Κλείσιμο
author image

ΜΑΡΘΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ειδική Παιδαγωγός Φιλόλογος MA Special Education / B.T.E.C Edexcel Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών Υπεύθυνη Εκδόσεων my-book.gr & Κέντρου Αγωγής Παιδιού & Εφήβου "Εξέλιξη"

5 Dec, 2022

Ήρθαν Χριστούγεννα; Ευκαιρία για Παιχνίδι!

ΗΡΘΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ;

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

 

1. Επιτραπέζιο “Χριστουγεννιάτικες χρονικές ακολουθίες”, Εκδόσεις my-book.gr, απευθύνεται σε όλα τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Αποτελεί ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με θεματική τα Χριστούγεννα. Βασίζεται στην ανάπτυξη ικανοτήτων για χρονική διασύνδεση γεγονότων, την κατανόηση χρονικών εννοιών και την ενίσχυση δεξιοτήτων αφήγησης και αναδιήγησης. Οι στόχοι του παιχνιδιού είναι τα παιδιά να κατανοήσουν χρονικές έννοιες, να αναπτύξουν δεξιότητες προφορικού λόγου, να βελτιώσουν τον αφηγηματικό τους λόγο.

2. Επιτραπέζιο “Με τα μάτια ανοιχτά”, Εκδόσεις my-book.gr, απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ,σχολικής ηλικίας, σε μαθητές με αναγνωστικές δυσκολίες και δυσκολίες οπτικής αντίληψης, καθώς και σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ.Είναι ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι Οπτικής διάκρισης με θεματική Χριστουγέννων. Βασίζεται στην αρχή ότι η μάθηση πρέπει να διασυνδέεται με τη μάθηση και τα βιώματα των παιδιών. Οι στόχοι του παιχνιδιού είναι να ενισχυθούν οι δεξιότητες οπτικής αντίληψης, οπτικής διάκρισης, συγκέντρωσης προσοχής και οπτικοκινητικού συντονισμού.

3. Επιτραπέζιο “Γιορτινές γνώσεις”, Εκδόσεις my-book.gr, είναι ένα παιχνίδι γνώσεων με γιορτινό τόνο. Η μάθηση και το παιχνίδι συμπορεύονται για να ενισχυθούν γνωστικές και ακαδημαϊκές δεξιότητες παιδιών και εφήβων. Το συγκεκριμένο παιχνίδι περιλαμβάνει βασικές γνώσεις για τις μέρες των γιορτών και αποτελεί ένα ενδιαφέρον εργαλείο εξάσκησης της μνήμης και των γνώσεων των μικρών μας φίλων. Aπευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, σχολικής ηλικίας, σε μαθητές με αναγνωστικές δυσκολίες και δυσκολίες οπτικής αντίληψης, σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ καθώς και σε χαρισματικούς μαθητές.

4. Επιτραπέζιο “Γιορτινό memo”, Εκδόσεις my-book.gr, το συγκεκριμένο υλικό αποτελεί ένα θεματικό παιχνίδι μνήμης με θεματική τα Χριστούγεννα. Μέσα από αυτό το υλικό, τα παιδιά θα παίξουν με χριστουγεννιάτικους ήρωες και θα διασκεδάσουν εξασκώντας ταυτόχρονα και τη μνήμη τους. Σκοπός του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι να ενισχυθεί η παρατηρητικότητα του παιδιού, να αυξηθεί η προσοχή των παιδιών, να βελτιωθεί η ικανότητα μνήμης, να ενισχυθεί η εργαζόμενη μνήμη. Απευθύνεται σε μαθητές προσχολικής ηλικίας, σχολικής ηλικίας σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, σε παιδιά με Δυσπραξία, με ΔΕΠΥ και Αναπτυξιακές Διαταραχές.

5. Επιτραπέζιο «H άλλη πλευρά», κάισσα, 4+ ετών. Τα παιδιά καλούνται να βρουν τις διαφορές αφού πρώτα παρατηρήσουν καλά τις εικόνες (ενίσχυση μνήμης και προσοχής).

6. Επιτραπέζιο «Χάλι Γκάλι», κάισσα, 6+ ετών και  «Χάλι Γκάλι» Junior για παιδιά 4+ ετών. Τα παιδιά καλούνται να προσέξουν πότε θα μαζευτούν 5 όμοια φρούτα στις κάρτες που ανοίγονται και να χρησιμοποιήσουν τα γρήγορα αντανακλαστικά τους για να χτυπήσουν το κουδουνάκι! Έτοιμοι ; (ενίσχυση προσοχής)

7. «Το εργοστάσιο των παραμυθιών», Εκδόσεις Σαββάλας. Μπορεί να αφορά την αφήγηση έξι κλασικών παραμυθιών αλλά στην πραγματικότητα το παιδί εμπλέκεται ενεργά στη διαδικασία αφήγησης του παραμυθιού, αφού πρώτα του διαβάζουμε την ιστορία και στη συνέχεια βάζει το ίδιο τα κυβάκια στη σωστή σειρά αναπαριστώντας τα παραμύθια (ενίσχυση μνήμης, λογικής σκέψης και λεπτής κινητικότητας).

8. Επιτραπέζιο «Γρήγορα στη Σοφίτα», Ravensburger, 5+ ετών. Ποιος θα καταφέρει να περάσει όλα τα δωμάτια και να φτάσει πρώτος στη σοφίτα; (ενίσχυση οπτικοχωρικού προσανατολισμού).