Κλείσιμο
ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ logo

ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ

+30 2251 061 777
Διγαλάκη 3, Νεάπολη Μυτιλήνης
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Στόχος του παιδικού σταθμού μας και των παιδαγωγών είναι η δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης και αποδοχής τόσο με το παιδί όσο και με τους γονείς του, η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ομαλή μετάβαση του παιδιού από το οικογενειακό, στο σχολικό περιβάλλον.

Το παιδί αναπτύσσει την ανεξαρτησία του, καθώς καλείται να μάθει να ικανοποιεί τις ανάγκες του και να επιλύει τα καθημερινά «προβλήματα» που αντιμετωπίζει με την βοήθεια των εκπαιδευτικών, όπως να συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά, να είναι ικανό να επιλύει τις συγκρούσεις, να συμμετέχει στις ομαδικές δραστηριότητες, να τρώει μόνο του, να κατακτήσει την αγωγής της τουαλέτας, να αποδεχτεί και να εσωτερικεύσει τους κοινωνικούς κανόνες, να εκφράζει τα συναισθήματά του μέσα από τη ζωγραφική, τη δραματοποίηση και τις συζητήσεις.

Πρωταρχικό μας μέλημα αποτελεί η προσαρμογή του παιδιού στο χώρο του παιδικού σταθμού μας, μεταδίδοντας του τη αίσθηση της αγάπης και της ασφάλειας. Με κέντρο το παιδί, οι οργανωμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στοχεύουν στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, στην καλλιέργεια της συναισθηματικής τους νοημοσύνης (τάσεις, αξίες, συναισθήματα), της γνωστική και ψυχοκινητικής τους ανάπτυξης (κινητικές δεξιότητες, χειρισμός υλικών και αντικειμένων, νευρομυϊκός συντονισμός). Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται είναι αντίστοιχο της ηλικίας τους, ενώ η παιδαγωγική διαδικασία βασίζεται στη βιωματική μάθηση μέσω πειραματισμού, ανακάλυψης και ελεύθερης δραστηριοποίησης.

Οι δραστηριότητες οργανώνονται διαθεματικά και με σχέδια δράσης, όπου τα παιδιά δουλεύουν ατομικά, ομαδικά ή σε παράλληλες μικρές ομάδες εργασίας. Συγκεκριμένα μέσω των δραστηριοτήτων και του παιχνιδιού αναπτύσσεται η λεπτή κινητικότητα, οι δεξιότητες της κίνησης, κοινωνικό-συναισθηματικές δεξιότητες, οι γνωστικές, οι δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης / αυτονόμησης, καθώς και οι δεξιότητες λόγου και ομιλίας.

Ο εσωτερικός μας χώρος είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να διευκολύνει τις αλληλεπιδράσεις, την ελεύθερη κίνηση, την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων, τις εκπαιδευτικές επιλογές για ομαδικές ή ατομικές εργασίες, την απομόνωση, το παιχνίδι. Ο εξωτερικός μας χώρος, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας, χαρούμενος πολύχρωμος και εξοπλισμένος με άφθονα υλικό, ευνοεί το παιχνίδι και την ελεύθερη κίνηση.

📌 Βρείτε μας και στο Facebook!

Λιγότερα