Κλείσιμο
ΑΓΩΓΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ logo

ΑΓΩΓΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ

+30 210 262 4978
+30 694 756 3599
Διονυσίου 63, Ίλιον
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Ο Βρεφονηπιακός - Παιδικός Σταθμός και το Νηπιαγωγείο "Αγωγή & Φροντίδα" σας εύχεται μια υπέροχη σχολική χρονιά!

Σας προσκαλούμε να μοιραστείτε μαζί μας το όραμα μας για την ανάγκη μιας αναβαθμισμένης προσχολικής αγωγής στη σύγχρονη κοινωνία, που θα υπηρετεί αξίες και ιδεώδη, θα αναδεικνύει την "Αγωγή" που στηρίζεται στον πολιτισμό, την ιστορία και τις ρίζες της χώρας μας. Θα προτάσσει τη "Φροντίδα" αυτής της πρώτης ζεστής αγκαλιάς, που θα πρέπει να έχει κάθε παιδί στην πρώτη του οργανωμένη "έξοδο" από την οικογένεια και την πολύ καθοριστική για την γραμμή εξέλιξης του, πρώτη επαφή, με την εκπαίδευση και τη μάθηση.

Στην πολυετή μας πορεία μοναδική μας επιδίωξη είναι να υπηρετούμε ευσυνείδητα και ορθά το παιδί, εξελισσόμενοι και παρακολουθώντας καινοτόμες δράσεις, αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις, μέσα από σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Με συναίσθηση μεγάλης ευθύνης, με γνώση, με όραμα, θα χαρούμε να έρθετε κοντά μας, να σας παρουσιάσουμε το έργο μας, να συζητήσουμε και να αφουγκραστείτε το δημιουργικό αποτύπωμα των παιδιών γύρω σας.

Διαθέτουμε τρία σχολεία στη περιοχή του Ιλίου Αττικής που περιλαμβάνουν Βρεφικό - Παιδικό Σταθμό & Νηπιαγωγείο! Εξυπηρετούμε τις περιοχές: Ίλιον, Πετρούπολη, Παλατιανή, Κηπούπολη, Ανθούπολη, Καματερό, Αγ. Ανάργυροι, Περιστέρι. 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Βρεφονηπιακού Σταθμού (έως 2 ετών)

Το πρόγραμμα το οποίο ακολουθείται συνδυάζει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ίδιου του παιδιού, θέτοντας σε προτεραιότητα την ασφάλεια και την αγάπη για το ίδιο το παιδί. Οι δράσεις εναλλάσσονται ανάμεσα στα παιχνίδια φαντασίας, στα παραμύθια, στις κατασκευές, στη ζωγραφική. Μαθαίνουν να καλλιεργούν την ατομική τους ανάπτυξη μέσα από την ομαδικότητα και ανακαλύπτουν τον «άλλον». Αισθάνονται το «ανήκειν» μέσα από δράσεις χορού, μουσικής και γυμναστικής. Απολαμβάνουν κάθε στιγμή μέσα από εναλλασσόμενες δράσεις εκπαίδευσης και μάθησης, οικοδομώντας την αυτοπεποίθηση τους. Τα παιδιά παίζουν και συνεργάζονται και όλα μαζί δημιουργούν ένα μελλοντικό κόσμο που θα κυριαρχούν τα χρώματα και η φαντασία, η σκέψη και η δημιουργία, κυρίως όμως θα κυριαρχεί η ΔΡΑΣΗ μέσα από τη ΓΝΩΣΗ. 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Παιδικού Σταθμού (2 έως 4 ετών) 

Μαθηματικές έννοιες Οι δράσεις μαθηματικών εννοιών συμβάλλουν στην καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης των παιδιών και όλων εκείνων των δεξιοτήτων που σχετίζονται με τη γνώση και την κατανόηση της έννοιας του αριθμού. 

Η καλλιέργεια της γλώσσας και της γραφής Οι δραστηριότητες «Γλώσσας» δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη σημαντικότητα και την σπουδαιότητα της γλώσσας, της λεκτικής αλλά και μη επικοινωνίας, του προφορικού και του γραπτού λόγου.

Αισθητική αγωγή και Εικαστικές Τέχνες Οι Εικαστικές Τέχνες αποτελούν εκφραστικά μέσα με τα οποία αναπαριστούμε εμπειρίες, ιδέες, συναισθήματα και ταυτόχρονα αποτελούν διανοητικές λειτουργίες αφού καλλιεργούν αντίληψη, μνήμη και σχηματισμό εννοιών προάγοντας έτσι την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών.

