Κλείσιμο
Θέατρο Μαριονέτας Γκότση logo

Θέατρο Μαριονέτας Γκότση

+30 210 991 7470
+30 693 701 4316
Ταμπά 43, Ηλιούπολη
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Το Θέατρο Μαριονέτας ΓΚΟΤΣΗ ιδρύθηκε το 1978.

Από την ημέρα της ίδρυσης του Θεάτρου, μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης της τέχνης της μαριονέτας στην Ελλάδα, καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες πραγματοποιώντας έρευνες για την πιο άρτια κατασκευή της μαριονέτας και τη διάδοσή της ως Ελληνικό γέννημα θρέμμα από το 500 π.Χ. (Αγάλματα Νευρόσπαστα https://marionette.gr/history.php).

Από το 1978 έως και σήμερα έχουν ανέβει 12 έργα για παιδιά και 6 για ενήλικες. Από τον Ιανουάριο του 2002 λειτουργεί το Θεατρικό εργαστήριο και μουσείο μαριονέτας με εκθέματα από κούκλες μοναδικής κατασκευής, όπου παράλληλα παραδίδονται σεμινάρια κατασκευής και κίνησης της μαριονέτας σε νέους ενδιαφερόμενους.

Τον Οκτώβριο του 2002 εγκαινιάστηκε το μόνιμο Θέατρο του θιάσου στην Ηλιούπολη. Το θέατρο μας λειτουργεί σε ένα ζεστό χώρο με τζάκι με πάνω από 50 χειροποίητες μαριονέτες μοναδικής κατασκευής να εκτίθενται στο χώρο, δημιουργώντας μια αίσθηση βγαλμένη από παραμύθια. Τις καθημερινές φιλοξενεί δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και οργανωμένες επισκέψεις παιδιών.

Το θέατρο μας έρχεται στο σχολείο σας και μπορεί να δώσει παραστάσεις σε εξωτερικό αλλά και εσωτερικό χώρο ανά τμήματα!
Διαθέτουμε 4 μεταφερόμενες σκηνές με διαφορετικές διαστάσεις και πλήρη ηχητικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.
Μπορείτε να επιλέξετε μια από τις παραστάσεις που επιθυμείτε να σας παρουσιάσουμε.

Ο θίασος έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ μαριονέτας στην Τυνησία, την Πράγα το 2000 (1ο βραβείο κατασκευής Μαριονέτας) και στα εγχώρια φεστιβάλ κούκλας και μαριονέτας στην Αθήνα, Ύδρα, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη και Χανιά.

Λιγότερα