Κλείσιμο

Τoys Awards 2023

Για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνονται στην Ελλάδα τα Toys Awards από την BOUSSIAS events

Η BOUSSIAS Events διοργανώνει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, τα Toys Awards, με στόχο να αναδείξει και να επιβραβεύσει την αριστεία και την καινοτομία στα παιχνίδια και στις υπηρεσίες παιχνιδιού που αφορούν παιδιά, έφηβους αλλά και ενήλικες.

To Kidsproject έχει την χαρά και την τιμή να συμμετέχει στα φετινά βραβεία ως μέλος της κριτικής επιτροπής αλλά και ως επίσημος χορηγός επικοινωνίας!

Το παιχνίδι είναι τόσο φυσική διαδικασία για τα παιδιά όσο και η ίδια τους η ανάπτυξη. Με το παιχνίδι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να βιώσουν πληθώρα συναισθημάτων, να δημιουργήσουν την προσωπική τους αβεβαιότητα και αμφιβολία, να έχουν την εμπειρία του απροσδόκητου, να ανταποκριθούν σε νέες καταστάσεις, και τελικά να προχωρήσουν στον βασικότερο αναπτυξιακό δεσμό, που είναι η ισορροπημένη αίσθηση του εαυτού τους και η δημιουργία της ταυτότητάς τους.

Αντίστοιχα, το παιχνίδι έχει αποδειχθεί ότι είναι επίσης πολύ σημαντικό για τους ενήλικες, ιδιαίτερα όσον αφορά τους συνεκτικούς ιστούς μιας παρέας, την διασκέδαση της αλλά και την ευρύτερη ψυχοσύνθεση του κάθε ατόμου. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, η καινοτομία των παιχνιδιών γνώρισε σημαντική άνθηση προς όφελος τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων και αποδείχθηκε ευεργετική στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που βίωσε και βιώνει ο πλανήτης.

Τα Toys Awards 23 προσανατολίζονται να αναδείξουν παιχνίδια και υπηρεσίες παιχνιδιών όπου μέσα από την καινοτομία και την ποιότητά τους βοηθούν τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά να έχουν ομαλή ανάπτυξη σε επιμέρους τομείς (σωματικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά) αλλά και τους ενήλικες στην κοινωνικότητα, την δημιουργικότητα και την ψυχική τους ισορροπία.

Υποψηφιότητες μπορούν να καταθέσουν όλες οι εταιρείες που διαθέτουν αντίστοιχα προϊόντα και υπηρεσίες και έχουν να επιδείξουν καινοτόμες και ποιοτικές πρακτικές.

Η φιλοσοφία της BOUSSIAS events υποστηρίζει ότι η επικοινωνία οφείλει να παραμείνει δυνατή και πολύπλευρη, έτσι ώστε να εισέλθουμε με τις καλύτερες προοπτικές στη νέα χρονιά. Και αυτός είναι και ένας από τους λόγους όπου η BOUSSIAS events έφερε κοντά σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του παιχνιδιού, για να δημιουργήσει την κριτική επιτροπή των Toys Awards 2023. Με πρόεδρο τον Δρ Ηλία Βασιλείου, Γλωσσολόγο – Ειδικό Παιδαγωγό, την κριτική επιτροπή συνθέτουν σημαντικές προσωπικότητες, όπως Διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων, Επιστήμονες και Επαγγελματίες οι οποίοι στόχο έχουν αξιολογήσουν και θα αναδείξουν τις σημαντικές προόδους και την καινοτομία στον συγκεκριμένο χώρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλείου αναφέρει: «Τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση για τα Toys Awards, τρίτη συνεχόμενη γιορτή για το παιχνίδι και το παιδί. Τόσο το βάρος, όσο και η χαρά της μεγάλης επιτυχίας των δύο προηγούμενων βραβείων μας ανεβάζουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη για τη νέα χρονιά. Ας "μπούμε" για άλλη μια χρονιά σε παιδική και παιγνιώδη διάθεση και μαζί να θέσουμε υψηλά κριτήρια για την πολυτιμότερη δραστηριότητα των παιδιών, που δεν είναι άλλη από το ίδιο το παιχνίδι. Τα "υλικά" μας και φέτος ας είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα, τα συναισθήματα, η κοινωνικοποίηση και πάνω από όλα η χαρά να προσφέρουμε στα παιδιά μας στιγμές που θα γίνουν υλικό αναμνήσεων για μια ζωή. Σας περιμένουμε σε αυτόν τον σημαντικό θεσμό για να αναδείξουμε το παιχνίδι, τη δημιουργική απασχόληση και καλλιέργεια που προσφέρει στα παιδιά και να το γιορτάσουμε μαζί ως ένα από τα καίρια και αναπόσπαστα κομμάτια της παιδικής ανάπτυξης».

Ο θεσμός των βραβείων, καθώς και η τελετή απονομής θα έχουν έντονη προβολή και δημοσιογραφική κάλυψη από τους χορηγούς επικοινωνίας σε ημερήσιες εφημερίδες, περιοδικά, online καμπάνιες, όλα μέσα της BOUSSIAS events, καθώς και στο εξατομικευμένο website.

Χορηγοί επικοινωνίας: infokids.gr, all4mama.gr, BOOMmag, Parents Hub, Kids Project.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν όλες τις σχετικές πληροφορίες στο www.toysawards.gr και να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους έως τις 3 Φεβρουαρίου 2023.