Περιβαλλοντική αγωγή Το πρόγραμμα περιβαλλοντικής αγωγής μέσα από τη δημιουργία εργαστηρίων, στόχο έχει την επαφή του παιδιού με έννοιες της φυσικής και τα διάφορα φαινόμενα από το περιβάλλον για να αποκτήσουν εμπειρίες από το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει και να μπορούν να ερμηνεύουν μόνα τους διάφορα καθημερινά θέματα.

Κουκλοθέατρο - Θέατρο Στο χώρο στελεχώνεται εργαστήρι κουκλοθεάτρου με την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών συνοδευμένα με καταξιωμένους από το χώρο κουκλοπαίχτες. Η δημιουργία κουκλοθέατρου αποτελεί μια συναρπαστική δραστηριότητα με μεγάλη ψυχολογική και παιδαγωγική αξία. 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Νηπιαγωγείου 

Η μαθησιακή περιοχή «Προσωπική και Κοινωνική Ανάπτυξη» συμβάλλει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών, της αυτονομίας, της ψυχικής ενδυνάμωσης και στην κατάκτηση ηθικών και κοινωνικών αξιών, διαμέσου ζωγραφικής, δραματοποίησης, μουσικής και παιχνιδιού. 

Η μαθησιακή περιοχή «Φυσικές Επιστήμες» ενισχύει το κοινωνικό περιβάλλον του παιδιού αφού ο φυσικός - βιολογικός κόσμος αποτελεί την πρωταρχική πηγή εμπειριών για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. 

Η μαθησιακή περιοχή «Τεχνολογίες Πληροφοριών και Επικοινωνιών» στοχεύει στην κατανόηση του ρόλου των ψηφιακών τεχνολογιών στη σύγχρονη κοινωνία και τον πολιτισμό μέσα από υπολογιστικά περιβάλλοντα και ψηφιακές συσκευές. 

Η μαθησιακή περιοχή «Μαθηματικά» στοχεύει όχι μόνο στην απλή κατάκτηση μαθηματικών εννοιών, αλλά στην ανάπτυξη κριτικού τρόπου σκέψης και δράσης. 

Η μαθησιακή περιοχή «Γλώσσα» στοχεύει να ενισχύσει τις επικοινωνιακές διαπροσωπικές σχέσεις του παιδιού με τον «άλλον». Κατακτώντας το γλωσσικό σύστημα αλλά και το πλαίσιο επικοινωνίας το παιδί συνειδητοποιεί τη γλώσσα ως μια δημιουργική και συνεργατική διαδικασία. 

Η μαθησιακή περιοχή «Τέχνες» περιλαμβάνει δράσεις καλλιτεχνικής έκφρασης όπως: μουσικοκινητική αγωγή, χορό, θέατρο, θέατρο Σκιών, κουκλοθέατρο, εικαστικά. 

Συνεργασίες & Δραστηριότητες

Μουσικό σύστημα ORFF Το σύστημα Orff βασίζεται στην παραδοχή ότι «η μουσική εκπαίδευση θα πρέπει να ακολουθεί το σχήμα των εξελικτικών σταδίων της ανθρωπότητας». Η θεωρία αυτή υποστηρίζεται από την ΑΓΩΓΗ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ μέσω του παιχνιδιού, όπου δίδεται η ευκαιρία στο παιδί να απελευθερώνεται από τα αρχικά στάδια και μετακινείται σε υψηλότερα στάδια μουσικής ανάπτυξης. Η μουσική μαθαίνεται όπως μαθαίνει το παιδί τη γλώσσα επικοινωνίας, πρώτα με ένα άκουσμα, μετά από τη μίμηση και έπειτα με τα σύμβολα - νότες. 

