Κλείσιμο
ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΟΝ logo

ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΟΝ

+30 698 940 6898
Δ. Καλαδάμη 1, Βριλήσσια
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Το Ρέον Θέατρο είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στον χώρο του Πολιτισμού και της Πολιτιστικής Εκπαίδευσης.

Στόχος μας είναι να εξελίξουμε το Νου και την Ψυχή μας. Να γινόμαστε κάθε μέρα λίγο καλύτεροι άνθρωποι. Να οδηγηθούμε μέσα από την Τέχνη σε δρόμους φωτεινούς, αυτογνωσίας. Να επικοινωνήσουμε και να συμβαδίσουμε με όσους προχωράνε πάντα μπροστά και ψηλα.

Σκοπός

Ο σκοπός της εταιρίας είναι μη κερδοσκοπικός και συνίσταται κυρίως στην έρευνα σχετικά με το θέατρο στο σύνολό του. Ιδίως η μελέτη και η έρευνα θεατρικών κειμένων, αρχαίων, κλασσικών και σύγχρονων και η ανάδειξή της καινοτομίας στην παρουσίασή τους, αλλά και η ανάδειξή τους δια μέσου του θεάτρου. Η μελέτη της επικοινωνίας ανάμεσα σε άτομα προερχόμενα από διαφορετικές χώρες, με διαφορετική θρησκευτική, πολιτιστική και πολιτισμική ταυτότητα. Η γνωριμία και η σε βάθος ανάλυση κλασσικών θεατρικών έργων στα σχολεία και εν γένει εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η καταγραφή δια της Λαογραφίας των εθίμων της χώρας και η ανάδειξή τους.

Οι δραστηριότητες του θεάτρου ΡΕΟΝ είναι οι εξης:

  • Διοργάνωση διαδραστικών παραστάσεων και εκδηλώσεων για ενήλικες και παιδιά
  • Διοργάνωση και ενίσχυση παραστάσεων θεατρικών και λογοτεχνικών κείμενων με επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς
  • Διοργάνωση γενικότερα καλλιτεχνικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων
  • Σύσταση ομάδων εργασίας για την επίτευξή των σκοπών του ρέον θέατρο
  • Διοργάνωση ημερίδων συνέδριων, συζητήσεων και κάθε είδους εκδηλώσεων, δημοσίων και μη
  • Έκδοση κάθε είδους εντύπου για την επίτευξη των σκοπών του ρέον θέατρο αξιοποίηση συγχρόνων ηλεκτρονικών μεσών καθώς και νέων τεχνολογιών

Το Ρέον Θέατρο, φέτος το καλοκαίρι παρουσιάζει:

Το Ασχημόπαπο

Μια παράσταση για όλη την οικογένειαβασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Χ.Κρ. Αντερσεν.Η παράσταση, με ηθοποιούς, παντομίμα, κούκλες, μάσκες,μουσικά όργανα και ήχους της Αφρικής,είναι βασισμένη στις αρχές του Θεατρικού Παιχνιδιού. "Μια μέρα, στη μακρινή Αφρική,ένα παπάκι διαφορετικό από τα αδέρφια του ,γεννήθηκε..."

Κουκλομύθοι του Αισώπου

Μια παράσταση με κούκλες, σε ένα μίνι κουκλοθέατρο,βασισμένη στο βιβλίο: ΑΙΣΩΠΟΥ ΜΥΘΟΙ

Λιγότερα