Κλείσιμο
SPELL - Κέντρο Λόγου Ομιλίας και Μάθησης logo

SPELL - Κέντρο Λόγου Ομιλίας και Μάθησης

+30 210 677 2964
Άγγελου Σικελιανού 4, Νέο Ψυχικό
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Ωράριο

Κριτικές

Επικοινωνία

Το speLL δημιουργήθηκε το 2001 με το όραμα να φέρει στην Ελλάδα ένα χώρο ειδικών θεραπειών για παιδιά και εφήβους βάσει των προτύπων αντίστοιχων κλινικών της Αμερικής. Το Κέντρο speLL διαθέτει σύγχρονο, πλήρως ενημερωμένο και πλούσιο θεραπευτικό και εκπαιδευτικό υλικό το οποίο ανανεώνεται και διευρύνεται διαρκώς. Όλοι οι θεραπευτικοί χώροι είναι εξοπλισμένοι με iPad και laptop.

Το speLL ίδρυσε και συντονίζει επιστημονικά η Παθολόγος Λόγου και Ομιλίας κα Ελισάβετ Κυριακοπούλου, M.S. CCC-SLP με μεταπτυχιακές σπουδές στην Παθολογία του Λόγου στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης (Boston University) των ΗΠΑ. Είναι μέλος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του αμερικανικού συλλόγου American Speech Language and Hearing Association (ASHA) και του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών (ΠΣΛ).

Η κα Κυριακοπούλου επιμορφώνεται συνεχώς και παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια από μεγάλους διεθνείς φορείς. Κλινικά το ενδιαφέρον της εστιάζεται στην αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία, στις φωνολογικές διαταραχές, στον τραυλισμό και στα παιδιά στο Φάσμα του Αυτισμού υψηλής λειτουργικότητας. Προσεγγίζει με απόλυτο σεβασμό και επαγγελματισμό την κάθε οικογένεια και σχεδιάζει κατάλληλα το εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα του κάθε παιδιού. Η κα Κυριακοπούλου επίσης συντονίζει τις διεπιστημονικές ομάδες και εποπτεύει/υποστηρίζει και συμβουλεύει τους θεραπευτές της ομάδας του speLL.

Υπηρεσίες

  • Λογοθεραπεία
  • Εργοθεραπεία
  • Ειδική Διαπαιδαγώγηση - Δυσκολίες
  • Πρόγραμμα Σχολικής Ετοιμότητας για παιδιά Νηπιαγωγείου
  • Αισθητηριακή Ολοκλήρωση
  • Ψυχολογική Υποστήριξη
  • Δραματοθεραπεία
  • Συμβουλευτική Γονέων
  • Τηλεθεραπεία

Αξιολόγηση

Στο speLL δίνουμε μεγάλη σημασία στην αρχική αξιολόγηση! Περισσότερες πληροφορίες αλλά και συμβουλές γι' αυτό το θέμα μπορείτε να βρείτε εδώ

Ο Χώρος μας

Το speLL στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο 280 τ.μ. ειδικά διαμορφωμένο σύμφωνα με τα πρότυπα κλινικών του εξωτερικού. Όλες μας οι αίθουσες ανανεώνονται κάθε χρόνο προσθέτοντας μια νότα αλλαγής. Το speLL ξεχωρίζει από την αρχή της λειτουργίας του για τις πρωτοποριακά σχεδιασμένες αίθουσες θεραπείας. Από το 2007 οι αίθουσες έγιναν 10 και το 2017 εγκαινιάστηκε η νέα, μεγάλη αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης 65 τ.μ..

Επιπλέον για τις έξι  (6) αίθουσές μας συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης οι γονείς έχουν τη δυνατότητα μέσω μονόδρομου καθρέφτη ή κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης να παρακολουθούν τις θεραπείες όταν αυτό είναι απαραίτητο, προκειμένου να εκπαιδεύονται στις διάφορες θεραπευτικές προσεγγίσεις και να κατανοούν πώς λειτουργούν θεραπευτικά κάποιες δραστηριότητες.

Σεμινάρια

Το 2108 το speLL εγκαινίασε μια νέα δραστηριότητα στην προσπάθεια να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τη συνεισφορά του στον κλάδο της ειδικής αγωγής. Η πολυετής εμπειρία της κας Κυριακοπούλου από την παρακολούθηση και συμμετοχή σε συνέδρια φορέων του εξωτερικού όπως η ASHA, ο IALP, το STUTTERING FOUNDATION OF AMERICA κ.α. ήταν σημαντική για την άρτια οργάνωση και εύρυθμη διεξαγωγή των πρώτων τεσσάρων σεμιναρίων – βιωματικών εργαστηρίων.

Στόχος των σεμιναρίων μας είναι να αποκτήσουν οι ειδικοί θεραπευτές και παιδαγωγοί που τα παρακολουθούν τόσο θεωρητικές αλλά ακόμα περισσότερο πρακτικές γνώσεις και υλικό που θα τους βοηθήσει να επιτελέσουν το έργο τους καλύτερα. Κύριο μέλημά μας είναι πώς οι επιμορφούμενοι θα γίνουν ακόμη καλύτεροι και πώς θα βελτιώσουν τις δεξιότητες που χρειάζεται να έχουν για να κάνουν τη δουλειά τους σωστά, δημιουργικά και ευέλικτα.

Στα σεμινάρια του speLL συμμετέχουν ως ομιλητές επίλεκτοι προσκεκλημένοι από την Ελλάδα (σύντομα και από το εξωτερικό) αναγνωρισμένοι για την ακαδημαϊκή και ερευνητική τους συμβολή στα Πανεπιστήμια της χώρας τους καθώς και για την πολυετή κλινική ή/και εκπαιδευτική τους εμπειρία.

Φέτος το speLL με μεγάλη χαρά προσφέρει σε κάποια από τα σεμινάρια που διοργανώνει πιστοποίηση από τη Ελληνική Εταιρία Δυσλεξίας. Στα σεμινάριά μας προσφέρεται και η δυνατότητα παρακολούθησης εξ αποστάσεως. Τα προγράμματα και η φόρμες εγγραφής ανακοινώνονται και στη σελίδα μας στο Facebook.

Λιγότερα