ΕΥΡΩΠΑΙΔΕΙΑ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 210 975 3051
Ανδρέα Παπανδρέου 18, Ηλιούπολη

ΕΥΡΩΠΑΙΔΕΙΑ

Η φιλοσοφία μας εκφράζεται μέσα από το νέο παιδαγωγικό μοντέλο που θέλει το μαθητή χαρούμενο μέσα σ’ ένα δημιουργικό πλαίσιο - ομάδα, όπου μπορεί να εξελίσσει τις δυνατότητες-δεξιότητές του.

Στόχος μας

Είναι ο άψογος χειρισμός της ξένης γλώσσας – προφορικός και γραπτός λόγος – αλλά μέσα από την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και την ανάδειξη των ταλέντων και δεξιοτήτων με εξατομικευμένη προσέγγιση για τον κάθε μαθητή.

Διαδικτυακά μαθήματα

Τμήματα με φυσική παρουσία, υβριδικά και εξ' αποστάσεως με καινοτόμα υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικά προγράμματα από την Ευρωπαιδεία.

Προγράμματα

Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Σύστημα

Το νέο εκπαιδευτικό μοντέλο “Learning by doing-Βιωματική μάθηση” δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στον όμορφο κόσμο της μάθησης μέσω της δημιουργίας. Σύμφωνα με το “Ενιαίο Διαθεματικό Πλαίσιο Σπουδών” η Ευρωπαιδεία εφαρμόζει πρώτη στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης τη διαθεματική προσέγγιση η οποία υποστηρίζεται από μεθόδους ενεργής συμμετοχής του μαθητή, για την απόκτηση της γνώσης στην ξένη γλώσσα.

Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά θεαματικά. Τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τη γλώσσα μέσα από ευχάριστες και πολύ ενδιαφέρουσες διαδικασίες. Η επικοινωνία με συνομήλικους μαθητές στο εξωτερικό, είναι πραγματικά γιορτή μέσα στο σχολείο μας με το ενδιαφέρον των παιδιών να κορυφώνεται.

Kindergarden

Τα παιδιά στη προσχολική ηλικία, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, είναι προικισμένα από τη φύση να αντιλαμβάνονται και να αφομοιώνουν άμεσα κάθε είδους γνώση. Η καλύτερη ηλικία στην οποία τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να μαθαίνουν εύκολα μια ξένη γλώσσα είναι από 2-6 ετών
 
Πρωταρχικός στόχος μας είναι η χαρά που θα εισπράττουν τα παιδιά από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμά μας, λαμβάνοντας όμως υπόψιν ότι το καθένα τους έχει διαφορετικές ανάγκεςικανότητες και τους δικούς του ρυθμούς και τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων.
 
Γιατί “Ευρωπαιδεία”:
 • Γιατί στην Ευρωπαιδεία, η φροντίδα των μικρών παιδιών είναι πρωτίστως ατομική
 • Γιατί το οικογενειακό περιβάλλον στην Ευρωπαιδεία προσφέρει στους μικρούς μας “πρωταγωνιστές” ασφάλεια και αγάπη.
 • Γιατί η γλώσσα είναι επικοινωνία
 • Γιατί οι πιο προσφατες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι τα δίγλωσσα παιδιά αναπτύσσουν ικανότητες και δεξιότητες μεγαλύτερες σε σχέση με τα παιδιά που μιλούν μόνο τη μητρική τους γλώσσα.
 • Γιατί τα προνηπιακά τμήματα είναι για εμάς πηγή έμπνευσης

Πρωινά Παιδαγωγικά Προνηπιακα Τμήματα

Το πρόγραμμα υιοθετεί τη βιωματική προσέγγιση (learning by doing approach) οπου η γλώσσα ( ελληνική και αγγλική)χρησιμοποιείται ώς εργαλείο για την κοινωνικοποίηση και την ένταξη των μικρών παιδιών στην ομάδα, το συλλογικό παιχνίδι και την επικοινωνία. Το εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό και ο μικρός αριθμός παιδιών ανά τμήμα, δίνουν την ευκαιρία τόσο για εξατομίκευση της μάθησης όσο και για συλλογικές δράσεις έτσι ώστε η ένταξη στην ομάδα να είναι σταδιακή και επιτυχής.

