ANIMA VITA KIDS logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 210 411 7140
+30 210 4117155
Υψηλάντου 153Β, Πειραιάς

ANIMA VITA KIDS

Ο χώρος δημιουργικής απασχόλησης animavitakids για παιδιά σχεδιάζει και προσφέρει μια σειρά από διασκεδαστικά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά κάθε ηλικίας με επίκεντρο τη δημιουργικότητα και το παιχνίδι. Εξασφαλίζουμε την αποτελεσματικότητα και το αισθητικό αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων μας, χρησιμοποιώντας τεχνικές της παιδαγωγικής, της ψυχολογίας, του θεάτρου και των εικαστικών τεχνών.

Σε κάθε πρόγραμμά μας και μέσα από επιλεγμένα ερεθίσματα ως οδηγούς σκέψης, έκφρασης και συμμετοχής, δημιουργούμε, μοιραζόμαστε, ονειρευόμαστε, αναπτύσσουμε τη φαντασία μας, βοηθάμε ο ένας τον άλλον, γελάμε και διασκεδάζουμε.

Αφορά μια διαδικασία, όπου μπορεί να ξεδιπλωθεί η ικανότητα της δημιουργικής σκέψης και μάθησης. Περιλαμβάνει το παιχνίδι, την τέχνη, το θέατρο και τέλος αυτό που ονομάζουμε δημιουργική έκφραση.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και της φαντασίας αναπτύσσοντας ένα ομαδικό πνεύμα.
Να ψυχαγωγηθούν και ταυτόχρονα να αποκτήσουν δεξιότητες χρήσιμες για τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Ο Χώρος μας

Το anima vita για παιδιά στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο του Πειραιά. Στο ισόγειο του κτιρίου είναι ο χώρος τού εργαστηρίου, που αποτελείται από δύο αίθουσες δραστηριοτήτων συνολικής έκτασης 120 τ.μ.

Μια ειδικά διαμορφωμένη αυλή προσφέρεται για χρήση στα παιδιά. Εκεί, έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να φροντίσουν τα φυτά και τα βότανά μας ή να παίξουν με διάφορα φυσικά υλικά, όπως φύλλα, χώμα, άμμο, πέτρες, ξύλα!

Στον πρώτο όροφο υπάρχει η Παιδική Σκηνή anima vita. Μια μικρή, ζεστή και άμεση σκηνή 28 θέσεων, όπου τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν ένα θεατρικό δρώμενο, να συμμετέχουν αλληλοεπιδρώντας με τους αφηγητές ή ακόμη και να παρουσιάσουν μια δραστηριότητά τους πάνω στη θεατρική σκηνή.

Τα Προγράμματα μας

Θεατρικό Παιχνίδι

Μια εντελώς διασκεδαστική δραστηριότητα για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας .

Μια μοναδική εμπειρία για τους μικρούς μας φίλους, όπου θα μάθουν μέσω της τέχνης του θέατρου να αναπτύξουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, να ξεπερνούν τη συστολή, να τολμήσουν να μοιραστούν με τους άλλους « τα κρυμμένα » «ταλέντα τους.

Να διοχετεύουν την ενέργεια τους !

κάθε Σάββατο πρωί…

…στο κέντρο του Πειραιά…

Δραματοποιημένη Αφήγηση Παραμυθιού

Με την αφήγηση του παραμυθιού κινητοποιείται, ενδυναμώνεται και ασκείται η φαντασία του παιδιού. Συμβολισμοί και μεταφορές, συμβάλλουν στην κατανόηση σύνθετων και πολύπλοκων θεμάτων όπως είναι η φιλία, η οικογένεια, ο αποχωρισμός και ο θάνατος. Με το παραμύθι το παιδί κατανοεί καλύτερα τη συμβολική διάσταση της γλώσσας. Ταυτόχρονα, το παραμύθι λειτουργεί καταπραϋντικά στις ανησυχίες της παιδικής ψυχής, αφού βρίσκει ανακούφιση για τα υπαρξιακά του άγχη. Βιώνει ένα φάσμα συναισθημάτων όπως χαρά, αγωνία, απογοήτευση, λύτρωση.Η διαδικασία αυτή βοηθάει το παιδί να κατανοήσει και να ονοματίσει αυτά τα συναισθήματα, ηρεμεί την παιδική ψυχή που ακόμα δυσκολεύεται να προσδιορίσει τι νιώθει και του μαθαίνει να ρυθμίζει τα συναισθήματά του κάτω από διάφορες και διαφορετικές συνθήκες. Αρχίζει δηλαδή να κατακτά τη συναισθηματική αυτορρύθμιση.