Πληροφορική με τα Technokids Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Technokids είναι σύστημα διδακτικής μεθοδολογίας για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών που έχει σκοπό να μετατρέψει τη μάθηση σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη, σε ψυχαγωγία και σ' ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης της τεχνολογίας. Ένα επιτελείο εκπαιδευτικών, παιδοψυχολόγων και ειδικών της πληροφορικής στον Καναδά μελετά και αξιολογεί όλα τα νέα δεδομένα στον τομέα της πληροφορικής και της εκπαίδευσης, με σκοπό τη συνεχή δημιουργία διδακτικών ενοτήτων. Μέσα από αυτό το σύστημα τα παιδιά ανακαλύπτουν, δημιουργούν, πειραματίζονται με προγράμματα βασισμένα στη σύγχρονη τεχνολογία ανάλογα με την ηλικία τους 

Γυμναστική με τη Racket planet Το σχολείο μας σε συνεργασία με τη σχολή RACKET PLANET έχει εντάξει στο πρόγραμμά του μια πρωτοποριακή μέθοδο εκμάθησης των αθλημάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας (2-6 ετών). Το πρόγραμμα αυτό, στοχεύει στην πιο χαρούμενη και διασκεδαστική μέθοδο μύησης των παιδιών στα αγαπημένα τους σπορ μέσω του παιχνιδιού και του παραμυθιού. Τα σπορ που περιλαμβάνει είναι: τένις, ενόργανη, μπάσκετ και κλασικό αθλητισμό (τρέξιμο, εμπόδια, ακοντισμός, σφαιροβολία, άλμα εις μήκος, δισκοβολία).

Κολύμβηση με τη σχολή κολύμβησης Ροή Aqua Team H παράδοση του σωματείου μας, η εμπειρία μας, αλλά και η επιστημονική κατάρτιση των προπονητών, έχουν διαμορφώσει τη φιλοσοφία, καθώς και τους σκοπούς και στόχους της προπονητικής - εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της άθλησης στις μικρές ηλικίες, έχουμε ορίσει ως βασικό προσανατολισμό των προγραμμάτων εκπαίδευσης τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την ανάπτυξη θετικών συναισθημάτων του παιδιού για την κολύμβηση. Η μεθοδολογία, σε ότι αφορά τα σχέδια μαθήματος (για τις μικρότερες ηλικίες) και προπόνησης (για τα μεγαλύτερα παιδιά), διαφοροποιούνται ανάλογα με τη βιολογική ηλικία, τα ατομικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού.

Συνεργασία με το iKID Τα iKid λειτουργούν από το 2000 και αποτελούν ένα σύγχρονο Κέντρο Πρόληψης, Διάγνωσης, Θεραπείας και Αποκατάστασης. Eίναι στελεχωμένα από ειδικούς επιστήμονες, απόφοιτους ανωτέρων και ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων, με πολυετή εμπειρία στο χώρο. Η διεπιστημονική ομάδα των ikid αποτελείται από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Ειδικούς παιδαγωγούς, Παιδοψυχίατρο και Αναπτυξιολόγο. Μέσα από μια μακρόχρονη συνεργασία μαζί τους γίνεται παρέμβαση, ώστε με προληπτικούς ελέγχους να γίνεται εκτίμηση και στάθμιση των ενδείξεων και στη συνέχεια ενημέρωση - αφύπνιση των γονέων - κηδεμόνων. Πραγματοποιούνται, επίσης, σειρές ομιλιών με θεματολογία που αφορά την προσχολική ηλικία. 

Υπηρεσίες

• Πλήρης διατροφή βάσει διαιτολογίου από παιδίατρο, βασισμένη στη μεσογειακή διατροφή, το μενού βασίζεται στη διατροφική πυραμίδα, συντίθεται ποιοτικά, έτσι ώστε να καλύπτει τις θερμιδικές αλλά και γευστικές αναγκαιότητες του παιδιού. Σας δίνεται αναλυτικό εβδομαδιαίο μενού με πρωινό - φρούτα - μεσημεριανό - απογευματινό. Έχετε πλήρη ενημέρωση καθημερινή για το πώς ανταποκρίνεται στα γεύματα το παιδί.

• Πρόγραμμα εμπλοκής γονέων (Σύνδεση στο 4school) Οι γονείς των οποίων τα παιδιά συμμετέχουν στην Αγωγή & Φροντίδα, μπορούν να λαμβάνουν πρωτοποριακές πληροφορίες και να βλέπουν την καθημερινή ζωή στο σχολείο, μέσα από τη πλατφόρμα 4school.

• Συναισθηματική Νοημοσύνη και Παιδαγωγικό Πρόγραμμα. Η Αγωγή και Φροντίδα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και στόχος είναι να αναπτύσσει παιδαγωγικές πρακτικές και καινοτόμες παρεμβάσεις, ακολουθώντας το Αναλυτικό Πρόγραμμα μέσα από τις βιωματικές προσεγγίσεις.

