Κλείσιμο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Toys Awards 2023 για 3η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS events!

Toys Awards 2023: ο θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύσει την καινοτομία στα παιχνίδια και στις υπηρεσίες παιχνιδιού που αφορούν παιδιά, έφηβους αλλά και ενήλικες.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου, στον Χείρωνα, πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Toys Awards 2023. Για  3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Toys Awards, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν παιχνίδια και υπηρεσίες παιχνιδιών όπου μέσα από την καινοτομία και την ποιότητά τους βοηθούν τα μικρά αλλά και τα μεγάλα παιδιά να έχουν ομαλή ανάπτυξη σε επιµέρους τοµείς (σωµατικά, κινητικά, γνωστικά και κοινωνικά) αλλά και τους ενήλικες στην κοινωνικότητα, την δημιουργικότητα και την ψυχική τους ισορροπία.

Περισσότερα από 100 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εταιρειών-επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο του παιχνιδιού. 

Συνολικά, διακρίθηκαν 18 εταιρείες-επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα από ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής δραστηριότητας πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο απέσπασαν οι: Casababy, Enarxis Dynamic Media / Funko, Family Concept Store - The Wonder Room, Giochi Preziosi Hellas, Magnetic Toys, Remoundo Games, Scoot and Ride, Spider Play by Kriklani Valentini, Spin Master, The Tea Club toys, VERDES INNOVATIONS, Γαβρήλου Έφη, ΓΙΟΒΑΣ Α.Ε. - GIOVAS GROUP OF BRANDS, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ, Έλενα Αναστασίου (9ο Νηπιαγωγείο Πύργου), ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, 'ΥΠΟΓΡΑΦΗ' ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΣΤΑΣΥ - ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ και Τσιρώνης Α.Ε.

Επίσης, οι εταιρείες-φυσικά πρόσωπα οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο των υποψηφιοτήτων, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Scoot and Ride, VERDES INNOVATIONS, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ και Έλενα Αναστασίου (9ο Νηπιαγωγείο Πύργου).

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Giochi Preziosi Hellas αναδείχθηκε Company of the Year και η Spin Master αναδείχθηκε Brand of the Year.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννα Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ένα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από έρευνα της εταιρείας NPD Group Inc. καταδεικνύει ότι οι πωλήσεις παιχνιδιών δεν επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις οικονομικές πιέσεις. Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Research & Markets, η παγκόσμια αγορά παιχνιδιών άγγιξε σε αξία τα 156,5 δις. δολάρια το 2021 και εκτιμάται ότι θα αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 7,5% μέχρι το 2027, οπότε και θα ανέλθει τελικά σε 249,6 δις. δολάρια. Στη θετική εξέλιξη των μεγεθών του κλάδου συμβάλει και η τάση των νέων σε ηλικία γονέων να επενδύσουν σε παιχνίδια που συμβάλουν στην ανάπτυξη των παιδιών με δεξιότητες, κοινωνική υπευθυνότητα και οικολογική συνείδηση».

Στην συνέχεια, o Δρ Ηλίας Βασιλείου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης των Toys Awards 2023, Γλωσσολόγος – Ειδικός Παιδαγωγός, άφησε το δικό του ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά τουαναφέροντας: «Τρίτη χρονιά διεξαγωγής των Toys Awards και τρίτη και πιο δυνατή εκδήλωση για το ποιοτικό παιχνίδι. Για άλλη μια φορά συγκεντρωθήκαμε όσοι θέλουμε να έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία για το παιδί και την οικογένεια για να αναδείξουμε τον ρόλο του παιχνιδιού στην ανάπτυξη του παιδιού. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή η εκπροσώπηση τόσο σημαντικών εταιρειών του κλάδου, ειδικών και επιστημόνων και κυρίως η συμμετοχή με νέα παιχνίδια περισσότερο ελκυστικά, περισσότερο ποιοτικά και περισσότερο απαραίτητα για την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων. Τα Toys Awards από τη γένεσή τους φιλοδοξούσαν να αποτελέσουν πυξίδα για το ποιοτικό παιχνίδι και να δημιουργήσουν δείκτες αυτής της ποιότητας ώστε να βοηθήσουν, να προσανατολίσουν και να κατευθύνουν τους γονείς σε αυτόν τον τομέα. Η τρίτη συνεχόμενη διεξαγωγή της γιορτής τους παιχνιδιού καταδεικνύει ακριβώς και την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Ας είναι η γιορτή μας νοητός και πραγματικός χώρος που συναντώνται οι δημιουργοί παιχνιδιών, οι επαγγελματίες, ειδικοί και επιστήμονες που ασχολούνται με το παιδί και οι τελικοί αποδέκτες, δηλαδή οι ίδιες οι οικογένειες. Ας είναι η εκδήλωσή μας ένας μικρός φόρος τιμής σε ανθρώπους που συνέδεσαν το παιχνίδι με τη μάθηση, την ανάπτυξη και την καλλιέργεια των αγαπημένων μας παιδιών».

