Κλείσιμο

ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗ ΠΑΠΠΑ

15 Jul, 2021

Ξένες Γλώσσες - Συμβουλές για το Καλοκαίρι

Τα σχολεία τελείωσαν…όλοι είμαστε έτοιμοι για τις καλοκαιρινές μας διακοπές και πολλοί γονείς με ρωτάνε τι να κάνουν το καλοκαίρι για να διατηρήσουν τα παιδάκια τους επαφή με τις ξένες γλώσσες.

Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι δεν είναι καιρός για πολλές επαναλήψεις, βιβλία και ασκήσεις. Αυτό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε σε ένα βιβλιοπωλείο με τα παιδάκια σας και να διαλέξετε δυο τρία βιβλιαράκια στα αγγλικά που να τους αρέσουν. Σίγουρα μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο προσαρμοσμένο στο επίπεδό τους, ευχάριστο, σύντομο και κυρίως κάνοντας επανάληψη χωρίς να το καταλάβουν. Θα τα ζητήσετε ως readers. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά και σίγουρα υπάρχει κάποιος τίτλος για όλους.

Εάν πάλι τα βιβλία δεν είναι το δυνατό τους σημείο, τότε λογικά θα τους αρέσει να παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή. Τα περισσότερα βιβλία έχουν e-book,  i-book ή κάποιο CD-ROM που τα συνοδεύει.  Συνήθως γονείς και παιδιά τα αγνοούν….όμως θα μπορούσαν να γίνουν χρήσιμο εργαλείο όταν τα παιδιά μένουν σπίτι το καλοκαίρι. Περιέχουν βιντεάκια, τις ασκήσεις του βιβλίου…ίσως και παιχνίδια. Κανείς δεν θέλει να γράφει το καλοκαίρι…μπορεί όμως να παίζει και παράλληλα να κρατάει και επαφή με τη γλώσσα.

Μια άλλη ιδέα, αν το παιδί είναι σε μεγαλύτερο επίπεδο αλλά και για τους ενήλικες που θέλουν να φρεσκάρουν τα αγγλικά τους, είναι να δείτε την αγαπημένη σας ταινία είτε χωρίς υπότιτλους είτε με αγγλικούς υπότιτλους. Προσέξτε όμως….την αγαπημένη σας ταινία ή μια ταινία που να έχετε ξαναδεί για να ξέρετε την πλοκή και να βοηθηθείτε στην κατανόηση.

πηγή


Για να γνωρίσετε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Ερμιόνη Παππά, πατήστε στην παρακάτω εικόνα