surgrery) βασίζεται στη ελαχιστοποίηση του χειρουργικού τραύματος που προκαλείται στον ασθενή, κατά τη διάρκεια διαγνωστικών ή/και θεραπευτικών παρεμβάσεων. Έτσι, στην Παιδοχειρουργική εφαρμόζονται τεχνικές, όπως λαπαροσκόπησηθωρακοσκόπησηενδοσκόπηση πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος με στόχο την ύπαρξη μικρών ή και καθόλου τομών.

Τα πλεονεκτήματα της Ελάχιστα επεμβατικής Χειρουργικής είναι πολλά:
⋅ Μείωση του χειρουργικού τραύματος
⋅ Καλύτερη επισκόπηση ολόκληρης της κοιλιάς
⋅ Ελαχιστοποίηση του μετεχγειρητικού πόνου
⋅ Ελαχιστοποίηση μετεγχειρητικών συμφύσεων
⋅ Ανώτερο αισθητικό αποτέλεσμα
⋅ Γρηγορότερη επιστροφή στις δραστηριότητες του παιδιού
Εφαρμόζεται πλέον σε πληθώρα παθήσεων, σε όλες τις ηλικίες, από τη νεογνική έως και την εφηβική ηλικία.
Βασικές προυποθέσεις για την ασφαλή εφαρμογή των διαφόρων τεχνικών είναι η σωστή εκπαίδευση του παιδοχειρουργού, η χρήση σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και η σωστή επιλογή του τύπου της κάθε επέμβασης εξατομικευμένα για κάθε ασθενή.

•ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Με τον προγεννητικό έλεγχο κατά τη διάρκεια της κύησης και κυρίως με το υπερηχογράφημα Β΄επιπέδου διαδιγνώσκεται σήμερα μεγάλος αριθμός συγγενών ανωμαλιών.

Ο παιδοχειρουργός, ως μέλος μιας ομάδας ιατρών, ενημερώνει τους μελλοντικούς γονείς για τη βαρύτητα και την πρόγνωση των συγγενών ανωμαλιών. Έχει σημαντικό συμβουλευτικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων κατά τη διάρκεια της κύησης και στο συντονισμό της εγχειρητικής φροντίδας με τη γέννηση ενός νεογνού με κάποια διαπιστωμένη συγγενή ανωμαλία.

Σήμερα, πληθώρα παθήσεων διαπιστώνονται προγεννητικά και αντιμετωπίζονται μετά τον τοκετό, όπως παθήσεις του κοιλιακού τοιχώματος (γαστρόσχιση, εξόμφαλος), παθήσεις πεπτικού (συγγενής διαφραγματοκήλη, ατρησίες οισοφάφου, εντέρου, ορθού κ.ά.), παθήσεις του ουροποιητικού (απόφραξη ουροποιητικού, εκστροφή ουροδόχου κύστης κ.ά.), παθήσεις πνευμόνων (κυστική αδενωματώδης δυσπλασία πνεύμονα, πνευμονικό απόλυμα), όγκοι, τερατώματα (ιδίως ιεροκοκκυγικά τερατώματα), αιμαγγειώματα κ.ά.

Περισσότερα