• Εκπαιδευτικές - Πολιτιστικές Επισκέψεις. Οι εκπαιδευτικές - πολιτιστικές επισκέψεις αποτελούν το αποτελεσματικότερο μέσο διδασκαλίας όπου επιτρέπει σε κάθε παιδί να προσεγγίζει το υπό μελέτη θέμα - αντικείμενο στο φυσικό του χώρο και να το επεξεργαστεί ποικιλόμορφα και ποικιλότροπα. 

Υπηρεσίες προς τους γονείς

Ενημέρωση Γονέων για την καθημερινή ζωή του παιδιού στο σταθμό μας Κύρια ευθύνη στην Αγωγή και Φροντίδα είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τη δράση του παιδιού. Την ευθύνη αυτή την αναδεικνύουμε με:

• Καθημερινή Γραπτή επικοινωνία σε αντίστοιχο τετράδιο έντυπο και ηλεκτρονικό

• Τη γραμματεία να βρίσκεται στη διάθεση σας από τις 06:00 έως τις 18:00

• Την παιδαγωγό πρώτης ανάθεσης για θέματα υγείας σε άμεση επικοινωνία και για εκπαιδευτική ενημέρωση από τις 14:00 έως τις 16:00

• Τη διεύθυνση του Σταθμού & Νηπιαγωγείου να βρίσκεται στη διάθεση σας όλο το 24ωρο για θέματα υγείας Ενημερωτικά κείμενα και επιστολές στο τετράδιο συνεργασίας των παιδιών

•Την ιστοσελίδα όπου ανεβαίνουν τα νέα μας, τα e-mail του σχολείου, αλλά και μέσα από το προσωπικό e-mail της Διευθύντριας των εκπαιδευτηρίων κ. Λουκέρη

•Ατομικές συνεδρίες με κάθε οικογένεια 

Συνεργασία με Παιδοψυχολόγο Ο παιδοψυχολόγος υποστηρίζει και ελέγχει την ψυχική υγεία των παιδιών τακτικά. Βρίσκεται σε συνεδρίες με τους γονείς - κηδεμόνες κάθε μήνα σε απογευματινά ραντεβού σε προκαθορισμένες ώρες, προκειμένου να βοηθήσει στην απάντηση ερωτημάτων και αποριών από την πλευρά των γονέων.

Γίνεται συμβουλευτική συζήτηση ή θέτει εκείνος ερωτήματα, ώστε να συμπληρωθεί το παζλ της εικόνας της συναισθηματικής και ψυχοκινητικής κατάστασης του παιδιού. 

Σχολή Γονέων: Υποστήριξη - Συμβουλευτική - Πρόληψη - Αντιμετώπιση Στα πλαίσια των εκπαιδευτηρίων μας λειτουργεί «Σχολή Γονέων» από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, την Επιστημονική Επιτροπή Σχολών Γονέων Ελλάδας, που είναι παράρτημα της Διεθνούς Ομοσπονδίας για την εκπαίδευση των γονέων. 

Γενέθλια και ονομαστικές γιορτές νηπίων Κατόπιν συνεννόησης μπορείτε να οργανώσετε τα γενέθλια του παιδιού σας στο χώρο μας. 

Party time care Προσπαθώντας να καλύψουμε τις ανάγκες των γονέων και των παιδιών, δημουργήσαμε το "Party time care". Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται 3 φορές την εβδομάδα για 3-4 ώρες την ημέρα, να απασχολούνται, να μαθαίνουν, να παίζουν, να δημιουργούν, να κοινωνικοποιούνται μέσα στο ασφαλές και παραμυθένιο χώρο μας. Με αυτό το τρόπο τα παιδιά αρχίζουν σιγά - σιγά να ανεξαρτητοποιούνται, να συνηθίζουν και να προσαρμόζονται στο σχολικό περιβάλλον.

Τα σχολεία μας

  1. Βρεφονηπιακός/Παιδικός σταθμός: Πάργας 9, Ίλιον
  2. Παιδικός Σταθμός: Σημαιοφόρου Έκτορος Γιαλοψού και Κενταύρου 5, Ίλιον
  3. Νηπιαγωγείο: Διονυσίου 63, Ίλιον

Facebook Instagram Youtube Channel

Λιγότερα