Κλείσιμο
author image

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ - ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ

Ένα θέατρο για παιδιά

24 Jan, 2023

Χαρούμενη Αποκριά 2023 συντροφιά με το Θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ

Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ μαζί με τις θερμές ευχές του για ένα αίσιο και ευτυχές νέο έτος σας παρουσιάζει τις ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ για τα παιδιά!

Δύο τρελοί τρελοί Αποκριάτικοι πιγκουίνοι!

(Διάρκεια 1 ώρα + συμμετοχή)

Ένα θέαμα πολύ πρωτότυπο γεμάτο χορό, τραγούδια, μάσκες, σερπαντίνες, με πρωταγωνιστές...δύο πιγκουίνους! Μέσα σε μια ευφάνταστη και χαρούμενη, αποκριάτικη ατμόσφαιρα δυο πιγκουίνοι ενθαρρύνουν τα παιδιά να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με τις γκάφες τους.

Περίληψη

Ο Γιακουμής και ο Θεοδόσης είναι δυο πιγκουίνοι που κάθε χρόνο γλεντάνε τις Απόκριες. Όμως ο Γιακουμής φέτος κόλλησε ένα συνάχι τρομερό. Πως θα τραγουδήσει τώρα; Μέγα αδιέξοδο! Ο Θεοδόσης λοιπόν ντύνεται Δόκτωρ Λώλο, ο σπουδαίος γιατρός της Αυτού Μεγαλειότητος, του Βασιλιά, που εμφανίζεται με τους βοηθούς του (που είναι τα παιδιά του κοινού!) και του δίνουν αντιβιοτικές σερπαντίνες, γαργάρες με κομφετί και ξεβουλωτήρια για νεροχύτες, να ξεβουλώσει τη μύτη του.

Αλλά όλα αυτά δεν κάνουν τίποτα! Το μόνο που τους σώζει είναι το μαγικό μαντζούνι Ταταρίας! Έτσι, ξεκινάνε ένα ταξίδι μαζί με τους μικρούς θεατές για την Ταταρία! Όμως στα σύνορα τις κάθε χώρας και για να μην τους αναγνωρίσουν φοράνε μάσκες και καπέλα αποκριάτικα για να ξεγελάσουν τους φρουρούς. Τραγουδάνε δε όλοι μαζί ένα πολύ γνωστό τραγούδι. Φτάνουν λοιπόν στο πέλαγος που ζει το ασπρόψαρο μαζί με όλη την οικογένεια του. Τα μικρά ψαράκια είναι και πάλι..τα παιδιά του κοινού!

Ντυμένοι αποκριάτικα, ηθοποιοί και παιδιά, κάνουν ένα ταξίδι σε μέρη μακρινά και πολύ κωμικά μέσα σε τραγούδι, χορό και χαρά!

Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής

Σκηνικό/κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Ξενάκης

Παίζουν:

Κωνσταντίνα Δημητρίου, Μαγδαλένα Κεραμάρη

και…όλα τα παιδιά του κοινού!!!!!

 

Η Βαλίτσα με τις μάσκες

(Διάρκεια 1 ώρα + συμμετοχή)

Ένα χαρούμενο λαμπερό θέαμα, γεμάτο χορό, τραγούδια, μάσκες, σερπαντίνες και συμμετοχή των παιδιών!!!!

Περίληψη

Οι Απόκριες έφτασαν και η Λαμπρινή με τη Μαρίνα ψάχνουν να βρουν τι καρναβάλι θα ντυθούν. Στη σοφίτα του σπιτιού τους ανοίγουν τις παλιές βαλίτσες και ανακαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο από στολές, μάσκες, καπέλα της γιαγιάς τους μαζί με το ημερολόγιο της. Το διαβάζουν και τι ανακαλύπτουν; Ότι η γιαγιά με τις φιλενάδες της όταν ερχόταν οι απόκριες ντύνονταν και ζωντάνευαν τα αγαπημένα τους παραμύθια και όλους τους ήρωες που ζούσαν μέσα σ΄ αυτά. Οι βαλίτσες ανοίγουν, τα παλιά φορέματα, καπέλα, μάσκες φοριούνται, τα τραγούδια ακούγονται και ο χορός αρχίζει. Και όχι μόνο για τα δύο κορίτσια αλλά και για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν και αυτά στο γλέντι. Φοράνε μάσκες και καπέλα και ανεβαίνουν στη σκηνή. Γίνονται και αυτά ήρωες των παραμυθιών και μιλάνε με τους άλλους ήρωες καθώς οι ηθοποιοί τα βάζουν για τα καλά στη δράση.

Ανακαλύπτουμε έτσι μέσα από το παιχνίδι, τη μουσική, και τις μεταμφιέσεις:

Γιατί ο σκύλος δεν χωνεύει τη γάτα και όπου την συναντήσει την κυνηγάει;

Πώς λύθηκαν τα μάγια και ο γαμπρός, με το τεράστιο κεφάλι, έγινε όμορφο παλικάρι και παντρεύτηκε με χορούς και τραγούδια;

Τι συνέβη με την άμυαλη κόρη του μυλωνά, που ντύθηκε παρδαλά με δανεικά φορέματα;

Με έναν τρόπο τρυφερό τα παιδιά συμμετέχουν στην παράσταση, γελούν με τα κωμικά παθήματα των ηρώων των παραμυθιών, χορεύουν και τραγουδούν μαζί με τους ηθοποιούς, που τους μοιράζουν μάσκες, καπέλα καθώς και χρωματιστές κορδέλες σ’ ένα μεγάλο αυτοσχέδιο γαϊτανάκι και διασκεδάζουν με παραδοσιακά παραμύθια.

Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής

Σκηνικό/κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Πρωτότυπη μουσική: Χρήστος Ξενάκης

Παίζουν:

Λαμπρινή Θάνου, Μαρίνα Κοσμά

και…όλα τα παιδιά του κοινού!!!!!


Τηλέφωνα επικοινωνίας

210 865 6004 & 697 388 2023


Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ - ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ;;;

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα