Κλείσιμο
ΧΟΡΟΠΡΑΞΙΣ | ΧΟΡΟΣ-ΘΕΑΤΡΟ-ΤΕΧΝΕΣ logo

ΧΟΡΟΠΡΑΞΙΣ | ΧΟΡΟΣ-ΘΕΑΤΡΟ-ΤΕΧΝΕΣ

+30210 292 7190
+30697 214 1802
Αφαιας 4 & Διδύμων 9 Γαλάτσι
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Χορόπραξις

Η Σχολή μας

Η «Χορόπραξις» αναγνωρίζοντας την βαθιά ανάγκη του ανθρώπου για κάτι δημιουργικό, αισιοδοξεί να γίνει ένας χώρος ζεστός, τόσο για την σωματική ανάπτυξη δεξιοτήτων, όσο και για ψυχοσυναισθηματική και πνευματική διερεύνηση, αφού η τέχνη μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να μαθαίνει, να αφουγκράζεται, να οραματίζεται, να μπορεί να κρίνει και να συγκρίνει, διεγείροντας τον νου και το συναίσθημα.

Έχοντας σαν κεντρικό άξονα την εκπαίδευση του κλασικού μπαλέτου, που βασίζεται στην πειθαρχεία, την αφοσίωση και την αγάπη για τον χορό, μέσα από ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η Σχολή, συνδυάζει όλες τις τέχνες και καλλιεργεί μ' αυτό τον τρόπο τη δημιουργικότητα του κάθε παιδιού.

Με σεβασμό στην ανατομία του ανθρώπινου σώματος, το παιδί θα αναπτύσσεται σωματικά και θα ελευθερώνει ψυχή και πνεύμα.

 Η Ομάδα μας

Οι Καθηγητές της Σχολής έχοντας ως βασικό κίνητρο την αγάπη τους προς τα παιδιά, είναι άτομα άρτια εκπαιδευμένα και έμπειρα, με Πανεπιστημιακή μόρφωση, διαρκή ενημέρωση και κατάρτιση παιδαγωγικού πλαισίου, με γνώμονα τη σοβαρότητα, τις νέες ιδέες και τις καινοτομίες, με προσωπικό ήθος και ευθύνη στο έργο τους.

Μαθήματα

Μουσικοκινητική- Ρυθμική Αγωγή

Τα παιδιά να απελευθερώσουν την κίνηση και τη σωματική έκφρασή τους με τη βοήθεια του χορού, του ρυθμού και της μουσικής.

Κλασικό Μπαλέτο - Συστήματα Vaganova | R.A.D | I.S.T.D |

Παιδιά και ενήλικες να γνωρίσουν την κλασική παιδεία. Το μπαλέτο ένα από τα πιο όμορφα είδη χορού, με μεγάλη ιστορία και λάτρεις σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, το μπαλέτο είναι διαδεδομένο στις περισσότερες χώρες του κόσμου, με αντιπροσωπευτικά στιλ και μεθόδους διδασκαλίας για κάθε γούστο. Ένα κοινό στοιχείο που χαρακτηρίζει όλα τα είδη (σχολές) μπαλέτου είναι η πειθαρχία, οι εντυπωσιακές και συχνά δύσκολες ασκήσεις και η συχνή εξάσκηση, παράγοντες που δίνουν στους χορευτές μπαλέτου πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα.

Σύγχρονος Χορός

Ο σύγχρονος χορός προέκυψε ως μία μορφή «επανάστασης» ενάντια στις αυστηρές αρχές του μπαλέτου. Επικεντρώνεται στην προσωπική ερμηνεία του χορευτή και όχι σε βήματα με συγκεκριμένη δομή όπως συμβαίνει στο μπαλέτο. Οι χορευτές του σύγχρονου απορρίπτουν τους περιορισμούς που επιβάλει το κλασσικό μπαλέτο και, αντίθετα, ευνοούν κινήσεις που απορρέουν από τα εσωτερικά τους συναισθήματα. Ο σύγχρονος χορός παρόλα αυτά στηρίζεται σε τεχνική και ακολουθεί συγκεκριμένη δομή.

Modern Theater Dance I.S.D.T

Το ISTD είναι σήμερα ένας διεθνής οργανισμός για την διδασκαλία του χορού αλλά και εξετάσεων Πιστοποίησης Επιπέδων και ασχολείται με πολλά ήδη χορού από τον κλασικό έως τη disco. Δίνει την δυνατότητα εξάσκησης σε μεγάλο εύρος χορευτικών στυλ με συγκεκριμένο ασκησιολόγιο για μαθητές και ειδική εκπαίδευση για άτομα τα οποία επιθυμούν να γίνουν πιστοποιημένοι δάσκαλοι χορού.

To Modern Theatre Dance ξεπερνά τα όρια ενός απλού, πάγιου ορισμού κι αυτό εξαιτίας της ικανότητάς του να προσαρμόζεται, να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται σύμφωνα με τις μεταβαλλόμενες τάσεις του χορού. Μέσα από μία προσεκτικά σχεδιασμένη και πολύ δοκιμασμένη εξεταστέα ύλη, που συνδυάζει μοντέρνο χορό, τζαζ και άλλα είδη χορού, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται να γίνουν πειθαρχημένοι χορευτές-τριες με επαγγελματική συμπεριφορά απέναντι στο χορό.

