Κλείσιμο

Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

23 Apr, 2021

Ψηφιακές Εκπαιδευτικές Δράσεις

Συνεχίζοντας τον κύκλο δωρεάν ψηφιακών δράσεων για παιδιά, σας παρουσιάζουμε το τέταρτο video μας, ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό προγράμμα για μαθητές της Δ' Δημοτικού με εικαστικές δημιουργίες και ψηφιακό υλικό που πλαισιώνει το μάθημα της ιστορίας.

Takis | Τα πρώτα Σινιάλα | Signals (1955 -1974)

Δ’ Δημοτικού

Ένα τυχαίο γεγονός στο σιδηροδρομικό σταθμό του Calais το 1955 ήταν η αφορμή για τον Takis να εμπνευστεί και να δημιουργήσει τα πρώτα «Σινιάλα», τα γλυπτά που τον χαρακτήρισαν ως έναν από τους πιο πρωτοποριακούς Έλληνες δημιουργούς του 20ου αιώνα. Από εκείνη την στιγμή τα στατικά «Σινιάλα» εξελίσσονται σε «Κινητικά» και αργότερα σε «Φωτεινά» με την χρήση του ηλεκτρισμού.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Δ’ Δημοτικού και το μάθημα της Ιστορίας.

Κάθε εκπαιδευτικό βίντεο διατίθεται δωρεάν, είναι διαθέσιμο σε όλους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αποτελώντας ένα χρήσιμο εργαλείο για τον εκπαιδευτικό μέσα στην τάξη.

Σκοπός των προγραμμάτων είναι η επαφή των μαθητών με την σύγχρονη ελληνική τέχνη και την γνωριμία τους με όλο το εικαστικό έργο του Takis από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας μέχρι και την εποχή που δημιούργησε τα τελευταία εμβληματικά έργα.

Για όποιον γονέα επιθυμεί μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει τα προγράμματά μας στο σπίτι για περαιτέρω γνώση, παιχνίδι και δημιουργία!

https://takisfoundation.org/el/on-line-ekpaideytikes-draseis

Στείλτε μας φωτογραφία της κατασκευή σας στο e-mail: [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες για το Ίδρυμα ΤAKISFOUNDATION πατήστε εδώ