Κλείσιμο
ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ logo

ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ

+30 210 664 4250
697 806 8699 / 694 323 6032
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι - Μετρό Κεραμεικός
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Η ομάδα νεανικού θεάτρου «Συντεχνία του Γέλιου» επιμένει να παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ρεπερτόριο παραστάσεων που έχουν αγαπηθεί κι αγκαλιαστεί πολύ τόσο από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο κι από το κοινό, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία κάθε φορά που ανέβηκαν στη θεατρική σκηνή και κυρίως, γιατί διακρίνονται για την εκπαιδευτική τους αξία και τον κοινωνικό προσανατολισμό τους. 

O σκοπός της θεατρικής ομάδας συνίσταται κυρίως στην προαγωγή της πνευματικής καλλιέργειας, στην ενίσχυση της κοινωνικοπολιτικής συνείδησης των πολιτών, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης ως και της προστασίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσω της ανάπτυξης και διάδοσης των παραστατικών τεχνών και της ανάδειξης τους σε πολιτιστικό, παιδαγωγικό, μορφωτικό και ψυχαγωγικό παράγοντα της κοινωνικής ζωής.

Η «Συντεχνία του Γέλιου» προτείνει και φιλοδοξεί να εδραιώσει ένα καινούργιο χειραφετημένο κοινωνικό θέατρο για παιδιά και νέους με ψυχαγωγικές, ρεαλιστικές ιστορίες καθημερινότητας με τις οποίες τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν άμεσα. Ένα θέατρο που αντλεί από τις δικές τους εμπειρίες, καθιστώντας το δραματικό δρώμενο κάτι που μπορεί να τους απασχολεί και πέραν του χρόνου της παράστασης.

Η ομάδα έχει την πεποίθηση ότι τα παιδιά αντιπροσωπεύουν πάντα τη λογική, τη φαντασία και την αλληλεγγύη απέναντι στον στερεότυπο κόσμο των ενηλίκων. “Τίποτα δεν χρειάζεται να μείνει όπως είναι αν είμαστε ενωμένοι και λειτουργούμε με κοινό νου, αγάπη και αυθάδεια.” Αυτό είναι το διαχρονικό σύνθημα του θεάτρου μας και ισχύει σε κάθε γωνιά του κόσμου. Πρέπει να εμψυχώνει και να ψυχαγωγεί.

  • Η «Συντεχνία του Γέλιου» οργανώνει θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια σε μαθητές και μαθήτριες  της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας μετά την παρακολούθηση της παράστασης “ Είμαστε Πάτσι” του Volker Ludwig σε σκηνοθεσία Βασίλη Κουκαλάνι.

Οι παραστάσεις της Συντεχνίας του Γέλιου γίνονται στο Σύγχρονο Θέατρο.

Διεύθυνση: Ευμολπιδών 45, Γκάζι, Τηλέφωνο: 210 3464380, Μετρό Κεραμεικός

Λιγότερα