Κλείσιμο
ΘΕΡΑΠΑΙΔΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ logo

ΘΕΡΑΠΑΙΔΙΑ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ

+30 210 9600746
Γούναρη 24, Ελληνικό
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Με πολυετή αποτελεσματική εμπειρία σε ειδικές μεθόδους νευροψυχοκινητικής αποκατάστασης παιδιών, τα κέντρα Θεραπαιδία παρέχουν τις υπηρεσίες τους με εμμονή στην εξέλιξη.

Με εξειδίκευση σε παιδική φυσιοθεραπεία, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, ειδικές παιδαγωγικές μεθόδους και δημιουργική απασχόληση, προσφέρουμε λύσεις για θετική εξέλιξη / αποκατάσταση ειδικών περιπτώσεων, με εμπειρία σε ειδικές μεθόδους, όπως Bobath, Therasuit, P.N.F κ.α.

Η Φιλοσοφία μας

Στα κέντρα «Θεραπαιδιά» στοχεύουμε στη δημιουργία μίας βαθύτερης σχέσης με τα παιδιά από αυτή του θεραπευτή-ασθενή. Γι’ αυτό και δεν τα αντιμετωπίζουμε ως «ασθενείς», αλλά ως ξεχωριστά άτομα που χρειάζονται ένα κίνητρο για να υπερκεράσουν τις προκλήσεις που τους έχουν παρουσιαστεί.

Για εμάς η αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν αποτελείται μόνο από επιστημονική διάγνωση και αγωγή, αλλά από μια ολιστική προσέγγιση που περιλαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη και εκπαίδευση τόσο της οικογένειας, όσο και των παιδιών.

Οι Υπηρεσίες μας

Παιδική Φυσιοθεραπεία

Η φυσιοθεραπεία στα παιδιά που παρουσιάζουν κινητική καθυστέρηση (λόγω διαφόρων διαταραχών) έχει ως βασικό εργαλείο ανάπτυξης της θεραπευτικής προσέγγισης την αξιολόγηση.

Λογοθεραπεία

Λογοθεραπεία είναι η επιστήμη που ασχολείται με την έρευνα, πρόληψη, την διάγνωση και την θεραπεία των διαταραχών της επικοινωνίας (λεκτικής ή μη), του λόγου, της φωνής, της ομιλίας και της σίτισης (διαταραχές μάσησης – κατάποσης). Εφαρμόζεται σε βρέφη, παιδιά και ενήλικες αναλόγως με το είδος της διαταραχής.

Εργοθεραπεία

Η εργοθεραπεία είναι η επιστήμη που απώτερο σκοπό της έχει την βελτίωση της λειτουργικότητας και την προώθηση της ανάπτυξης των παιδιών, μέσα από την χρησιμοποίηση του παιχνιδιού και των σκόπιμων δραστηριοτήτων.

Ειδικό Παιδαγωγικό

Το ειδικό παιδαγωγικό πρόγραμμα στοχεύει στην εξειδικευμένη βοήθεια του παιδιού που αντιμετωπίζει δυσκολίες στο σχολείο. Οι πιθανοί λόγοι της σχολικής αποτυχίας είναι πολλοί και διαφορετικοί. Γι’ αυτό όταν ένα παιδί δεν τα πάει καλά στο σχολείο, είναι απαραίτητη η διαγνωστική αξιολόγηση από ειδικό παιδαγωγό, ώστε να γίνουν σαφή τα αίτια και να καταρτιστεί η κατάλληλη παρέμβαση.

Δημιουργική Απασχόληση

Στο τμήμα αυτό Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών δίνεται η ευκαιρία σε κάθε παιδί που συμμετέχει, να εκφράσει, μέσα από το παιχνίδι, πραγματικά στοιχεία του βαθύτερου εαυτού του, απελευθερώνοντας πτυχές του, που του ανοίγουν νέους ορίζοντες και που προοδευτικά, το κάνουν να γίνεται πιο ενεργητικό, θαρραλέο, ελεύθερο, συμμετοχικό και κοινωνικό, στις συναλλαγές του με τους άλλους, μικρούς και μεγάλους.

Συμβουλευτική Γονέων

Μέσω των συζητήσεων με τους γονείς, βοηθούμε, οι ίδιοι, να έρθουν πιο κοντά, τόσο με το παιδί τους, όσο και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας τους, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό, βελτιώνοντας τις σχέσεις μεταξύ τους και βοηθώντας κατά τον καλύτερο τρόπο στην επίλυση των διαφόρων οικογενειακών θεμάτων.

Λιγότερα