Κλείσιμο
OMNIA logo

OMNIA

+30 699 716 5761
Αμύντα 7 (πλησίον Ρωμαϊκής αγοράς), Θεσσαλονίκη
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Μόνιμα Εργαστήρια

Κριτικές

Επικοινωνία

Το εργαστήρι θεάτρου OMNIA ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2018, από την ηθοποιό και σκηνοθέτη Ελεονώρα Αϊβαζίδου, σε έναν καινούριο χώρο στο κέντρο της πόλης!

Ένας χώρος θεατρικής τέχνης και εκπαίδευσης που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλων των ενδιαφερόμενων, όλων των ηλικιών, από τον πιο αρχάριο μέχρι τον πιο έμπειρο, από εκείνον  που θέλει να ανακαλύψει νέους τρόπους έκφρασης, ως και τον πιο συνειδητοποιημένο εκκολαπτόμενο ηθοποιό, που θέλει να εργαστεί πάνω στις βασικές αρχές του θεάτρου. Ένας πόλος έλξης ετερόκλητων ατόμων και ιδιοσυγκρασιών που μέσα από την κοινή συνιστώσα των μαθημάτων θεάτρου θα συγκλίνουν, θα αλληλεπιδράσουν, θα επικοινωνήσουν, θα δημιουργήσουν. Από το άτομο στο σύνολο.

Το εργαστήρι θεάτρου ΟΜΝΙΑ περιλαμβάνει τμήματα για όλες τις ηλικίες

Παιδικό, Εφηβικό, Ενηλίκων και μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ανεξαρτήτου προηγούμενης σχετικής εμπειρίας.

Θέατρο για παιδιά 6-11

Οι μέθοδοι οι οποίες χρησιμοποιούνται στο μάθημα είναι το θεατρικό παιχνίδι, η παραμυθιακή αφήγηση, το εκπαιδευτικό δράμα και η δραματοποίηση. Με την βοήθεια αισθητηριακών ασκήσεων, ασκήσεων παρατηρητικότητας, φωνής, αναπνοής, κίνησης και μέσα από αυτοσχεδιασμούς, παντομίμα και παιχνίδια ρόλων, τα παιδιά κατορθώνουν τόσο να κατανοήσουν τον εαυτό τους, όσο και τους άλλους , αλλά και τον γύρω χώρο. Στόχος είναι η σωματική έκφραση, η επαφή με το συναίσθημα, η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και της φαντασίας, καθώς και των κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα παιδιά μαθαίνουν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται και να σχεδιάζουν την δική τους παράσταση, εφόσον γνωρίζουν τους χώρους και τους ρόλους του θεάτρου (τον σκηνοθέτη, τον ηθοποιό, τον ενδυματολόγο, τον σκηνογράφο), με βιωματικό τρόπο και, φυσικά, πάνω από όλα, μέσα από το παιχνίδι.

Θέατρο για εφήβους 12-16

Στο τμήμα θεάτρου για εφήβους θα διερευνήσουμε ποιότητες κίνησης και έκφρασης μέσα από αυτοσχεδιασμούς και κινησιολογικές/διαδραστικές ασκήσεις που σκοπό έχουν να προάγουν την εκφραστικότητα, την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα. Ο λόγος επίσης θα καταλάβει σημαντικό κομμάτι του μαθήματος μέσα από δράσεις και διαδράσεις, συνθήκες και συναισθήματα, με αφορμή λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα. Τα παιδιά θα έρθουν επίσης σε επαφή με το δημιουργικό κομμάτι της γραφής δικών τους κειμένων πάνω σε θεματικές που θα μας απασχολήσουν.

Εργαστήρια Ενηλίκων

-Θέλεις να βελτιώσεις τα εκφραστικά σου μέσα;

-Θέλεις να εμβαθύνεις στην ερμηνευτική προσέγγιση θεατρικών και ποιητικών κειμένων;

-Θέλεις να ανακαλύψεις και να ελευθερώσεις πτυχές των σκηνικών δυνατοτήτων σου;

-Θέλεις να σπάσεις τα "καλούπια" που περιορίζουν την εκφραστικότητά σου;

-Θέλεις να βρεις την αυθεντική σου φωνή και να επεκτείνεις την σωματική σου έκφραση;

Το μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις σωματικής και φωνητικής ενεργοποίησης, διαθεσιμότητας, ομαδικές ασκήσεις συντονισμού, ρυθμού, ασκήσεις επικοινωνίας και αλληλεπιδρασης, ομαδικούς και ατομικούς αυτοσχεδιασμούς, κινησιολογία, τρόπους αφήγησης, ενασχόληση με λογοτεχνικά και θεατρικά κείμενα.

Ερευνούμε το σώμα, την ενέργεια, τη φωνή, τα εκφραστικά μας μέσα και τα χρησιμοποιούμε ως όχημα για να εκφράσουμε έννοιες, ιδέες, συναισθήματα. Μαθαίνουμε να ισορροπούμε ανάμεσα στον εσωτερικό παρατηρητή και το αυθεντικό σώμα. Πώς διαμορφώνω έναν ρόλο βάσει της πρόθεσής του, πώς αλληλεπιδρώ με τα άλλα σκηνικά σώματα, πώς και με ποια εκφραστικά μέσα υποστηρίζω το δημιουργικό μου πλάνο;

Φαντασία ∼ Παρατήρηση ∼ Επικοινωνία ∼ Εκφραστικότητα ∼ Ομαδικότητα ∼ Δημιουργία

Σεμινάρια

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς φιλοξενούνται σεμινάρια επιμορφωτικού χαρακτήρα πάνω στο θέατρο και σε σχετικές τέχνες με αυτό (μουσική, χορός, performance κ.α.) από καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου που βρίσκονται σε κοινούς άξονες με αυτούς που πρεσβεύει το OMNIA και η μεθοδολογία του. Οι καλλιτέχνες που καλούνται για τα σεμινάρια έρχονται να προσφέρουν κάποια ειδική γνώση και εμπειρία πάνω σε τομείς του θεάτρου συμπληρωματικά με τα μαθήματα του εργαστηρίου ή και ανεξάρτητα από αυτά.

Οι διδάσκοντες του εργαστηρίου έχουν πολυετή πείρα στο χώρο του θεάτρου.

Είναι καλλιτέχνες που ενημερώνονται και επιμορφώνονται συνεχώς με νέες μεθόδους και προσεγγίσεις πάνω στο θέατρο και όλες τις σχετικές τέχνες και είναι ενεργοί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ θεατρικού εργαστηρίου ΟΜΝΙΑ 2023-24

  • Τμήμα Υποκριτικής/Αυτοσχεδιασμού Προχωρημένων

Τετάρτη 18:00-21:00

  • Τμήμα Υποκριτικής/Αυτοσχεδιασμού Αρχαρίων

Κυριακή 17:00-20:00

  • Φωνητική/Κινησιολογία

Τρίτη 17:00-20:00

  • Παιδικό (6-11)

Σάββατο 12:00- 13:15

  • Εφηβικό (12-16)

Σάββατο 13:30-15:00

 

Λιγότερα