Στα Προνηπιακά Τμήματα της Ευρωπαιδείας τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά την ξένη γλώσσα χρησιμοποιώντας τη μέσα από το παιχνιδι και δραστηριότητες που εμπνέονται από τον άμεσο περίγυρο ( το σπίτι, την οικογένεια) αλλά και τον ευρύτερο (το περιβάλλον, τα ζώα, τα φυτά).

Απογευματινά Νηπιακά Τμήματα δημιουργικής απασχόλησης

Στοχεύουμε στη χρήση της αγγλικής γλώσσας μέσα από την δημιουργική απασχόληση, τη γνωριμία με διάσημους ζωγράφους και ρεύματα τέχνης, την μουσικοκινητική αγωγή και το θεατρικό και διαδραστικό παιχνίδι. Επιπλεόν, πραγματοποιούμε παράλληλα Projects με νηπιαγωγεία στην Αγγλία και την Αμερική με τα οποία έχουμε συχνή επικοινωνία.

**Απογευματινά προνηπιακά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης μέσω βιωματικής επαφής και στη γερμανικη γλώσσα.

Εκπαιδευτική Ρομποτική

Τα παιδια συνεργάζονται, ανακαλύπτουν, βρίσκουν λύσεις δημιουργώντας τα δικά τους Ρομπότ μαθαίνοντας βασικές έννοιες προγραμματισμού!

 • Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Τέχνη μέσω της Αγγλικής γλώσσας
 • Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Mindstorms
 • Θεατρική – Ρυθμική Μουσική Αγωγή

Υποστήριξη στην εκμάθηση

 • Μελέτη και εκμάθηση στο χώρο του σχολείου όπου οι μαθητές διδάσκονται το πως να μαθαίνουν με την καθοδήγηση και τη βοήθεια του καθηγητή, να προετοιμάζουν την εργασία της επόμενης εβδομάδας για το σπίτι.
 • Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην δημιουργία διαλόγων ανάμεσα στους μαθητές που σε κάθε μάθημα εξασκούνται σε όσα διάσκονται, συνθέτοντας διαλόγους αποκτώντας έτσι ικανότητα και αυτοπεποίθηση στον προφορικό λόγο.
 • Study Lab. Στην Ευρωπαιδεία οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές βρίσκονται μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας και αποτελούν βασικό εργαλείο έρευνας και επικοινωνίας των μαθητών σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης μέσα από το Study Lab γίνεται εμπέδωση της διδακτέας ύλης με εξατομικευμένη εργασία, στοχεύοντας στις αδυναμίες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή.
 • Reading Marathon-Μαραθώνιος Ανάγνωσης. Τα παιδιά συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ανάγνωσης, αποκτώντας ευχέρεια λόγου, εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιό τους .
 • Τέχνη και γλώσσα-θεατρικές παραστάσεις. Η προσέγγιση των θεατρικών παραστάσεων στην Ευρωπαιδεία δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία αποστήθισης. Κι εδώ ο μαθητής αυτενεργεί, ερευνά μαθαίνοντας μέσα από τη συγγραφική τέχνη, εμπλέκεται με κουλτούρες και ιδέες και παρουσιάζει παραστάσεις υψηλής αισθητικής.

Προσφέρουμε στους μαθητές μας σημαντική υποστήριξη προκειμένου να τους οδηγήσουμε στην επιτυχία τους και στην κατάκτηση των πτυχίων για τα οποία εξετάζονται.

Γι' αυτό το σκοπό:

 • Για τα τμήματα τελικής προετοιμασίας για τις εξετάσεις Lower-Proficiency,Cambridge-Michigan, προσφέρεται στους μαθητές προετοιμασία μέσα από αυθεντικά εβδομαδιαία tests σε συνθήκες πραγματικής εξέτασης και interviews με ξένους καθηγητές.
 • Cambridge Placement test-on-line. Test αξιολόγησης για μαθητές από ιδιαίτερα μαθήματα. Στην Ευρωπαιδεία οι μαθητές μπορούν να αξιολογηθούν ως προς το επίπεδο των γνώσεών τους με το Placement Test -on line και να μπουν σε τμήμα εντατικό ή κλασικό.

Επικοινωνία

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.