Κλείσιμο
SUMMER CAMP ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ! logo

SUMMER CAMP ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ!

+30 211 411 0044
+30 690 729 2002
Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

SUMMER CAMP 2024 

στο Μουσείο Κοτσανά 

Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας!

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στην Αθήνα σχεδιάζει και φέτος μία ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για τους μικρούς φίλους της πόλης μας. Μία καλοκαιρινή εμπειρία που ακούει στο σύνθημα «παιχνίδι» και οργανώνεται με άξονα τη βιωματική μάθηση και την παιγνιώδη εκπαίδευση. Λέξη – κλειδί αυτής της μοναδικής εμπειρίας είναι: «κατασκήνωση»!

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Από το ρομπότ – υπηρέτρια του Φίλωνος μέχρι τον κινηματογράφο του Ήρωνος και από το υδραυλικό ρολόι του Κτησιβίου μέχρι τον πρώτο υπολογιστή της ιστορίας, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων. Εφευρέσεις και τεχνολογικά θαύματα της αρχαιότητας έρχονται σε πρώτο πλάνο και μας προσφέρουν έμπνευση για πειράματα, γρίφους, παιχνίδια και δημιουργία! Οι δε πανοπλίες και μουσικές των αρχαίων συμπαρίστανται κοντά μας για μία έξτρα δόση γνώσης και ανακάλυψης!

Το φετινό Summer Camp του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας μάς προσκαλεί να γίνουμε οι νέοι εξερευνητές της Αρχαιότητας!  Και φέτος, το ταξίδι των νεαρών μας εξερευνητών ξεκινάει από τον 15ο αιώνα π.Χ. και φτάνει μέχρι και τον 13ο αιώνα μ.Χ. Συνταξιδιώτες μας θα είναι σπουδαίοι εφευρέτες της Αρχαίας Ελλάδας, επιστήμονες και ιστορικοί, αλλά και σημαντικοί τεχνίτες που θα μας αποκαλύψουν τα μυστικά τους! Προορισμοί μας οι συλλογές του Μουσείου και οι «θησαυροί» της γειτονιάς μας!

Με το βλέμμα σταθερά στραμμένο προς τις πράσινες γειτονιές της πόλης μας το Μουσείο Κοτσανά, μας επιφυλάσσει καθημερινές απολαύσεις δροσιάς και ξεγνοιασιάς οδηγώντας μας σε χώρους υπαίθριους. Οι μικροί εξερευνητές θα επισκεφτούν και φέτος τον Εθνικό Κήπο, το Λύκειο του Αριστοτέλη, το Ζάππειο και την πλατεία Δεξαμενής. 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων ξεκινά καθημερινά στις 08:30 και ολοκληρώνεται στη 13:00 το μεσημέρι. Σε αυτό το φάσμα ωρών οι παιδαγωγικές δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός των μουσειακών εκθέσεων και εκπαιδευτικών αιθουσών. Οι δραστηριότητες είναι πρωτίστως ομαδικές. Τα παιδιά θα λύσουν επιστημονικούς και ιστορικούς γρίφους, θα συμμετάσχουν σε ευφάνταστα πειράματα και παιχνίδια, θα αναπτύξουν τις κριτικές και δημιουργικές τους ικανότητες, θα αναδείξουν τις κλίσεις τους στο γνωστικό και κοινωνικό επίπεδο και θα χτίσουν ενεργά μία σχέση μοναδική και ζωντανή με την ομάδα.  Δείκτης επιτυχίας του προγράμματος είναι για το Μουσείο Κοτσανά αφενός η ψυχαγωγία και αφετέρου η βιωματική μάθηση.

Με το πέρας των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων, ώρα 13:00 το μεσημέρι, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου παραμονής επιλέγοντας τη ζώνη φύλαξης. Η ζώνη φύλαξης ξεκινά στη 13:00 και ολοκληρώνεται στις 16:00. Στη φύλαξη τα παιδιά παραμένουν εντός του Μουσείου με επικεφαλής τους μουσειοπαιδαγωγούς και ένα δημιουργικό πρόγραμμα ενασχόλησης να τα συντροφεύει.  

Προσανατολισμός όλων των εκπαιδευτικών δράσεων, πειραμάτων, δημιουργιών, εκδρομών και παιχνιδιών είναι η δυναμική της ομάδας μας, με την αυτονομία και την ταυτότητά της να χαρακτηρίζουν την καθημερινή απόλαυση που συντροφεύει εμάς και τους νέους φίλους μας.

ΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

3 δεκαήμερα και 2 διαφορετικές θεματικές θα μας χαρίσουν και φέτος μια συναρπαστική εμπειρία μέσα από τη μόνιμη συλλογή, Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών, και τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου Κοτσανά – Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα & Παιχνίδια και Πανοπλίες – Η Τέχνη του Οπλισμού στην Αρχαία Ελλάδα.

Το summer camp αφορά τις καθημερινές ημέρες της εβδομάδας, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και προσφέρει δύο διακριτές ηλικιακές ομάδες:

(α) 6-8 ετών και

(β) 9-12 ετών.

Το ηλικιακό εύρος είναι αυστηρό και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο δεκαήμερο ή πενθήμερο πρόγραμμα που αρμόζει στην ηλικία του εκάστοτε παιδιού. Κάθε πενθήμερο πρόγραμμα αποτελεί μία αυτόνομη εμπειρία. Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά δεκαήμερο ή πενθήμερο είναι τα 13 άτομα.

Το summer camp αρθρώνεται σε τρία δεκαήμερα με την εξής οργάνωση:

·       Το πρώτο δεκαήμερο (17-21 & 24-28 Ιουνίου) απευθύνεται στην ομάδα 6-8 ετών

·       το δεύτερο δεκαήμερο (01-05 & 08-12 Ιουλίου) απευθύνεται στην ομάδα 9-12 ετών.

·       Το τρίτο δεκαήμερο (15-19 & 22-26 Ιουλίου) αναμένει αμφότερους μικρούς και μεγάλους με το πρώτο πενθήμερο (15-19 Ιουλίου) να απευθύνεται στην ομάδα 6-8 ετών και το δεύτερο πενθήμερο (22-26 Ιουλίου) να απευθύνεται στην ομάδα 9-12 ετών.  

Το διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου 2024 το summer camp του Μουσείου Κοτσανά περιμένει τους μικρούς κατασκηνωτές  να ζήσουν εμπειρίες που θα κάνουν το καλοκαίρι τους αξέχαστο! Ένα summer camp διαφορετικό από όλα τα άλλα όπου η γνώση συναντά τη φαντασία και η επιστήμη μας εμπνέει ιστορίες που θα θυμόμαστε για πάντα ήρθε ξανά και μας περιμένει όλους μας!

Λιγότερα