Κλείσιμο

Συνέντευξη με την αγαπημένη μικρών και μεγάλων, Κάρμεν Ρουγγέρη!

Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων, Κάρμεν Ρουγγέρη, επιστρέφει μετά από δύο χρόνια στις θεατρικές σκηνές, με τρεις υπέροχες παραστάσεις! Το Kidsproject.gr, ως επίσημος χορηγός επικοινωνίας των παραστάσεων, φρόντισε να εξασφαλίσει για τους αναγνώστες του μια αποκλειστική συνέντευξη από την κα. Ρουγγέρη σχετικά με τα τρία θεατρικά έργα που θα απολαύσουν φέτος οι μικροί μας φίλοι και όχι μόνο!

Καλησπέρα σας κα. Ρουγγέρη, 

Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλή αρχή στις θεατρικές σας σκηνές και να εκφράσουμε τη χαρά μας που στηρίζουμε τις προσπάθειές σας ως χορηγοί επικοινωνίας! Φέτος, επανέρχεστε με 3 νέες παραστάσεις, «Ο Μικρός Πρίγκιπας στο Ι. Μ. Κακογιάννης», «Η Τοσοδούλα και 4 εποχές» στο Θέατρο Κιβωτός και «Οι Άθλοι του Ηρακλή» στο Christmas Theater.

Ξεκινάτε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με τον Μικρό Πρίγκιπα. Δώστε μας μερικές πληροφορίες για την παράσταση.

Κ.Ρ.: Το έργο το ψήφισαν τα ίδια τα παιδιά προ πανδημίας. Κάθε χρόνο στο τέλος των παραστάσεών μας προτείνω στα παιδιά 3 τίτλους έργων και αυτά αποφασίζουν ποιο θα είναι το έργο που θα δουν την επόμενη χρονιά. Ετοιμάσαμε λοιπόν την παράσταση και πριν την παραδώσουμε στα παιδιά, μας σταμάτησε η πανδημία. Τώρα, δυο χρόνια μετά, έτοιμο το έργο παραδίδεται στους μικρούς μας φίλους. 

Ο Μικρός Πρίγκιπας αποτελεί ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Τι σας ώθησε να ανεβάσετε τη συγκεκριμένη παράσταση, που είμαστε σίγουροι ότι θα αποτελέσει την αγαπημένη παράσταση των μικρών μας φίλων, φέτος τον χειμώνα;

Κ.Ρ.: Είναι διαχρονικό έργο που στολίζει  τις βιβλιοθήκες μικρών και μεγάλων. Είναι όμως και έργο αλληγορικό. Εχει πολλούς «κρυμμένους θησαυρούς». Πολλά  μηνύματα του δεν είναι απόλυτα κατανοητά. Προσπάθησα λοιπόν να το μεταφέρω στο θέατρο βγάζοντας στην επιφάνεια τα μηνύματα αυτά ώστε να το καταλάβουν καλύτερα οι μικροί μας φίλοι. 

Η θεατρική σκηνή σας ανεβάζει φέτος δύο ακόμη έργα! Μιλήστε μας για τις δυο παραστάσεις που αναμένει με αγωνία το κοινό σας. 

Κ.Ρ.: Ο Ηρακλής στο Christmas Theater, μελετημένος, τεκμηριωμένος, παραδόθηκε στα παιδιά, με σκοπό να μάθουν, να διασκεδάσουν αλλά πάνω απ’όλα, να καταλάβουν την μαγεία της Ελληνικής Μυθολογίας. 

Η Τοσοδούλα επρόκειτο να ανέβει τα Χριστούγεννα. Λόγω της πανδημίας που συνεχίζεται δυστυχώς και λόγω της κρίσιμης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, φοβάμαι ότι θα πρέπει να την αναβάλουμε για τον επόμενο χρόνο . 

Θα θέλαμε να μας μιλήσετε για εσάς. Είστε ηθοποιός, συγγραφέας, και σκηνοθέτης. Αγαπάτε κάποιον «ρόλο» περισσότερο και γιατί;

Κ.Ρ.: Όλους τους ρόλους που έχω κάνει τους έχω αγαπήσει και όσους άλλους μου προταθούν θα τους αγαπήσω και αυτούς. 