Μοντέρνος Χορός- Funky Jazz

Περιλαμβάνει το hip-hop, το rn'b, το funky, τη jazz, το commercial και άλλα χορευτικά είδη. Υπάρχει συγκεκριμένη δομή στο μάθημα με κύριο σκοπό την εκγύμναση, την εκτόνωση και φυσικά την εκμάθηση καινούριων χορευτικών βημάτων μέσα από μικρούς συνδυασμούς και χορογραφίες.

Θεατρικό Παιχνίδι- Κινητικός Αυτοσχεδιασμός

Τα παιδιά θα ευαισθητοποιηθούν στο θεατρικό παιχνίδι και τη δραματική – θεατρική έκφραση. Θα αποδεσμευθούν από επιφυλάξεις και αναστολές και να εμπιστευτούν τον εαυτός τους ώστε να τονώσουν την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση τους. Θα βιώσουν το θεατρικό παιχνίδι σαν δραστηριότητα χαράς, γνώσης, επικοινωνίας, κοινωνικοποίησης, ομαδοποίησης και ανάπτυξης

Aerial Yoga & Dance Kids

Η παιδική Aerial Yoga είναι ένα σύστημα εκγύμνασης ειδικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών, το οποίο συνδυάζει την παιδική γιόγκα, την partner/acro yoga και την τέχνη του χορού.

 Συνδυάζοντας τα οφέλη όλων αυτών και τη δυναμική της ατελείωτης ενέργειας των παιδιών, το εναέριο ταξίδι ξεκινά, σε ένα πλήρως ασφαλές περιβάλλον.

 Παιχνίδια που μόνο στόχο έχουν την ψυχαγωγία, σε ένα εντελώς φιλικό και μη ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ακόμη, αέρινοι χαιρετισμοί στον ήλιο, στάσεις με περίεργα ονόματα, εμπνευσμένα από τη φύση και τα ζώα έρχονται να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να πάρουν τις ποιότητες εκείνες της φύσης που χρειάζονται. Στάσεις ισορροπίας, περιστροφές, στηρίξεις, κάμψεις μπρός και πίσω και φυσικά ανεστραμμένες στάσεις και swing έρχονται να διασκεδάσουν τα παιδιά, να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν τους φόβους τους, να εμπιστευτούν τον εαυτό τους και την ομάδα, καθώς το κίνητρο για το παιχνίδι είναι πιο ισχυρό από την αίσθηση του φόβου.

Bungee Kids

Το Bungee KIDS  είναι ένας νέος και διασκεδαστικός τρόπος να κινηθούν και να γυμναστούν τα παιδιά. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

 Τα παιδιά θα δοκιμαστούν σε νέες δεξιότητες, θα διασκεδάσουν και μέσα από το παιχνίδι θα δυναμώσουν το σώμα τους και θα αποκτήσουν έλεγχο κινήσεων.

 Οι τάξεις χωρίζονται σε 3 επίπεδα, 5-6 ετών (Junior Class), 7-9 ετών (Primary Class) και 10-12 ετών (Pre-Teen)

Είναι πιο καινούρια τάση στην άσκηση είναι τώρα είναι διαθέσιμη για παιδιά.

Ένας νέος διασκεδαστικός τρόπος μετακίνησης (Πετώντας, κάνοντας βουτιές, αιωρούνται και πολλά άλλα)

Συνδυάζει άψογα την Άσκηση  με το Παιχνίδια

  • Αερόβια άσκηση, ιδανική για παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος.
  • Η Αντίσταση του bungee αναπτύσσει αύξηση της ταχύτητας & της αντοχής.
  • Οι κινήσεις Bungee ειδικά στον αέρα βελτιώνουν την ισορροπία και τη σταθερότητα του κέντρου.
  • Οι δραστηριότητες της τάξης θα δώσουν έμφαση στον καλό έλεγχο σώματος και στη σωστή ευθυγράμμιση.

Παιχνίδια σχεδιασμένα για μαθήματα που ενισχύουν τις λεπτές και αδρές ​​κινητικές δεξιότητες και τον συντονισμό χεριού-ματιούΟμ

Ομάδα Άλσους Χοροπράξις

Ακούγοντας την καρδιά της φύσης στο γειτονικό μας πάρκο!

Έλα κι εσύ να ανακαλύψεις τα μυστικά του δάσους μέσα από περιβαλλοντικά μονοπάτια, παιχνίδια αισθήσεων & κίνησης, δραστηριότητες παρατήρησης κι ανακάλυψης, ιστορίες, τραγούδια, κατασκευές με φυσικά υλικά, και μπόλικο ελεύθερο παιχνίδι!!!

Διάρκεια :  3 ώρες

Τοποθεσία : Άλσος ΒεΐκουΣε συνεργασία με την ομάδα «Αλκυόνη»

Εκπαιδεύσεις - Σεμινάρια

 

 

Λιγότερα