Κλείσιμο

Συντακτική Ομάδα Kidsproject.gr

10 Jan, 2021

Αρχαία Αθήνα: Ταξίδι στον Χρόνο μέσα από 3D Αναπαραστάσεις και Βίντεο

πηγή εικόνας άρθρου

Μπορεί να έχουν περάσει περισσότεροι από 25 αιώνες, όμως η ιστορία της Αρχαίας Αθήνας εξακολουθεί  να προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον, δέος και θαυμασμό. Πολλά από τα αρχαία μνημεία στέκουν αγέρωχα, με κορυφαίο τον Παρθενώνα που κοσμεί την Ακρόπολη των Αθηνών και "μαγεύει" τους κατοικούς, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί εξαιρετικές τρισδιάστατες, ψηφιακές αναπαραστάσεις της Αρχαίας Αθήνας, που προσεγγίζουν με αρκετά μεγάλη ακρίβεια την πραγματικότητα, προσελκύουν την προσοχή του κόσμου και αποτελούν ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο. 

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ή να αξιοποιήσετε διδακτικά τα καλύτερα βίντεο με τρισδιάσταστη απεικόνιση της Ακρόπολης, του Παρθενώνα και της Αρχαίας Αθήνας.

Ένα "μαγικό" ταξίδι στον χρόνο που "ζωντανεύει" την ιστορία μπροστά στα μάτια των παιδιών ξεκινάει! 


1. Ο Παρθενώνας - 3D αναπαράσταση 

Ο Παρθενώνας είναι ένας αρχαίος ελληνικός ναός χτισμένος στην Ακρόπολη της Αθήνας. Είναι κατασκευασμένος από λευκό πεντελικό μάρμαρο και ήταν αφιερωμένος στη θεά Αθηνά, την προστάτιδα της πόλης των Αθηνών. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 447 π.Χ. με απόφαση του Αθηναίου πολιτικού Περικλή. Οι αρχιτέκτονες ήταν ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης, ενώ υπεύθυνος για τα γλυπτά ήταν ο Φειδίας. Η κατασκευή ολοκληρώθηκε το 438 π.Χ. και τα τελευταία αγάλματα τοποθετήθηκαν το 432 π.Χ. 


πηγή


2. Ψηφιακή Αναδημιουργία Παρθενώνα

Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΕΚΠΟΝΗΣΗ: ΑΝΝΑ ΡΩΣΗ
ΕΠΙΒΛΕΨΗ: ΓΕΩΡΓΙΟς ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ


πηγή


3. Η Ακρόπολη των Αθηνών από το 3500 π.Χ μέχρι σήμερα

Μια σύντομη ιστορία της Ακρόπολης των Αθηνών από το 3500 π.Χ έως το 2010 μ.Χ.μέσω τρισδιάστατων αναπαραστάσεων.


πηγή


4. Η Αρχαία Αθήνα όπως δεν την έχετε ξαναδεί σε μια μοναδική 3D αναπαράσταση (Video Game με τίτλο "Assassin's Creed Odyssey")

Η Αρχαία Ελλάδα ξαναζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας. Δείτε την πιο εντυπωσιακή αναπαράσταση της Αρχαίας Αθήνας αλλά και τον τρόπο ζωής των Αθηναίων την Χρυσή Εποχή του Περικλή με απίστευτα 3d γραφικά. 


πηγή


5. Από την αρχαιολογία μέχρι το Assassin's Creed Odyssey - Αναπαριστώντας την Αθήνα σε 3D

Έχει αποδειχθεί πως η τεχνολογία 3D είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη δημιουργία φανταστικών κόσμων αλλά και για την ανακατασκευή του παρελθόντος. Τι πρέπει να έχουμε κατά νου όταν παρακολουθούμε μια 3D αναπαράσταση ενός μνημείου και πώς πρέπει να το εκλαβουμε;
 


6. Η Μηχανή του Χρόνου - «Αφιέρωμα στην Ακρόπολη»:

Με την βοήθεια κορυφαίων επιστημόνων, η εκπομπή παρουσιάζει το θαύμα της Αθηναϊκής δημοκρατίας και του Περικλή, ο οποίος συγκρούστηκε με τους πολιτικούς του αντιπάλους, ώστε να ξεκινήσει την οικοδόμηση του Παρθενώνα, των Προπυλαίων, του Ερεχθείου και του ναού της Αθηνάς Νίκης

Α΄ ΜΕΡΟΣ


πηγή

Β΄ ΜΕΡΟΣ


πηγή


Και ένα βίντεο - τραγούδι αφιερωμένο στην Αθήνα του χθες και του σήμερα:

Santa Palabra - Son Pa Atenas


πηγή


Μπορείτε να παρακολουθήσετε και άλλες 3d αναπαραστάσεις και εκπαιδευτικά βίντεο στη σελίδα: https://ancientathens3d.com/el/  ή στο YouTube: Ancient Athens 3D


 
Διαβάστε ακόμα: