Κλείσιμο

Σχολικές Προβολές 2022-23 από το ATHICFF για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου & Α’ Λυκείου

Το Φεστιβάλ επιστρέφει για άλλη μια χρονιά, με σχολικές προβολές σε κινηματογραφικές αίθουσες στην Αθήνα και ψηφιακά στα σχολεία εκτός Αττικής.

Το 5ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας σας παρουσιάζει ένα νέο, ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα με προβολές ταινιών για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου για το ακαδημαϊκό έτος 2022 – 23.

Οι προβολές διοργανώνονται σε κινηματογραφικές αίθουσες τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη σχολική χρονιά 2022-23.


Κλείστε σήμερα μια διαδικτυακή προβολή για το σχολείο σας!


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

  • Οι σχολικές προβολές αποτελούνται από επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους πρώτης προβολής.
  • Οι μαθητές, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος, ανακαλύπτουν τεχνικές κινηματογράφησης και εμβαθύνουν στους τρόπους αφήγησης.
  • Μετά τις δια ζώσης προβολές, ακολουθεί συζήτηση με τους μαθητές.
  • Οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν έναν εκπαιδευτικό οδηγό με υλικό και πληροφορίες για προετοιμασία και με δραστηριότητες για να τις υλοποιήσουν στην τάξη μετά την προβολή.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1

«ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

(ΠΡΟΝΗΠΙΟ, ΝΗΠΙΟ, Α’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

Ο κόσμος γύρω μας έχει πολλές ομορφιές, αλλά και εκπλήξεις. Οι ήρωες των ταινιών της ενότητας ανακαλύπτουν το θάρρος, τη φαντασία και τη δύναμή τους μέσα από ιστορίες κινουμένων σχεδίων για τη φιλία, την αποδοχή, τη φύση και την οικογένεια.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2

«Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ»

(Β΄’, Γ’, Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

Οι πρώτες προκλήσεις της παιδικής ηλικίας αντιμετωπίζονται με γερές δόσεις φαντασίας σε αυτή τη συλλογή ταινιών κινουμένων σχεδίων και live action, με χιούμορ και πολύτιμα μηνύματα, μεταξύ άλλων για την αξία του παιχνιδιού, την προστασία του περιβάλλοντος και τις οικογενειακές σχέσεις.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3

«ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ»

(Ε’, ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Πρωτότυπες ιστορίες για την αληθινή ζωή και μηνύματα με πολλαπλές ερμηνείες που κάνουν τις ταινίες αυτές ιδανικές για συζήτηση, όχι μόνο για τις επίκαιρες θεματικές τους αλλά και για την ποικιλία κινηματογραφικών τεχνικών που εμπλουτίζουν την αφήγηση.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 4

«ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ»

(Β’, Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ)

Η γενιά του αύριο παλεύει για τα ιδανικά και τους στόχους της ξεκινώντας από το χτίσιμο γερών προσωπικών δεσμών, ανάμεσα στην αποσπασματική ψηφιακή ζωή και την κοινωνική πίεση, τη μυθοπλασία και τα αληθινά γεγονότα.


Υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Κάτια Παπασπηλιοπούλου

Email: [email protected]


ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ;

Κάντε κλικ στην εικόνα: