Κλείσιμο

Τάξη - Τάξη: Η σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών που μετατρέπει την επανάληψη της σχολικής ύλης σε διασκεδαστικό παιχνίδι!

Μόλις αποφοίτησες από την Πρώτη, τη Δευτέρα, την Τρίτη ή την Τετάρτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου;;;

Θέλεις έναν διασκεδαστικό και παιγνιώδη τρόπο να επαναλάβεις και να εμπεδώσεις τη σχολική ύλη, ώστε να είσαι έτοιμος για τη φοίτηση στην επόμενη τάξη;;;

Τότε η σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών «Τάξη - Τάξη» είναι αυτό που ζητάς!!!

Ετοιμάσου να παίξεις με την επανάληψη!!!

Γιατί να πρέπει να γράφεις με τις ώρες για να εμπεδώσεις;

Γιατί να πρέπει να σκύβεις πάνω από ένα τετράδιο μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού;


Η Ομάδα του Kidsproject.gr, που αναζητά διαρκώς νέους, εναλλακτικούς και συγχρόνως διασκεδαστικούς τρόπους μάθησης, δοκίμασε τη σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών με κάρτες «Τάξη - Τάξη» και σας την προτείνει ανεπιφύλακτα!!


Πρόκειται για μια μοναδική σειρά που εισάγει έναν νέο τρόπο για να κάνουν τα παιδιά ακούσια επανάληψη της διδακτέας ύλης όλων των γνωστικών αντικειμένων παίζοντας!

Χωρίς γκρίνια, πονοκεφάλους και αντιρρήσεις, χωρίς μολύβια!

Ο Αζούρκ, η Λέξυ, ο Σβουρ και η Ρημ-Ριμ είναι τα τερατάκια της γνώσης που μας επιτρέπουν να επαναλαμβάνουμε την ύλη «τάξη- τάξη» παίζοντας με τους φίλους, τα αδέρφια, τους γονείς μας και φυσικά κερδίζοντας πόντους!

Γιατί το προτείνουμε;

  • Γιατί είναι καινοτόμο!

Η σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδικών Τάξη-Τάξη είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εργαλείο δομημένο ως παιχνίδι. Πρόκειται για ένα πακέτο με 100 κάρτες ερωτήσεων/ασκήσεων  που ενσωματώνει αρκετές πρωτότυπες ιδέες και εφαρμογές. Είναι το μοναδικό παιχνίδι που παίζοντάς το τα παιδιά κάνουν ακούσια επανάληψη σε όσα διδάχτηκαν στην τάξη με ερωτήσεις από όλα τα γνωστικά αντικείμενα!

  • Γιατί έχει δημιουργηθεί από έναν άνθρωπο που στόχος του είναι να εμπνεύσει τα παιδιά!

Η σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών «Τάξη-Τάξη» είναι εμπνευσμένη από την Έφη Γαβρήλου που οδηγήθηκε στη δημιουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού ως φιλόλογος, σεναριογράφος, επιχειρηματίας, μα πάνω απ' όλα ως μητέρα, με τα εφόδια των σπουδών και της επαγγελματικής της εμπειρίας αλλά και της μητρικής της ανάγκης να βοηθήσει.

Όραμά της ήταν να μετατρέψει τη σχολική ύλη σε παιχνίδι και μπορούμε να πούμε ότι το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία!!

 

"

Τα παιδιά αφομοιώνουν καλύτερα τη γνώση όταν παίζουν, γιατί μόνο τότε δε νιώθουν καμία πίεση κι έτσι προσπαθούν περισσότερο και μαθαίνουν γρηγορότερα.

 

"

  • Γιατί βασίζεται σε επισταμένη έρευνα και υλοποιήθηκε σε συνεργασία επιστήμονες από πλήθος ειδικοτήτων σχετικών με την εκπαίδευση!

«Έχει προηγηθεί μια έντονη περίοδος έρευνας και αναζήτησης του πιο αποτελεσματικού τρόπου μετάδοσης της γνώσης. Πολύτιμοι σύμβουλοί μου ήταν η Άννα Παπαφράγκου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Penn (Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια) με ειδίκευση στην Ψυχογλωσσολογία και την πρόσληψη της γνώσης και η Γεωργία Γούναρη, υπεύθυνη για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες στην Ελληνογαλλική Σχολή "Ευγένιος Ντελακρουά". Η έρευνα επεκτάθηκε σε παιδοψυχολόγους, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές. Όλες αυτές οι ειδικότητες ήταν απαραίτητες για τη διαμόρφωση του περιεχομένου και της δομής του "Τάξη-Τάξη". Επιπλέον, δε βασίστηκα μόνο στη δική μου παιδαγωγική εμπειρία, αλλά συμβουλεύτηκα έναν κύκλο εκπαιδευτικών που αγκάλιασαν την ιδέα και θέλησαν να συμμετέχουν στην πειραματική χρήση του "Τάξη-Τάξη" σε σχολικές αίθουσες σε όλη την Ελλάδα.»