Επίσης, χαιρετισμό στη βραδιά της τελετής απονομής απηύθυνε η Κωνσταντίνα Σκαναβή, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης, Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε: «Τα Toys Awards έχουν στόχο, να αναδείξουν τα υπέροχα ερεθίσματα, μέσα από τα παιχνίδια, στην υγιή ανάπτυξη της φαντασίας των μικρών παιδιών. Τα παιχνίδια συχνά συνεισφέρουν και στην χαλάρωση των μεγάλων παιδιών, όπως εμάς τους ενήλικες. Το παιχνίδι είναι απαραίτητο μέρος της ενηλικίωσης. Μέσω του παιχνιδιού τα παιδιά μαθαίνουν για τον κόσμο γύρω τους και, ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο πολύτιμα είναι τα παιχνίδια στην ανάπτυξη του παιδιού. Στα παιδιά με πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα, καλά επιλεγμένων, παιχνιδιών είναι πιο πιθανό να προκριθούν οι δημιουργικές τους τάσεις. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά φτάνουν σε υψηλότερα επίπεδα πνευματικής ανάπτυξης, ανεξάρτητα από το φύλο, τη φυλή ή την κοινωνική τους τάξη όταν παίζουν ελεύθερα. Τα παιχνίδια που διεγείρουν τη νοητική ανάπτυξη είναι κατάλληλα για την ισχυροποίηση των ικανοτήτων του παιδιού, ανταποκρίνονται στις κινήσεις του και παρέχουν ανατροφοδότηση όταν χειραγωγούνται. Είτε παίζουν μόνα τους είτε με άλλους, ήσυχα ή με ενθουσιασμό, το παιχνίδι είναι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά εξερευνούν τον κόσμο τους και δημιουργούν φανταστικούς φίλους και περιπέτειες. Έρευνες δείχνουν ότι μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά μαθαίνουν πώς να σχεδιάζουν και να λύνουν προβλήματα. Το παιχνίδι τα ενθαρρύνει να αναπτύξουν γλωσσικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και να χρησιμοποιούν φαντασία και δημιουργικότητα. Το σωματικό παιχνίδι τους βοηθά να αναπτύξουν ευκινησία, ισορροπία, συντονισμό και λεπτές κινητικές δεξιότητες. Τα παιχνιδιάρικα παιδιά είναι πιο χαρούμενα, καλύτερα προσαρμοσμένα, πιο συνεργάσιμα και πιο δημοφιλή με τους συνομηλίκους τους από εκείνα που παίζουν λιγότερο. Τα παιδιά παίζουν επίσης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όταν υπάρχει μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών. Δεν είναι απαραίτητα τα πιο ακριβά παιχνίδια που παρέχουν τη μεγαλύτερη τόνωση και απόλαυση. Είναι καλύτερα να έχουν τέσσερα ή πέντε διαφορετικά παιχνίδια παρά ένα πολύ ακριβό».

Τέλος, ακολούθησε ο χαιρετισμός του Χρήστου Ρεμούνδου, Έφορος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών θα ήθελα να συγχαρώ τους διοργανωτές & τους νικητές της αποψινής εκδήλωσης για την απονομή των βραβείων Toys Awards 2023. Ο Σύνδεσμός μας, ιδρύθηκε το 1949 και είναι ο μοναδικός κατασκευαστικός Σύνδεσμος στο χώρο του Παιχνιδιού, των Βρεφικών και Εποχιακών Ειδών στην Ελλάδα. Μέλη του είναι επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της ελληνικής παραγωγής και εισαγωγής παιδικών παιχνιδιών, βρεφικών, χριστουγεννιάτικων και αποκριάτικων ειδών. Ο Σύνδεσμός μας πάντα με ευθύνη και σεβασμό απέναντι στους μικρούς καταναλωτές και τους γονείς τους, φροντίζει για τη διάθεση στην αγορά προϊόντων που πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έχει αγωνιστεί με κάθε τρόπο και μέσο ορθώνοντας άποψη και λόγο για την ασφάλεια της ψυχικής και της σωματικής υγείας των παιδιών. Tα Toys Awards καθιερώνονται ως ένας σημαντικός θεσμός που αναδεικνύει και επιβραβεύει την ασφάλεια και την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες. Με αφορμή τέτοιες πρωτοβουλίες, ας εργαστούμε όλοι ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας καλαίσθητα, δημιουργικά, καινοτόμα, ποιοτικά και προπαντός ασφαλή παιχνίδια».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα ToysAwards 2023, όπου η Χριστίνα Συριοπούλου - Δελλή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Ε.Κ.Π. Παν. Μακεδονίας, Διευθύντρια (Π.Μ.Σ. στις «Επιστήμες της Αγωγής: Εκπαίδευση Ενηλίκων, Ειδική Αγωγή»), παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την Έρευνα στη Δημιουργία Ρομπότ "Panda" για τα Παιδιά με Αυτισμό και οι Ιωάννης Θεοδούλου και Μαρία Βαμβακοπούλου, Εκπαιδευτικοί, παρέλαβαν τιμητικό βραβείο για το Πρόγραμμα Κλιματική Αλλαγή ''Trash Art'' στο 133ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας. 

Χορηγός της τελετής απονομής των Toys Awards 2023 ήταν η Giochi Preziosi Hellas

Χορηγοί επικοινωνίας των Toys Awards 2023 ήταν οι: infokids.gr, all4mama.gr, boommag.gr, parentshub.gr, kidsproject.gr και το projectparenting.gr. Official Publications: Daily Fax, Marketing Week. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο και φωτογραφίες της βραδιάς θα βρείτε στο www.toysawards.gr