Κλείσιμο

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2022 - Η μυστική συνταγή για έναν ζωντανό πλανήτη!

Η "Ώρα της Γης" (Earth Hour) είναι μια παγκόσμια δράση, με συμβολικό χαρακτήρα, που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF). 

Στις 29 Μαρτίου 2008, από τις 8:00΄μ.μ. έως τις 9:00΄μ.μ., η Ώρα της Γης διεξήχθη σε διεθνές επίπεδο, σηματοδοτώντας την πρώτη παγκόσμια επέτειο της εκδήλωσης. Τριάντα πέντε χώρες συμμετείχαν επισήμως και περισσότερες από 400 πόλεις την υποστήριξαν. Σημαντικά κτήρια - ορόσημα σε όλο τον κόσμο απενεργοποίησαν τον μη απαραίτητο φωτισμό τους για την Ώρα της Γης.(πηγή)


Η φετινή Ώρα της Γης θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου 2022, από τις 20.30 έως τις 21.30, και έχει κεντρικό σύνθημα: 

«Η μυστική συνταγή για έναν ζωντανό πλανήτη!»


Η τροφή μας αποτελεί ίσως τον ισχυρότερο δεσμό μας με τη φύση. Η Γη είναι αυτή που μας προσφέρει όλα όσα έχουμε ανάγκη για να επιβιώσουμε. Πόσο σκεφτόμαστε όμως τις επιπτώσεις που έχουν οι διατροφικές μας επιλογές;

Ενώνουμε τις φωνές μας για όσα μας ενώνουν και αξίζουν. Στέλνουμε όλοι και όλες μαζί το μήνυμα για την ανάγκη και τη σημασία της βιώσιμης διατροφής. Σβήνουμε συμβολικά τα φώτα για μια ώρα! Στέλνουμε όλοι μαζί το μήνυμα για μια νέα αρχή!

  • Μπορείτε να δηλώσετε ότι θα λάβετε μέρος στη δράση στη φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ
  • Αν θέλετε να κατεβάσετε εικόνες και banners για την Ώρα της Γης 2022, πατήστε ΕΔΩ

Η Ώρα της Γης 2022

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - Παιχνίδι γνώσεων από τη WWF

Όσο περιμένετε για την Ώρα της Γης, μπορείτε να παίξετε με τα παιδιά σας ένα πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό παιχνίδι γνώσεων, με 80 ερωτήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο! 

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ερωτήσεις είναι ένα σύγχρονο, διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 8-15 ετών, αλλά και σε μεγάλους.

*Θα χρειαστεί να εισάγεται ένα ψευδώνυμο και έναν κωδικό για να αποκτήσετε δικαίωμα εισόδου στο παιχνίδι.

  • Για να παίξετε το παιχνίδι, πατήστε ΕΔΩ

Ώρα.. να κάνουμε μια νέα αρχή!