Η δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού είναι η προφορική παρουσίαση μιας ιστορίας που βασίζεται στη δύναμη του λόγου.
Εμπεριέχει στοιχεία από το θέατρο: θεατρικές εικόνες, παντομίμα, εμψύχωση κούκλας, μάσκες και άλλα υλικά που αξιοποιούνται κατά την αφήγηση και βοηθούν στην οπτικοποίηση του λόγου. Με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία της αφήγησης έχει περισσότερο ενδιαφέρον για τα παιδιά, καθώς εκλαμβάνεται ως μια μορφή παιχνιδιού. Έτσι, ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά, μπορούν να παρακολουθούν, να συμμετέχουν ενεργά και να μαθαίνουν διασκεδάζοντας.

Σχεδιασμός εργαστηρίου

Πάχος Νικόλαος, κλινικός ψυχολόγος

Messy Play - Αισθητηριακό Παιχνίδι

Το αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει, με την ενεργή συμμετοχή του γονέα, προσφέρει πολλές ευκαιρίες για μάθηση.

Είναι το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά χρησιμοποιούν υλικά που απευθύνονται σε όλες τις αισθήσεις.

Κάθε Πέμπτη πρωί 10.00 – 11.00 για βρέφη 6 - 18 μηνών

και 11.30 - 12.30 για νήπια 18 μηνών έως 3 χρονών.

Απογευματινά τμήματα την ίδια ημέρα:

17.30 – 18.30 για βρέφη 6 - 18 μηνών

19.00-20.00 για νήπια 18 μηνών έως 3 χρονών.

Κόστος: 40 ευρώ / μήνα ή 12 ευρώ/συμμετοχή

Τα Παραμύθια της Τετάρτης

Η Ομάδα Ερευνητικού θεάτρου “Καλειδοσκόπιο”, σε συνεργασία με τον Χώρο Δημιουργικής Έκφρασης “Anima Vita kids” και την θεατρολόγο Σοφία Κατάκη, παρουσιάζουν ένα δραματοποιημένο ταξίδι στον μαγικό κόσμο των κλασικών παραμυθιών.

Στα “Παραμύθια της Τετάρτης“, τα παιδιά γίνονται συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας και συμμετέχουν ενεργά, μέσω τεχνικών θεατρικού παιχνιδιού και ζωγραφήγησης.

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη εκ περιτροπής στο Καλειδοσκόπιο Art House και το Anima Vita kids

Dancing Mamas & Papas

Μια μονναδική στιγμή για να περάσετε αυχάριστο χρόνο με το μωρό σας, χωρίς την πίεση της απόδοσης.

Ένα εβδομαδιαίο ραντεβού για «χορό», όπου μπορούν να συμμετέχουν γονείς με βρέφη από 3 έως 18 μηνών!

Μαθήματα για Γονείς

Ο πρώτος ρόλος που κλήθηκε ο άνθρωπος να παίξει από τα πρώτα του βήματα στην γη είναι αυτός του γονέα.

Ποιος μαθαίνει όμως στους γονείς να είναι γονείς;

Στο animavitakids σχεδιάσαμε ειδικά μαθήματα για γονείς που στόχο έχουν την πρόληψη.

Τα μαθήματα μας κινούνται σε δύο άξονες: την ενημέρωση και τη διαμόρφωση.

Η ενημέρωση θέτει υπόψη των γονιών τις μελέτες, τις έρευνες, τα σύγχρονα δεδομένα της οικογενειακής ψυχολογίας.

Η διαμόρφωση οδηγεί τους γονείς μακροπρόθεσμα στην αλλαγή της στάσης και της συμπεριφοράς τους απέναντι στο παιδί τους.