  • Γιατί είναι ιδανικό για όλα τα μαθησιακά προφίλ!

Η προφορικότητα των ασκήσεων το καθιστά προσιτό στα υπερκινητικά παιδιά, στα παιδιά με ΔΕΠΥ, δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και σε μαθητές που δεν μπορούν να προσαρμοστούν εύκολα στον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας!

Οι έρευνες προτείνουν ότι τα παιδιά πρέπει να κινητοποιήσουν πολλές διαφορετικές δεξιότητες ώστε να κατακτήσουν μια γνώση. Με αυτό το δεδομένο σχεδιάστηκε η σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών «Τάξη-Τάξη» καθώς, σε αυτό το παιχνίδι, η πληροφορία περνά από πολλά κανάλια, προτείνοντας έναν εναλλακτικό τρόπο πρόσληψης της γνώσης που ταιριάζει σε όλα τα μαθησιακά προφίλ.

Ταυτόχρονα βοηθά τα παιδιά στην κοινωνικοποίησή τους δίνοντάς τους την ευκαιρία να παίξουν με τους συμμαθητές τους και να συναγωνιστούν σε ένα παιχνίδι κατακτημένων γνώσεων. Βοηθά, όμως,  και στη σχέση με τους γονείς τους μιας και αυτοί δοκιμάζουν μαζί με το παιδί μια εντελώς διαφορετική επαφή με τη σχολική ύλη έξω από το σχολικό πλαίσιο.


"Μεγαλώνοντας τον γιο μου συνειδητοποίησα ότι υπάρχει η ανάγκη να φέρουμε τη γνώση που παρέχει το σχολείο πιο κοντά στην ψυχοσύνθεση και την καθημερινότητα των παιδιών. 

Τα παιδιά του Δημοτικού και ιδιαίτερα των μικρότερων τάξεων έχουν τον νου τους μόνο στο παιχνίδι και δύσκολα τα πείθεις να ασχοληθούν με τα μαθήματά τους. Πόσο μάλλον αν έχουν μαθησιακές δυσκολίες."


  • Γιατί είναι φτιαγμένο από ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον υλικό κατασκευής!

Οι κάρτες είναι φτιαγμένες από ανακυκλώσιμο χαρτί 350gr και καμπυλωμένες γωνίες, ώστε το παιχνίδι να είναι απόλυτα ασφαλές στη χρήση του από παιδιά.

  • Γιατί είναι βραβευμένο!

Σε λιγότερο από έναν χρόνο κυκλοφορίας της η σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών «Τάξη-Τάξη» βραβεύτηκε από τον καταξιωμένο θεσμό των Toys Awards, που για 3η χρονιά αναδεικνύει και επιβραβεύει την καινοτομία στα παιχνίδια με το Silver Award στην κατηγορία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

 

Πώς ξεκίνησε; 

Όλα ξεκίνησαν από την ανάγκη της δημιουργού του να μετατρέψει τη γνώση σε διασκέδαση για τα παιδιά του Δημοτικού.
Έτσι δημιούργησε και μας παρουσιάζει τη σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών «Τάξη-Τάξη» για την Α', Β', Γ' και Δ' Δημοτικού που μετατρέπει την επανάληψη της σχολικής ύλης σε διασκεδαστικό παιχνίδι!

"

Ξεκίνησε ως μια ιδέα για ένα παιχνίδι που θα έφτιαχνα για τον γιο μου και τους φίλους του στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς.

Μπορεί στην πορεία να εξελίχθηκε σε ένα άκρως πλαισιωμένο εκπαιδευτικό εργαλείο, αλλά η αφετηρία του θα το ζεσταίνει πάντα με την αγάπη μιας μητέρας για το παιδί της!

"

 

Πάτα εδώ για να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό και να κερδίσεις ένα από τα παιχνίδια!

 

100 κάρτες ερωτήσεων/ασκήσεων  που ενσωματώνουν πρωτότυπες ιδέες και εφαρμογές:

 α. Κάθε κάρτα συνοδεύεται από πόντους νίκης, ώστε το παιδί να έχει κίνητρο να λύσει σωστά την άσκηση της κάρτας.

 β. Οι ερωτήσεις/ ασκήσεις λύνονται προφορικά ώστε το παιχνίδι να μεταφέρεται και να παίζεται παντού.

 γ. Έχει 5 επίπεδα δυσκολίας που ορίζονται από τους πόντους νίκης ώστε να εναλλάσσονται οι εύκολες και οι δύσκολες ερωτήσεις συντηρώντας το ενδιαφέρον του παιδιού.

 δ. Γλώσσα, Μαθηματικά, Ιστορία (για Γ' και Δ'), Μελέτη Περιβάλλοντος, Αγγλικά, Εικαστικά, Μουσική, ΤΠΕ και Γυμναστική εναλλάσσονται επίσης ώστε να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού.

 ε. Είναι ιδανικό για όλα τα μαθησιακά προφίλ. 

 στ. Το περιεχόμενό του βασίζεται απόλυτα στη διδακτέα ύλη της κάθε τάξης, ωστόσο είναι φτιαγμένο με χιούμορ, ενσυναίσθηση και βαθιά κατανόηση για τον κόσμο των παιδιών. 

 ζ. Δημιουργεί έναν κόσμο χνουδωτών χρωματιστών πλασμάτων που αναπαράγει περιστατικά της σχολικής ζωής των παιδιών λειτουργώντας έτσι ως προβολή και βοηθώντας τα να επεξεργαστούν όσα τους συμβαίνουν στην καθημερινότητα στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Πώς παίζεται:

Η σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών «Τάξη-Τάξη» παίζεται από έναν παίκτη ή ομάδες παικτών. Κάθε φορά οι παίκτες παίζουν όσες κάρτες θέλουν. Την επόμενη φορά συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να απαντηθούν όλες οι κάρτες σωστά και να κερδηθούν όλοι οι πόντοι!

Η σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών «Τάξη-Τάξη» είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να μπορεί το κάθε παιδί να παίξει και μόνο του. Σε αυτή την περίπτωση τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει είναι τα εξής:

 -           Ανακατεύει τον πάκο με τις κάρτες ώστε η πλευρά των ερωτήσεων να είναι αυτή που βλέπει.

-           Διαβάζει την ερώτηση. Αν η ερώτηση έχει πολλά σκέλη (α., β., γ. κ.λπ.) μπορεί αν θέλει να απαντήσει μόνο το α. και την επόμενη φορά που θα παίξει την κάρτα  να απαντήσεις το β. κ.ο.κ.

-           Απαντά.

-           Κοιτά την πίσω πλευρά της κάρτας να δει τη σωστή απάντηση.

-           Αν η απάντησή του ήταν σωστή, κρατά την κάρτα κοντά του. Αν η απάντησή του δεν ήταν σωστή, αφήνει την κάρτα στην άκρη.

-           Όταν σταματήσει να παίζει, αθροίζει τους πόντους των καρτών που έχει κερδίσει.

Ένα παιδί, όμως, μπορεί να παίξει το «Τάξη-Τάξη» μαζί με τους φίλους και τις φίλες του. Αν παίζουν ομάδες παιδιών με έναν ή και περισσότερους παίκτες ανά ομάδα, τότε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν είναι τα εξής:

-           Χωρίζονται σε ομάδες.

-           Ανακατεύουν τον πάκο με τις κάρτες ώστε η πλευρά των ερωτήσεων να είναι αυτή που βλέπουν.

-           Η πρώτη ομάδα παίρνει τον πάκο με τις κάρτες και διαβάζει μία ερώτηση. Αν η ερώτηση έχει πολλά σκέλη (α., β., γ. κ.λπ.) μπορούν αν θέλουν να απαντήσουν μόνο το α. και την επόμενη φορά που θα παίξουν την κάρτα  να απαντήσουν το β. κ.ο.κ.

-           Απαντάει ένας από την ομάδα ή περισσότεροι μαζί.

-           Οι παίκτες των άλλων ομάδων που κάθονται απέναντι, μπορούν να ελέγξουν αν έδωσε τη σωστή απάντηση βλέποντας την πίσω πλευρά της κάρτας του.

-           Αν η απάντηση είναι σωστή, η ομάδα κρατά την κάρτα. Αν η απάντηση δεν είναι σωστή, η κάρτα βγαίνει εκτός παιχνιδιού.

-           Η δεύτερη ομάδα παίρνει τον πάκο και διαβάζει με τη σειρά της μία ερώτηση.

-           Επαναλαμβάνουν τα παραπάνω βήματα.

-           Όταν σταματήσουν το παιχνίδι, η κάθε ομάδα αθροίζει τους πόντους των καρτών που έχει κερδίσει.

-           Η ομάδα που έχει τους περισσότερους πόντους κερδίζει.


Χρήσιμες Πληροφορίες

Η σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών Τάξη-Τάξη για την Α', Β', Γ' και Δ'  Δημοτικού κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία από την Τσιγαρίδας Α.Ε. και κοστίζει 15,20€ το κάθε ένα.
Αν δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο, μπορείτε να ζητήσετε να σας το παραγγείλουν από την Τσιγαρίδας Α.Ε.