Κλείσιμο

Education Leaders Awards 2023: Ο θεσμός που αναδεικνύει τις εκπαιδευτικές μονάδες, τις δραστηριότητες τους, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς στην Ελλάδα!

Την Δευτέρα 03 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής των Education Leaders Awards 2023. Για 8η συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκαν στην Ελλάδα από την BOUSSIAS events τα Education Leaders Awards 2023, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν στην Τελετή Απονομής, επικροτώντας την καινοτομία και την ποιότητα των βραβευμένων υποψηφιοτήτων των εκπαιδευτικών μονάδων και των ίδιων των εκπαιδευτικών στην χώρα μας.

Συνολικά, διακρίθηκαν 57 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 40 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρίες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων.

Πιο συγκεκριμένα, Βραβείο στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα απέσπασαν οι: 1o Δημοτικό Σχολείο Άργους Ορεστικού Καστοριάς, 1o και 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαλίων, 2ο Γυμνάσιο Γέρακα, 2ο Δημοτικό Σχολείο Καναλλακίου Δήμου Πάργας, 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, 2ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, 2ο Νηπιαγωγείο Νέας Αρτάκης και Νηπιαγωγείο Αυλωναρίου, 2ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, 4ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, 5o & 6o Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, 7ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Αττικής, 9ο Νηπιαγωγείο Πύργου Ηλείας, 8ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 9ο Νηπιαγωγείο Καλαμαριάς, 11ο Νηπιαγωγείο Χανίων, 13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ξάνθης, 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, 32ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, 133ο Δημοτικό Σχολείο Αθήνας, Αντώνιος Πλαγεράς εκπαιδευτικός, Γ' Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθηνών Γενικού Επιτελείου Στρατού, Γυμνάσιο Αμφίκλειας, Γυμνάσιο Λυγουριού Αργολίδας, Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας, Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου Ηλείας, Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας Κορινθίας, Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αγίου Δημητρίου - Αριστοτέλειο Κολέγιο Θεσσαλονίκης, Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων/ National Exams Organization, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αγριάς, Ειδικό Δημοτικό σχολείο Κορίνθου, Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ευστάθιος Ζωγόπουλος, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου, Θεματικό Δημόσιο ΙΕΚ Αχαρνών, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίου Αθηνών, Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας Η.Ν. Κάσου, Νηπιαγωγείο Καραβομύλου, Νηπιαγωγείο Λίμνης Ευβοίας, Νηπιαγωγείο Λυγιάς Λευκάδας, Νηπιαγωγείο Νοσοκομείου Παίδων 'Η Αγία Σοφία', Νηπιαγωγείο Όσσας, Νηπιαγωγείο Ριζαριού Τρικάλων, Νηπιαγωγείο Χωραφακίων, Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγιών Παρασκιών, Παναγιώτα Καπερνέκα Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Μονάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής & Επικοινωνίας Σχολή Δημόσιας Υγείας, Πολυτεχνείο Κρήτης - Εργαστήριο Μεταβαλλόμενων Ευφυών Περιβαλλόντων (TUC TIE Lab), Τμήμα Τουρισμού Ιονίου Πανεπιστήμιου, Υπουργείο Παιδείας Και Θρησκευμάτων, Blog Αναστάσιος Μελιόπουλος και Teen Business School - Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Επίσης, Βραβείο στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα απέσπασαν οι: Ακάδημος Γρυπάρης Υπηρεσίες Εκπαίδευσης, Αριστοτέλειο Κορινθιακό Εκπαιδευτήριο & Δημοτικό Σχολείο Ισθμίας, Αρχιτεκτονικό Γραφείο Παιδοκεντρικού Σχεδιασμού BabyEcoDesign, Γυμνάσιο Εκπαιδευτήριων Ν.Ζαγοριανάκου, ΔΕΣ (Διαδραστικό Ευρωπαϊκό Σχολείο), Εκπαιδευτήρια Ατσόγλου, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο, Εκπαιδευτήρια Φραγκή - Λακωνική Σχολή, Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ", Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλίνων, Ελληνογερμανικός Εκπαιδευτικός Σύλλογος, Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, Ίδρυμα Λαμπράκη, Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Τράπεζα Eurobank, Φροντιστήριο 2001 Ορόσημο, Ώθηση Γυμνάσιο-Λύκειο, BCA College - Οικονομικό Κολλέγιο Αθηνών, CGS (Costeas-Geitonas School), Eduact Δράση Για Την Εκπαίδευση, Epsilon Training, Homo Educandus Αγωγή, IST College, Knowcrunch.com, Kumon Ελλάδας, Labora Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Northtrainers, Learning Actors, Oracle Ελλάς, PeopleCert Group, projectyou, Safe Water Sports, The Greek Online School, The Indivisuals - Art & Physical Intelligence, TÜV HELLAS (TÜV NORD), VSK & the Coaching Land Stella Kopakaki, Workearly Greece και Xyntaraki Hara Language School.