Οι συνεργασίες σας είναι μακροχρόνιες. Υπάρχει κάποιο μυστικό ή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, ισχύει το «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει»;

Κ.Ρ.: Ακριβώς. Προσθέτω όμως, η ομάδα που κερδίζει, σέβεται και αγαπάει αυτό που κάνει δεν αλλάζει. 

Κα. Ρουγγέρη πιστεύετε ότι θα υπάρξουν νέες προοπτικές και καινούργια ρεύματα στο θέατρο μετά από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βίωσε και βιώνει ο πολιτισμός;

Κ.Ρ.: Δεν το αποκλείω. Προσωπικά, δε με εμπνέει το θέμα. 

Πείτε μας με δυο λόγια για το πώς βιώσατε όλη αυτή την παύση που δημιουργήθηκε στον πολιτισμό τα τελευταία δύο χρόνια.

Κ.Ρ.: Δύσκολα.. Δύο χρόνια χωρίς την επαφή μας με τα παιδιά. Χωρίς αγκαλιές, χωρίς να βλέπουμε ευτυχισμένα ματάκια.

Ασχολείστε τα τελευταία 25 χρόνια με το παιδικό θέατρο. Τι είναι αυτό που σας ωθεί για αυτή την αστείρευτη ενέργειά σας;

Κ.Ρ.: Είναι το δυσκολότερο είδος θεάτρου, αλλά το σημαντικότερο. Έχει μεγάλη ευθύνη όποιος ασχολείται με το θέατρο που απευθύνεται στα παιδιά. Είναι λοιπόν ένα στοίχημα κάθε φορά που θέλεις να το κερδίσεις. Που προσπαθείς να το κερδίσεις και αυτό μου αρέσει πολύ. Κερδίζοντας το στοίχημα, η χαρά είναι μεγάλη. 

Πρόσφατα γράψατε ένα καινούργιο βιβλίο «Ο Σίφης Ο Ποντικός και το Διαδίκτυο», το οποίο μιλά για τον κόσμο του διαδικτύου και για το τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς αλλά και τα παιδιά. Πείτε μας δυο λόγια για την συνεργασία σας με την ελληνική αστυνομία και τους κινδύνους που πρέπει να προσέχουν οι οικογένειες.

Κ.Ρ.: Η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Ελλάδα κάνει σπουδαία δουλειά. Με τίμησε όταν ζήτησε να γράψω ένα παραμύθι, πάνω στο πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι το διαδίκτυο για τα παιδιά. Δεν ήξερα τίποτα. Μου έδωσαν υλικό για να καταλάβω τι γίνεται και πως γίνεται, ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο να μπορεί να γίνει και επικίνδυνο. Έτσι έγραψα το παραμύθι το οποίο και πρόσφερα στη Δίωξη. Είμαι πολύ περήφανη για την συνεργασία μου αυτή με τη Δίωξη. Αυτό το παραμύθι μπορούν όλα τα παιδιά να μπουν στον ιστότοπό μας ή στον ιστότοπο της Δίωξης να το κατεβάσουν και να το διαβάσουν ή να ακούσουν την Χριστίνα Κουλουμπή και εμένα να το διηγούμαστε.

Κλείνοντας κα. Ρουγγέρη θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, εκ μέρους όλης της ομάδας του Kidsproject.gr, για την όμορφη συνέντευξη και να κλείσουμε την κουβέντα μας με μία αγαπημένη σας φράση από τον Μικρό Πρίγκιπα.

Κ.Ρ.: «Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Τα μάτια βλέπουν αλλά δεν μπορούν να δουν την ουσία».


Μάθετε περισσότερα για την παιδική σκηνή "Κάρμεν Ρουγγέρη" και για τις προσεχείς παραστάσεις της στο Kidsproject

με ένα κλικ στην εικόνα

Ετικέτες: