Κλείσιμο

Planet G(reece): Ανακάλυψε το μέλλον σου μέσα από 5 εργαστήρια ντοκιμαντέρ

Planet G(reece) - Μέρος Β'

Ανακάλυψε το μέλλον σου μέσα από 5 εργαστήρια ντοκιμαντέρ

Τα δωρεάν εργαστήρια ντοκιμαντέρ του Exile Room για εφήβους κάθε εθνικότητας ξαναρχίζουν τον Μάρτιο του 2022!

Αν είσαι από 13 έως 19 ετών, το Β' Μέρος του προγράμματος Planet G(reece) επιφυλάσσει πολλές νέες δεξιότητες που μπορεί να σου αλλάξουν τη ζωή. Ήθελες πάντα να δοκιμάσεις animation; Αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να σώσεις τον πλανήτη; Σου αρέσει να παίζεις με τη μουσική και τον ήχο; Σε συναρπάζουν οι δημοσιογράφοι στην τηλεόραση; Ή μήπως αυτό που σου αρέσει πιο πολύ είναι οι αφίσες που διαφημίζουν τις ταινίες; Αν κάτι από όλα αυτά σου εξάπτει το ενδιαφέρον, τότε το Planet G(reece) φτιάχτηκε για σένα!

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Planet G(reece): Μέρος Β [εργαστήρια 3 έως 7] έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή για ένα μόνο από τα εργαστήρια.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για απορίες ή δηλώσεις συμμετοχής, στα τηλέφωνα 210 3223395-6 (12-5μμ) και στο e-mail: [email protected]

Exile Room: Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος www.exile.gr

Το Β' Μέρος του Planet G(reece) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

📌 Περισσότερα ΕΔΩ

Εργαστήριο #3: Animation & Ντοκιμαντέρ

📅 Σάββατο 5, 12, 19 & 26 Μαρτίου 2022, 11:00-15:00

Σας έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να συνδυάσετε ντοκιμαντέρ και animation; Σε αυτό το εργαστήριο, θα μάθουμε πώς να κάνουμε την πραγματικότητα ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, εμπλουτίζοντας εικόνες από την αληθινή ζωή με κινούμενα σχέδια.

📌 Περισσότερα ΕΔΩ

>> Αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ

Εργαστήριο #4: Ακτιβισμός & Ντοκιμαντέρ 

📅 Σάββατο 7, 14, 21 & 28 Μαΐου 2022, 11:00-15:00 

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κλιματική αλλαγή στα σοβαρά! Σε αυτό το εργαστήριο, θα ψάξουμε σε κάθε γωνιά της πόλης για ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη σωτηρία του πλανήτη και θα φτιάξουμε μια μικρού μήκους ταινία με καθημερινές λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

📌 Περισσότερα ΕΔΩ

>> Αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ

Εργαστήριο #5: Ήχος & Ντοκιμαντέρ

📅 Σάββατο 5, 12, 19 & 26 Nοεμβρίου 2022, 11:00-15:00

Μήπως τελικά ο ήχος είναι αυτός που προκαλεί τα συναισθήματα και όχι η εικόνα; Σε αυτό το εργαστήριο, ξεκινάμε το ντοκιμαντέρ αντίστροφα! Οι συμμετέχοντες, χωρισμένοι σε ομάδες, θα πρέπει να δουλέψουν με έμπνευση μουσικά κομμάτια που προκαλούν διαφορετικά συναισθήματα.

📌 Περισσότερα ΕΔΩ

>> Αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ

Εργαστήριο #6: Αφίσα & Ντοκιμαντέρ

📅 Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 4, 11 & 18 Μαρτίου 2023, 11:00-15:00

Έχετε πιάσει ποτέ στα χέρια σας μια έντυπη εφημερίδα; Ποιος είναι άραγε ο ρόλος του δημοσιογράφου σε έναν ψηφιακό κόσμο, και πώς ανακαλύπτει και μεταδίδει τα τελευταία νέα; Σε αυτό το εργαστήριο, θα μεταμορφωθούμε σε ρεπόρτερ και θα πάρουμε στο κατόπι ένα δημόσιο πρόσωπο.

📌 Περισσότερα ΕΔΩ

>> Αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ

Εργαστήριο #7: Δημοσιογραφία & Ντοκιμαντέρ

📅 Σάββατο 6, 13, 20 & 27 Μαΐου 2023, 11:00-15:00

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μια αφίσα, εκτός από μια όμορφη εικόνα, είναι και μορφή επικοινωνίας; Με τη βοήθεια του design studio Bend θα μάθουμε τους βασικούς κανόνες της γραφιστικής και θα φτιάξουμε τις δικές μας αφίσες, οι οποίες θα εκτεθούν στο φεστιβάλ λήξης!

📌 Περισσότερα ΕΔΩ

>> Αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ

 

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

  1. Να είσαι από 13 έως 19 χρόνων.
  2. Να αγαπάς το σινεμά.
  3. Δεν είναι απαραίτητο να μιλάς ελληνικά.
  4. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
  5. Να είσαι στην ώρα σου και να έχεις όρεξη για δουλειά.
  6. Να έχεις πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης Covid-19, ή αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ τελευταίου 24ώρου.
  7. Να φοράς μάσκα καθ' όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Δείτε τις ταινίες που φτιάξανε στα δύο προηγούμενα εργαστήρια, στο Α' Μέρος του Planet G(reece).

🔹 PLANET G(reece) #1: Κάμερα & Ντοκιμαντέρ: https://vimeo.com/437764499

🔹 PLANET G(reece) #2: Φωτορεπορτάζ & Ντοκιμαντέρ: https://vimeo.com/511526346

 

Το έργο Planet G(reece) [Μέρος Β: εργαστήρια 3 έως 7] υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Exile Room. Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Ετικέτες: