Κλείσιμο

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Shadow Game” σε συνεργασία με το Kinderdocs

Το Kidsproject σε συνεργασία με το Kinderdocs σας κάνουν δώρο 2 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα του βραβευμένου ντοκιμαντέρ

“Shadow Game”

Η πρεμιέρα του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Shadow Game” των δημοσιογράφων - σκηνοθετών Eefje Blankevoort και Els van Driel, σε συνδιοργάνωση του KinderDocs, θα πραγματοποιηθεί στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ/Πειραιώς 138, Κυριακή 10 Απριλίου στις 11.00 π.μ.

Πρόκειται για μια ιστορία ενηλικίωσης που αφηγείται την περιπετειώδη διαδρομή ασυνόδευτων εφήβων προσφύγων στην Ευρώπη. Θα ακολουθήσει συζήτηση και masterclass με θέμα: From Syria to Ukraine and Beyond: Children on the Move, με τη σκηνοθέτη της ταινίας Els Van Driel, που θα έρθει ειδικά για την προβολή της ταινίας στην Ελλάδα. Θα αναλύσει πώς μπορούμε μέσω του storytelling να ευαισθητοποιούμε το κοινό και θα μοιραστεί μαζί μας χρήσιμα εργαλεία για τη δημιουργική διαδικασία έρευνας και παραγωγής της ταινίας, τη συνεργασία με τους πρωταγωνιστές, καθώς και την καμπάνια ευαισθητοποίησης.

~ Els Van Driel ~

Επί 3 χρόνια οι σκηνοθέτριες κινηματογράφησαν εφήβους πρόσφυγες στο ταξίδι για να φτάσουν σε ασφαλείς νέες πατρίδες στην Ευρώπη. Από την Ελλάδα στη Σερβία και από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στην Ιταλία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Αγγλία. Τα ασυνόδευτα αυτά παιδιά-πρόσφυγες, διασχίζουν την Ευρώπη με τα πόδια, με τρένα, λεωφορεία και όποιο άλλο μέσο βρουν, μέσα από χιονισμένα βουνά, κοιμούνται κάτω από γέφυρες, σε δάση, περπατούν σε ναρκοπέδια, περνούν συρματοπλέγματα και αντιμετωπίζουν συχνά βίαιους συνοριοφύλακες. Σε αυτό το ταξίδι που διαρκεί μήνες, ακόμη και χρόνια, το να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό μοιάζει ακατόρθωτο.

Μέρος του υλικού της ταινίας που καταγράφει αυτή την επίπονη και επικίνδυνη προσπάθεια κινηματογραφήθηκε από τα ίδια τα παιδιά με το κινητό.

Δείτε το trailer του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ:

Shadow Game - Trailer ΕΛΛ from KinderDocs (Kouzi Productions) on Vimeo.


Ακολούθησε ΌΛΑ τα παρακάτω βήματα για να λάβεις μέρος στον Διαγωνισμό:

Συμμετοχή από Facebook 

  1. Κάνε like στο Kidsproject και στο KinderDocs
  2. Κάνε like στο post
  3. Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα του Διαγωνισμού

Συμμετοχή από Instagram 

  1. Κάνε follow στο Kidsproject και στο Kinderdocs
  2. Κάνε like στο post
  3. Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα του Διαγωνισμού
  • Ο Διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 9 Απριλίου στις 12:30 μ.μ.
  • Έχετε δικαίωμα για περισσότερες από μια συμμετοχές αρκεί να συμπληρώσετε αντίστοιχες φορές και τη φόρμα συμμετοχής!

Καλή επιτυχία‼️