Επίσης, οι υποψηφιότητες οι οποίες κατέκτησαν την υψηλότερη βαθμολογία στο σύνολο κάθε πυλώνα, αποσπώντας το Platinum Βραβείο ήταν οι: Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας στην κατηγορία Εκπαίδευση – Τηλεκπαίδευση, το Πολυτεχνείο Κρήτης - TUC TIE Lab  και ο Δήμος Αθηναίων στην κατηγορία Εξωστρέφεια & Συνεργασία και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο Παιδοκεντρικού Σχεδιασμού BabyEcoDesign στην κατηγορία Διοίκηση, Οικονομία & Εγκαταστάσεις.

Η βραδιά όπως πάντα κορυφώθηκε με την απονομή των μεγάλων βραβείων της χρονιάς, των Grand Awards, όπου η Workearly Greece αναδείχθηκε Εκπαιδευτική Πλατφόρμα της Χρονιάς, η Λεόντειος Σχολή Νέας Σμύρνης αναδείχθηκε Σχολείο της Χρονιάς και η Χριστούλα Τσελίκα αναδείχθηκε Εκπαιδευτικός της Χρονιάς.

Η βραδιά των βραβείων ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της Άννας Μαρίας Παπίρη, Wellness Editor – Author, Co-Founder Wellness Project, BOUSSIAS events, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαστε όλοι χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο φετινός θεσμός ο οποίος ταξιδεύει πλέον με την ομάδα μας η οποία δραστηριοποιείται στις αγορές new business & wellness στην Boussias events. Αυτά τα βραβεία όπως και η εποχή που διανύουμε είναι γεμάτα προκλήσεις. H εκπαίδευση με την ενσωμάτωση της καινοτομίας, τη δύναμη της τεχνολογίας, την διαδραστικότητα έρχεται να ενδυναμώσει την εκπαιδευτική διαδικασία, και να απογειώσει την δημιουργικότητα μέσα από καινοτόμα συστήματα. Όπως προστάζει η σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και σύμφωνα με τις διεθνείς απαιτήσεις και τον τρόπο που εξελίσσεται η αγορά της εκπαίδευσης μαθητές, εκπαιδευτικοί και εκπαιδευτικοί φορείς με εργαλεία την ανάπτυξη και την διαχείριση της καινοτομίας θα συνδεθούν πιο αποτελεσματικά με το αύριο την βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης και την διάχυση-ενίσχυση της γνώσης. Υπάρχουν σημαντικές έρευνες οι οποίες πιστοποιούν σε σημαντικό βαθμό ότι οι επιχειρήσεις που ευημερούν, ευδοκιμούν, αναπτύσσονται και διατηρούν μέσα στο χρόνο την ανταγωνιστικότητά τους είναι αυτές που επένδυσαν στην κινητήριο δύναμη την καινοτομία. Ανάπτυξη και καινοτομία είναι δύο όροι οι οποίοι αναγνωρίζονται ευρέως. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο εκπαιδευτικοί και καθηγητές θα εναρμονίζονται με το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον τις κατευθυντήριες γραμμές αλλά και τα μοντέλα διδασκαλίας που θα συμβάλλουν στην πρόσβαση της γνώσης, της πληροφορίας στην απόκτηση εμπειριών και δεξιοτήτων ενδυναμώνοντας τον πλούτο της γνώσης. Με μεγάλη ευαισθησία στους όρους αξιολόγησης τα βραβεία σχεδιάστηκαν με στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας στις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες καθώς και στην ανάδειξη του Εκπαιδευτικού της χρονιάς. Έτσι σήμερα καλούμαστε να επιβραβεύσουμε τους φορείς της ανάπτυξης αυτού του κλάδου που ανέδειξε η Κριτική μας Επιτροπή με πρόεδρο την κ. Άννα Διαμαντοπούλου». 