Οι γονείς αλλάζουν, τα παιδιά αλλάζουν, η σχέση γονιού – παιδιού διαφοροποιείται και εξελίσσεται. Τα μαθήματα για γονείς δίνουν τη δυνατότητα της εμπειρίας της συμμετοχής σε ομάδα, η οποία δεν παρέχει μόνο πλούσιες ιδέες και γνώσεις, αλλά, μέσα από την αλληλεπίδραση των μελών οι γονείς ανατροφοδοτούνται δημιουργικά, μαθαίνουν να επικοινωνούν ουσιαστικά, εξελίσσονται και διαφοροποιούνται. Με αυτό τον τρόπο, οι γονείς ενδυναμώνονται και αποκομίζουν ευχαρίστηση και χαρά από την άσκηση του ρόλου τους.

Σχεδιασμός μαθημάτων: Πάχος Νικόλαος, κλινικός ψυχολόγος.

Party

Ψάχνετε μια πρωτότυπη δραστηριότητα με αφορμή τα γενέθλια ή τη γιορτή του παιδιού σας ;

Το anima vita για παιδιά προτείνει ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδική γιορτή , πάρτυ, γενέθλια, που παίρνουν ζωή και δημιουργούν κάθε φορά καινούργιους ζωντανούς κόσμους για τους μικρούς μας φίλους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Θεατρική παράσταση διάρκειας 50 λεπτών .
  • Θεατρικό παιχνίδι συνδεδεμένο με την παράσταση διάρκειας 30 λεπτών.
  • Παιχνίδια με μουσική και κίνηση διάρκειας 20 λεπτών.
  • Κατασκευή αναμνηστικών διάρκειας 20 λεπτών.

Τελειώνουμε με… Χαμόγελα, Σβήσιμο Κεριών και λιχουδιές.

Ελάτε να γνωριστούμε και να φτιάξουμε ένα ξεχωριστό

πάρτυ αποκλειστικά και μόνο για το παιδί σας και τους φίλους του .

Παιδικό Θέατρο - Παραστάσεις

Αποκτήσαμε γνώση και εμπειρία για την θεραπευτική διάσταση του θεάτρου στους ενήλικες που αναπαριστούν ή καλύτερα «παίζουν» στη σκηνή. Κάτι που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά να κάνουν τα παιδιά!

Η εμπειρία αυτή λοιπόν, μας οδήγησε το Σεπτέμβριο του 2018 να παρουσιάσουμε και στα παιδιά παραστάσεις δίνοντάς τους το χώρο να παίζουν στη σκηνή ή να παίζουν με τους αφηγητές τους. Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά δημιουργικό και απαραίτητο για έναν εν δυνάμει ενήλικα.

Εγκαινιάσαμε με χαρά την Παιδική Σκηνή anima vita. Μια μικρή, ζεστή και άμεση σκηνή 28 θέσεων όπου τα παιδιά μπορούν να αλληλεπιδρούν με τον αφηγητή και να συμμετέχουν στο δρώμενο.

Βουτώντας στην κυριολεξία στον χώρο και τον χρόνο των μύθων και των παραμυθιών,
στο κάποτε, το παντού και το τώρα, δημιουργήσαμε τις δικές μας δια – δραστικές παραστάσεις.

Τα έργα μας αποτελούν θεατρικά projects που εστιάζουν όχι απλά στην αφήγηση μιας ιστορίας αλλά κυρίως, στη δημιουργία ενός χώρου στον οποίο μπορεί να λάβει χώρα ο συναισθηματικός πειραματισμός χωρίς την απειλή κυρώσεων για τα αρνητικά σενάρια ούτε και της κοροϊδίας για τα ευφάνταστα.

Το παιδί μπορεί να είναι και να κάνει ό,τι θέλει μέσα σε ένα παραμύθι που ακούει και βλέπει να διαδραματίζεται, να φαντάζεται ό,τι επιθυμεί, αλλά το κυριότερο, μπορεί να συνδεθεί και να παίξει με του αφηγητές του.

Ένα επιπρόσθετο στοιχείο των θεατρικών μας έργων είναι τα δια – δραστικά δρώμενα, ώστε τα παιδιά να μην έχουν παθητική στάση, αλλά να παρακολουθούν με ενδιαφέρον και να ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο η συμμετοχή τους αλλά και ο διδακτικός και εκπαιδευτικός χαρακτήρας των παραστάσεων μας.

Σχεδιασμός εργαστηρίου

Πάχος Νικόλαος, κλινικός ψυχολόγος

 

* Σε όλα τα εργαστήριά μας εφαρμόζουμε τους κανόνες υγιεινής για τον covid19 που προβλέπονται από το νόμο.

Επικοινωνία

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.