Κλείσιμο
author image

ΜΑΡΘΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ειδική Παιδαγωγός Φιλόλογος MA Special Education / B.T.E.C Edexcel Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών Υπεύθυνη Εκδόσεων my-book.gr & Κέντρου Αγωγής Παιδιού & Εφήβου "Εξέλιξη"

25 Feb, 2021

Με το Ουράνιο Τόξο μπορώ και εγώ στις φωνούλες μου να εξασκηθώ

Οι λέξεις έχουν την ιδιότητα να εκφράζουν όχι μόνο σημασίες αλλά και να εκφέρουν συλλαβές και φωνήματα. Η ανάπτυξη της φωνολογικής ενημερότητας, σε συνδισμό με τη γνώση των γραμμάτων που αποκτούν τα παιδιά κατά τη σχολική ζωή, είναι εκείνα που τους βοηθούν να κατακτήσουν μετέπειτα τον μηχανισμό ανάγνωσης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως σύμφωνα με ερευνητικά δεδομένα, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων φωνολογικής επίγνωσης στο 2ο μισό του Νηπιαγωγείου έχει αποδειχθεί ισχυρός προβλεπτικός παράγοντας για τις αναγνωστικές και αρθρογραφικές επιδόσεις του παιδιού στο δημοτικό.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό πως είναι μια πολύ σημαντική δεξιότητα και τα παιδιά χρειάζονται την κατάλληλη υποστήριξη προκειμένου να την κατακτήσουν, όσο πιο σύντομα γίνεται.

Πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό;

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από ένα... παραμύθι! Το παραμύθι αποτελεί το πιο χρήσιμο διδακτικό μέσο το οποίο, με τα ερεθίσματα που προσφέρει στο παιδί, συντελεί στην ενεργητική μάθηση, αλληλεπδρώντας μαζί του και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση της φαντασία, της αντίληψης, της μνήμης αλλά και των γλωσσικών του δεξιοτήτων!

Το my-book δημιούργησε μια πρωτότυπη παραμυθιακή ιστορία, δίνοντας την ευκαιρία στο παιδί να προσεγγίσει βιωματικά τις δεξιότητες της φωνολογικής ενημερώτητας! Γνωρίστε και εσείς το e-book "Ουράνιο τόξο" και δώστε στο παιδί την ευκαιρία να καλλιεργήσει με τον πιο φανταστικό τρόπο μια τόσο χρήσιμη δεξιότητα για προσχολική αλλά και για τη σχολική του ζωή!

Η ομάδα του kidsproject.gr προτείνει:

Ουράνιο Τόξο - Παρέμβαση Στη Φωνολογία


Για περισσότερες πληροφορίες για τις εκδόσεις My-Book.gr πατήστε εδώ.


Πηγή