Κλείσιμο

Παγκόσμια Ημέρα της Γης | 3 συναρπαστικά ντοκιμαντέρ από το ATHICFF & το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Τρία ντοκιμαντέρ που θα μας μείνουν αξέχαστα, φέρνει στις οθόνες μας το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας σε συνεργασία με το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σε ένα αφιέρωμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου.

Παρακολουθήστε μαζί μας ταξίδια θάρρους, ελπίδας και γενναιοδωρίας με πρωταγωνιστές παιδιά και νέους που παλεύουν για να φέρουν την αλλαγή στη ζωή τους και φόντο το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν.

Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (online.filmfestival.gr) από την Πέμπτη 22 έως την Κυριακή 25 Απριλίου 2021.

Καλή προβολή!


Είμαι η Γκρέτα / I Am Greta (98΄, Σουηδία, 2020)
Σκηνοθεσία: Nathan Grossman
Για ηλικίες 10+ 
TRAILER

Η ιστορία της Γκρέτα Τούνμπερκ, της πιο διάσημης ακτιβίστριας για την κλιματική αλλαγή, μέσα από ένα τρυφερό ντοκιμαντέρ που αξιοποιεί οπτικό υλικό που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε δει το φως της δημοσιότητας. Ένα δείγμα σύγχρονου σινεμά βεριτέ, που αποτυπώνει τόσο τις συναντήσεις της Τούνμπεργκ με αρχηγούς κυβερνήσεων και τις δημόσιες εμφανίσεις σε μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις, όσο και στιγμές από την προσωπική ζωή μιας ξεχωριστής έφηβης: ενός κοριτσιού που γράφει πύρινους λόγους στο παιδικό της δωμάτιο, καθώς παλεύει να ισορροπήσει το άγχος των ταξιδιών με το σύνδρομο Άσπεργκερ, τη ραγδαία αναγνωρισιμότητα με την κριτική των μίντια, την προσωπική με τη δημόσια ζωή.

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ!


Παιδί της φύσης / Child of Nature (85', ΗΠΑ-Βραζιλία, 2020)
Σκηνοθεσία: Marcos Negrão
Για ηλικίες 10+
TRAILER

Ο κόσμος μπορεί να γίνει ένα αφιλόξενο μέρος – και ειδικότερα για τα παιδιά, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα του πολέμου, της φτώχειας, της πείνας και της κακοποίησης. Ωστόσο, τα παιδιά έχουν μεγάλη αντοχή και πολλά από αυτά μετατρέπουν τις επώδυνες εμπειρίες τους σε έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα. Μέσα από την αφήγηση ενός νεαρού δημοσιογράφου από την Ινδία, η ταινία ακολουθεί τη διαδρομή παιδιών από την Κένυα, τις Φιλιππίνες, τη Συρία και τον Καναδά, τα οποία, παρά τις αντιξοότητες, φέρνουν την αλλαγή στη ζωή τους και στις κοινότητές τους. Ένα επικό ταξίδι θάρρους, ελπίδας και γενναιοδωρίας, που θα συνεπάρει το μυαλό και θα αγγίξει την καρδιά.

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ!


Κλιματική έξοδος / Climate Exodus (63', Ισπανία, 2020)
Σκηνοθεσία: David Baute
Για ηλικίες 14+ 
TRAILER

Η τραγωδία τριών γυναικών που έχασαν τα πάντα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και τώρα αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή. Η μια τους παλεύει καθημερινά να βρει τα τελευταία αποθέματα νερού για να επιβιώσει στην Τουρκάνα της Κένυας, όπου έχει σταματήσει να βρέχει. Η δεύτερη έχασε μια ολόκληρη σοδειά στην Γκοραμάρα της Ινδίας, εξαιτίας της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Τυφώνες και θεομηνίες μαστίζουν τον Άγιο Μαρτίνο της Καραϊβικής, όπου μια τρίτη γυναίκα έχει μείνει άστεγη, ενώ οι γείτονές της έχουν χάσει τη ζωή τους. Μια συγκλονιστική σύνθεση για την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στη φύση και στον πολιτισμό.

Κλείστε το εισιτήριό σας εδώ!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

  • Τιμή εισιτηρίου: 3€
  • Προπώληση έως τις 25/4 στις 20:00 στο online.filmfestival.gr
  • Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για προβολή από τις 22/4 στις 10:00 μέχρι τις 25/4 στις 23:59

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τοATHICFF - Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας; 

Πατήστε στo λογότυπο ή εδώ!