Κλείσιμο
Θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα logo

Θεατρική ομάδα Ονειρόδραμα

210- 865 8902 / 867 4657
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Παραστάσεις

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Δράσεις με ασφάλεια στο σχολείο ή ζωντανά μέσω ΖΟΟΜ

Η επιστροφή στο σχολείο, καθώς και η εκ νέου προσαρμογή με νέα δεδομένα ας μην χαραχτεί με αρνητικά συναισθήματα για τα παιδιά. Μπορούμε να προσαρμόσουμε τις δράσεις μας με ασφάλεια και ότι απαιτείται ώστε τα παιδιά να γεμίσουν τη χρονιά με ωραίες εμπειρίες και αναμνήσεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να φτιάξουμε μαζί ένα πρόγραμμα με βάση τις παραστάσεις μας.
Οι παραστάσεις μας παρουσιάζονται στο χώρο του σχολείου ή μέσω ΖΟΟΜ.
Τα παιδιά βοηθούν τους ηθοποιούς συμμετέχοντας ενεργά και με ασφάλεια.

Όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί επιλέγουν το ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ για την ψυχαγωγία των παιδιών στο χώρο του σχολείου.

Περίπου 300 σχολεία παρακολουθούν τις παραστάσεις κάθε χρόνο, ακόμη και την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά, το ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ παρουσίαζε τις παραστάσεις ζωντανά, με την άμεση διάδραση των παιδιών μέσω πλατφόρμας και έτσι έδωσε την ευκαιρία σε σχολεία της περιφέρειας να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στις παραστάσεις “Τα παιδιά του δάσους”, “Οι μύθοι του Αισώπου”, “Το δέντρο της ζωής”.

Στο χώρο του σχολείου τα παιδιά όχι μόνο αποφεύγουν τον κίνδυνο και το κόστος μεταφοράς, αλλά έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν πως η θεατρική δράση δεν απαιτεί απαραίτητα ένα μεγάλο θέατρο με πολλά σκηνικά, φώτα, ηθοποιούς (υπερπαραγωγή) πως η θεατρική δράση χρειάζεται κατ’ αρχήν φαντασία και διάθεση “έκθεσης”.

Έχουμε παρατηρήσει πως η φαντασία των παιδιών εξάπτεται περισσότερο όταν η παράσταση είναι “λιτή”, πολλές φορές στο τέλος της παράστασης τα παιδιά εκφράζουν την επιθυμία να συμμετέχουν ή να δημιουργήσουν και εκείνα μια θεατρική παράσταση στο χώρο του σχολείου.

Είναι γνωστό πως η συμμετοχή των παιδιών σε θεατρικές ομάδες τα βοηθά όχι μόνο στην κοινωνικοποίηση αλλά και στην επικοινωνία, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως το τραγούδι, ο χορός, η κίνηση, ο λόγος.

Μια θεατρική παράσταση στο χώρο του σχολείου δημιουργεί την αίσθηση της οικειότητας στα παιδιά και δίνει την ευκαιρία στον εκπαιδευτικό να συζητήσει με τα παιδιά τη διαδικασία δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης.

Το ονειρόδραμα παρουσιάζει:

Ταυτίσου με τη διαφορετικότητα αυτοσχεδιάζοντας.

Ένα εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα, μια πολυσύνθετη παράσταση-εργαστήριο για την ενσυναίσθηση.

Στο θέατρο ΣΤΑΘΜΟΣ και στο ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!

Το ΟΝΕΙΡΟΔΡΑΜΑ, γνωρίζοντας καλά την ευεργετική επίδραση του θεάτρου στην εκπαίδευση του παιδιού, αποφάσισε φέτος να δημιουργήσει πολυσύνθετα θεατρικά εργαστήρια για ηλικίες 5 - 7 και 8 - 10 ετών, με βιωματικά παιχνίδια που ενθαρρύνουν τα παιδιά να επεξεργάζονται τα συναισθήματα τους. Με την ενεργή συμμετοχή τους και μέσα από τη διάθεση του παιχνιδιού, «μπαίνοντας στα παπούτσια του άλλου» εξωτερικεύουν πιο εύκολα τις σκέψεις τους και παράλληλα ερευνούν τα συναισθήματα των άλλων, αναπτύσσοντας έτσι μεγαλύτερη ενσυναίσθηση, κατανοώντας έννοιες όπως η διαφορετικότητα κι ο σχολικός εκφοβισμός.

Με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της UNESCO.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μπες στα παπούτσια μου”: Θα παρουσιάζεται στο θέατρο «Σταθμός» από τον Οκτώβρη.

Η θεατρική παράσταση για τα συναισθήματα και τη διαφορετικότητα στο χώρο του σχολείου.  Μια νέα θεατρική παράσταση όπου τα παιδιά θα βοηθήσουν τους ήρωες να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους και να τα διαχειριστούν. Ένα αγόρι φτάνει σε ένα όμορφο χωριό που έχει ακούσει ότι όλα κυλούν όμορφα και ΚΑΛΑ… Ένα χωριό που θέλουν να επισκεφτούν πολλοί καθώς σε αυτό το χωριό δεν υπάρχουν προβλήματα...Τι θα συμβεί όμως όταν το αγόρι της ιστορίας μας το πλησιάσει ένα παιδί για να γίνουν φίλοι; Θα διαπιστώσει πως σε αυτό το χωριό συμβαίνει κάτι μυστήριο. Οι κάτοικοι του χωριού δεν αισθάνονται κανένα συναίσθημα και ό,τι και αν συμβεί λένε πως όλα είναι ΚΑΛΑ.

Η διαδραστική κωμωδία που ενθουσίασε παιδιά και εκπαιδευτικούς, επιστρέφει στο χώρο του σχολείου. Στο βασίλειο που όλα κυλούν κανονικά, όμορφα, ειρηνικά, συμβαίνει κάτι αναπάντεχο. Ο βασιλιάς χάνει το χαμόγελό του. Δώρα απ όλο τον κόσμο καταφθάνουν όμως το χαμόγελο έχει εξαφανιστεί. Επιστρατεύονται όλοι ώστε να τον βοηθήσουν. Τα παιδιά θα καταφέρουν να βρουν τη λύση; Μπορούν να βοηθήσουν το βασιλιά να μοιράσει τα παιχνίδια του για να ξαναβρεί το χαμόγελό του; Θα καταφέρει να νοιώσει τη χαρά της προσφοράς; Ένα διαδραστικό παραμύθι που βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια του “μοιράζομαι”. Δύο ηθοποιοί ενσαρκώνουν 12 ρόλους επί σκηνής.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Εύα Στυλάντερ 

210-8658902 / 210-8674657

[email protected] 

Χριστίνα Μουδάτσου

210-3222075

Phone: +302103222075

Email: [email protected]

Λιγότερα