Στην συνέχεια, η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των Education Leaders Awards 23, Πρόεδρος του Δικτύου – Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του κοινωνικού κράτους – πρ. Επίτροπος ΕΕ – πρ. Υπουργός, άφησε το δικό της ξεχωριστό στίγμα στην βραδιά με το μήνυμά της αναφέροντας: «Οι μεγάλες αλλαγές του 21ου αιώνα απαιτούν μια σειρά μεταρρυθμίσεων σε πολλούς τομείς αλλά κυρίως στα εκπαιδευτικά συστήματα. Το δημογραφικό πρόβλημα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η κλιματική κρίση, έχουν επιπτώσεις στην οικονομία και στη κοινωνία. Ο ρόλος των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, των γονέων και όσων ασχολούνται με την εκπαίδευση ήταν και είναι εξαιρετικά κρίσιμος, αλλά τώρα απαιτεί τεράστιες αλλαγές και κυρίως κοινωνική επένδυση, δημιουργία, φαντασία, αντίληψη της νέας εποχής. Εκπαιδευτικοί από όλα τα σημεία της Ελλάδος, από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απέδειξαν με την συμμετοχή τους και την κατάθεση του διαδικτυακού και όχι μόνο έργου τους τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας. Η συμμετοχή αυξάνει κάθε χρόνο και περισσότερο. Σχολεία, εκπαιδευτικοί Οργανισμοί, Πανεπιστήμια, καινοτόμα προγράμματα αποτυπώνουν την δημιουργία και την αριστεία σε όλους τους επιμέρους τομείς του εκπαιδευτικού συστήματος. Η συμμετοχή είναι κορυφαία πράξη, η βράβευση κορυφαία αναγνώριση. Τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους και σε όσες συμμετείχαν και σε όσους και όσες βραβεύτηκαν».

Το μη διαγωνιστικό μέρος της βραδιάς ολοκληρώθηκε με την απονομή των τιμητικών βραβείων για τα Education Leaders Awards 2023, όπου ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής και η Μάρνυ Παπαματθαίου, Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη για θέματα Παιδείας, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την συνολική προσφορά στην Παιδεία – Πρόγραμμα Μαθητικών Εφημερίδων, ο Νικόλαος Αυγουλάς, Δάσκαλος Πληροφορικής, 11ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για το Wedoguard, ένα πρωτοπόρο ρομποτικό σύστημα φύλαξης διαβάσεων τρένων και ο Νικόλαος Κομματάς, Δάσκαλος Πληροφορικής & Ελληνικών, Σχολείο Αγ. Κωνσταντίνος/Arusha, Tanzania, παρέλαβε τιμητικό βραβείο για την προσφορά του στην εκπαίδευση της Αφρικάνικης Ηπείρου.  

Χορηγός της τελετής απονομής των Education Leaders Awards 2023 ήταν η KNOWCRUNCH.

Υποστηρικτής της τελετής απονομής των Education Leaders Awards 2023 ήταν η TÜV NORD.  

Χορηγός επικοινωνίας των Education Leaders Awards 2023 ήταν το kidsproject.gr.  

Official Publications: Daily Fax.

Στο site www.educationleadersawards.gr μπορείτε να δείτε τον πίνακα των νικητών, καθώς επίσης και φωτογραφίες της βραδιάς.