Κλείσιμο
ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ logo

ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

+30 210 692 9090
Νικολάου Γεννηματά 20, Αθήνα
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Το Θέατρο της Ημέρας, ιδρύθηκε το 1992 από την Ανδρομάχη Μοντζολή, καλλιτεχνική διευθύντρια και τον Λάκη Κουρετζή, Διεύθυντη Σπουδών.

Αποτελεί οργανισμό καλλιτεχνικής και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης, με στόχους αμιγώς καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και πολιτιστικούς.

Κύρια ενασχόληση του είναι η καλλιέργεια και η έρευνα της θεατρικής έκφρασης και της παιδαγωγικής θεάτρου, που συμβάλλουν ενεργά στη διαμόρφωση πολιτιστικών αξιών και στη δυναμική προβολή του Ελληνικού Πνεύματος στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Στεγάζεται σε ένα πολύ φροντισμένο, φιλικό και ατμοσφαιρικό θεατρικό χώρο 600 τ.μ. Διαθέτει άρτια υλικοτεχνική υποδομή και έμψυχο υλικό και αποτελεί χώρο πολλαπλών καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το Θέατρο της Ημέρας αναπτύσσει δραστηριότητες στους παρακάτω τομείς:

  • Θεατρικό: παραστάσεις έργων από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο στις δύο σκηνές του θεάτρου, την ΜΠΛΕ (120 θέσεων) και την ΚΟΚΚΙΝΗ (70 θέσεων), με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους συγγραφείς και την ερευνητική προσέγγιση των κλασικών.
  • Παιδική σκηνή: παραστάσεις έργων για παιδιά με κύριο άξονα τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού και την ενεργή συμμετοχή τους στα θεατρικά δρώμενα. Στενή συνεργασία με διάφορους φορείς, κρατικούς και ιδιωτικούς σε θέματα θεατρικής αγωγής και επιμόρφωσης.
  • Εργαστήρι παιδαγωγικής θεάτρου & θεατρικού παιχνιδιού (3 αυτοτελείς κύκλοι σπουδών)
  • Σεμινάρια παιδαγωγικής θεάτρου ετήσια & ταχύρρυθμα έρευνες & προσεγγίσεις θεατρικών τεχνικών (βιωματική προσέγγιση)
  • Δημιουργική απασχόληση & έκφραση για παιδιά: Θεατρικό παιχνίδ, αισθητική αγωγή & ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.)
  • Δημιουργών διάλογος: Λογοτεχνικές, μουσικές, εικαστικές εκδηλώσεις στο Art-café φουαγέ του θεάτρου.
Λιγότερα