Κλείσιμο
Exploration Children's Museum - Παιδικό Μουσείο Exploration logo

Exploration Children's Museum - Παιδικό Μουσείο Exploration

+30 6948 822 622
Ηράκλειο Κρήτης
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Το Exploration Children’s Museum είναι το πρώτο κινητό παιδικό μουσείο στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα κινητά παιδικά μουσεία της Ευρώπης του 21ου αιώνα. Με αποσκευές τα εκθέματα, τις συλλογές και τους ερμηνευτές μας, το Exploration ταξιδεύει παντού και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τον πολιτισμό μέσα από το παιχνίδι!

Ταξιδεύουμε παντού για όλα τα παιδιά!

Αφιερωμένο στην υπηρεσία του παιδιού και της οικογένειάς του, το Exploration δημιουργεί ειδικά μαθησιακά περιβάλλοντα με κύριο άξονα την πολιτιστική, φυσική και τεχνολογική κληρονομιά του τόπου μας. Μέσα από κινητά εκθέματα και πολυαισθητηριακές δραστηριότητες, προσφέρουμε στα παιδιά την ευκαιρία να κατανοήσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο που τους περιβάλλει, δημιουργώντας νέες πολιτισμικές εμπειρίες.

Με βασικό κίνητρο τη διαδικασία μάθησης ως «εμπειρία», παρακινούμε τον επισκέπτη να επεξεργάζεται αντικείμενα και έννοιες, συνδέοντάς τα με τη δική του ζωή, με τα δικά του βιώματα. Παρέχουμε ίσες ευκαιρίες εξερεύνησης και ανακάλυψης, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να μάθουν με έναν τρόπο που είναι αρκετά κοντά στη φύση τους. 

Εμπνέουμε τα παιδιά να εξερευνούν να ανακαλύπτουν και φυσικά να παίζουν!

Το παιχνίδι είναι το απαραίτητο στοιχείο στην ανάπτυξη ενός παιδιού και ο στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα έχουν πάντα ένα μέρος για να μαθαίνουν, να μεγαλώνουν και να παίζουν. Το παιχνίδι, άλλωστε, είναι και η δουλειά ενός παιδιού!

 

Η αποστολή μας

Το Exploration είναι αφιερωμένο στο να ενεργοποιεί τη «δημιουργική σπίθα» της εξερεύνησης και του παιχνιδιού, δημιουργώντας ένα ασφαλές και φιλόξενο περιβάλλον όπου όλοι συμμετέχουμε ισότιμα.

Ως κέντρο πολιτισμού για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, προωθούμε την περιέργεια και τη φαντασία, ενθαρρύνουμε το παιχνίδι και τη δημιουργικότητα, ενισχύουμε την άτυπη και τη δια βίου μάθηση. Μέσα από τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες, παροτρύνουμε διαδραστικά τους επισκέπτες μας προσφέροντάς τους νέες ευκαιρίες για παιχνίδι!

Το Exploration μάλιστα είναι και η εξερεύνηση των παιδιών!

Το όραμα του Exploration Children’s Museum είναι να παρέχει ένα φιλόξενο, ευφάνταστο και ασφαλές περιβάλλον που θα προωθεί την υγιή ανάπτυξη όλων των παιδιών και θα υποστηρίζει το θεσμό της οικογένειας, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση του κοινωνικού και πολιτιστικού κεφαλαίου. 

Τα παιδιά είναι το μέλλον και αναδημιουργούν το δικό τους πολιτισμό!

Επίσκεψη

Το Exploration Children’s Museum είναι ένα κινητό παιδικό μουσείο και βρισκόμαστε παντού για όλα τα παιδιά της Κρήτης! 

Με αποσκευές τις συλλογές, τα εκθέματα και τους ερμηνευτές μας, θα μας βρείτε να παίζουμε και να ανακαλύπτουμε σε διάφορες γωνιές της πόλης του Ηρακλείου. Σίγουρα, όμως, θα μας ξετρυπώσετε τις καθημερινές στα σχολεία να εξερευνούμε παρέα με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας.

    • παίρνουν πρωτοβουλίες

    • πειραματίζονται

και να ερμηνεύουν τον κόσμο μέσα από τις προσωπικές, κοινωνικές και πολιτιστικές τους εμπειρίες.

Σχολεία

Το Exploration Children’s Museum δίνει την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου μέσα στο δικό τους χώρο: το σχολείο.

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο - Δημοτικό) και σχεδιάζονται από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό. Προσεγγίζουμε ποικίλα θέματα της καθημερινής ζωής και κοινωνίας διαθεματικά και διεπιστημονικά, με στόχο να εμπλουτίζουμε τη σχολική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Κάθε μέρα σχεδιάζουμε καινούργια προγράμματα για να ανανεώνουμε συνεχώς τις εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες.

Οικογένειες

Με αφορμή τα οικογενειακά μας προγράμματα, γονείς και κηδεμόνες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παίξουν μαζί με τα παιδιά τους, να μάθουν κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους και τη σχέση τους, να «χαθούν» μέσα στο παιχνίδι της ανακάλυψης μακριά από τους αντιπερισπασμούς της καθημερινότητας.

Στο Exploration Children’s Museum αναγνωρίζουμε την αξία της οικογένειας και ενισχύουμε τη μάθηση μεταξύ παιδιού και ενήλικα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας.

Τα οικογενειακά μας προγράμματα πραγματοποιούνται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για να εξασφαλίζουμε συνεχώς ένα περιβάλλον φιλόξενο, καθαρό και φιλικό προς τις ανάγκες των οικογενειών.

Λιγότερα