ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΟΝΕΙΡΩΝ logo
Άνοιγμα Χάρτη
+30 698 342 2884
+30 690 774 0545
Μπιζανίου, Πουρνάρι Πυλαίας (κτήμα Δέδα)

ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ ΟΝΕΙΡΩΝ

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων στο Πουρνάρι Πυλαίας είναι ένας μοναδικός χώρος μέσα στη φύση όπου τα παιδιά αλλά και όλη η οικογένεια μπορούν να έρθουν σε επαφή με το άλογο μέσω της εκπαιδευτικής ιππασίας και το εκπαιδευτικό θεραπευτικό παιχνίδι.

Είμαστε οι πρώτοι που συνδυάζουμε την εκπαιδευτική και την θεραπευτική ιππασία στην Ελλάδα. Σκοπός μας είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών, η ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη αλλά και η καλλιέργεια νέων δεξιοτήτων!

Oι παροχές του Ιχνηλάτη Ονείρων είναι οι ακόλουθες και μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες σας:

🐴 Εκπαιδευτική Ιππασία

Το εκπαιδευτικό θεραπευτικό παιχνίδι με το άλογο χρησιμοποιείται στα σχολεία της Αμερικής και της Ευρώπης τα τελευταία 30 χρόνια, τόσο προσχολικής όσο και σχολικής εκπαίδευσης. Μέσω της αλληλεπίδρασης με τα ζώα, τη συνεργασία, τα ποικίλα αισθητηριακά ερεθίσματα του περιβάλλοντος, το παιδί αναπτύσσει συναισθηματικές και επικοινωνιακές δεξιότητες. Οι επιμέρους εκπαιδευτικές δραστηριότητες γίνονται μέσα στη φύση με γνώμονα τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και τα ζώα και όλες οι δραστηριότητες γίνονται στον λαχανόκηπό μας, το σκάμα μας, τον στίβο αναρρίχησης, τη λιμνούλα μας…σε ένα πλαίσιο που το παιχνίδι είναι οδηγός! Για παιδιά τυπικής εκπαίδευσης, από 2 έως 16 ετών. Ένας εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης της φύσης και του αλόγου με ψυχοκινητικά οφέλη. Είναι μια παιδαγωγική προσέγγιση κατά την οποία χρησιμοποιείται το άλογο για να επιτευχθούν εκπαιδευτικοί και μαθησιακοί στόχοι. Ένα σχολείο… διαφορετικό!

🐴 Θεραπευτική Ιππασία

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα τόσο της ειδικής αγωγής, όσο και της τυπικής ανάπτυξης που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, φοβίες, διάσπαση προσοχής, αυτισμό, υπερκινητικότητα, επιθετική συμπεριφορά ή προβλήματα κοινωνικοποίησης. Η θεραπευτική ιππασία είναι η εφαρμογή ιππασίας για άτομα με αναπηρία με βασικό σκοπό την αποκατάσταση (κινητική, κοινωνική κτλ) του ασθενούς και τη βελτίωση της υγείας και της ζωής τους. Το άλογο στην θεραπευτική ιππασία γίνεται θεραπευτικό μέσο. Εφαρμόζεται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις όπως ειδικά εκπαιδευμένα άλογα, ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ειδικό εξοπλισμό κ.α.

🐴 Οικογενειακά Δρώμενα

Με Το Άλογο Κάθε Κυριακή από τις 12 μέχρι και τις 2 το μεσημέρι, κατόπιν συνεννόησης, μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα από τα πολλά διαδραστικά δρώμενα που οργανώνουμε για εσάς, την οικογένεια και τους φίλους σας. Τα οικογενειακά δρώμενα αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για να έρθετε σε μια πρώτη επαφή με τα αλογάκια μας, να γνωριστείτε, να μάθετε τον τρόπο που τα φροντίζουμε, να παίξετε παιχνίδια μαζί τους και βέβαια να κάνετε μια βόλτα στην πλάτη τους!

🐴 Επισκέψεις σχολείων, ΚΔΑΠ & Φορέων που ασχολούνται με το παιδί.

Το πρόγραμμα αυτό ισχύει τόσο για σχολεία τυπικής ανάπτυξης, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς και δημοτικά καθώς και για ειδικά σχολεία. Οργανώστε μία ομάδα παιδιών και ελάτε να μας επισκεφτείτε σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση αλλά ακόμα και για μια εκδρομή στην φύση παρέα με τα άλογα!

Περιβαλλοντικό παιχνίδι και ιππασία δεμένα με έναν τρόπο που θα κάνει τα παιδιά να το λατρέψουν. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς τρέχουν ποικίλα εκπαιδευτικά πρότζεκτ όπως:

📍 Σταφύλι και Τρύγος
📍 Σιτάρι και Γεωργός
📍 Μέλισσα
📍 Μελιδονίσματα
📍 Τήξη και Πήξη

🐴 Vaulting για ενήλικες και παιδιά / χορός πάνω στο άλογο

Ο Ιχνηλάτης Ονείρων φέρνει κάτι καινούργιο για τα ελληνικά δεδομένα! Ελάτε να γνωρίσετε το vaulting! Ένας μοναδικός συνδυασμός χορού, ενόργανης γυμναστικής και ιππασίας πάνω στο άλογο που αξίζει να δοκιμάσετε! Η εξάσκηση ξεκινάει στο έδαφος σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα με στρώματα ενώ παράλληλα γνωριζόμαστε και εξοικειωνόμαστε με το άλογο.

Στην συνέχεια, τελειοποιούμε τις ασκήσεις με την βοήθεια του ειδικού βαρελιού και σταδιακά τις δοκιμάζουμε πάνω στο άλογο. Οι χορογραφίες μπορεί να είναι είτε ατομικές είτε ομαδικές , όπου απαιτείται συλλογική προσπάθεια.

Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίσετε πως βασικός συναθλητής μας είναι το άλογο, το οποίο και αυτό με την σειρά του προπονείται και εκπαιδεύεται καθημερινά. Μέσα από την επαφή με το άλογο υπάρχει η ευκαιρία να ξεπεραστούν οι φόβοι σας, να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση και βέβαια να συνεργαστείτε με το άλογο αρμονικά!

🐴 Ιππασία Ενηλίκων

Ελάτε να γνωρίσετε το άλογο με μια πιο αλογοκεντρική προσέγγιση! Ελάτε να παίξουμε κάτω, πάνω και γύρω από αυτό.. να μάθουμε για την ψυχοσύνθεσή τους, να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη και να ιππεύσουμε με έναν τρόπο χαλαρωτικό! Οργανώνονται εκδρομές για το τμήμα των ενηλίκων μας όλο τον χρόνο!

📌 Τί είναι η εκπαιδευτική ιππασία;

Η εκπαιδευτική ιππασία ή το εκπαιδευτικό θεραπευτικό παιχνίδι με το άλογο αποτελεί μια προσέγγιση βιωματική που βασίζεται στην γνωριμία με το άλογο με έναν τρόπο αλογοκεντρικό.

Μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από αυτό, τη συμπεριφορά του, τον τρόπο που πρέπει να το πλησιάσουμε, να το φροντίσουμε, μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί του και να δημιουργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης και αρμονικής συνεργασίας.

Επιπλέον, παράλληλα με την επαφή με το άλογο, χρησιμοποιούμε τα πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα που μας προσφέρει η φύση και θέτουμε εκπαιδευτικούς και μαθησιακούς στόχους.

Πάντα με γνώμονα τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις δυνατότητες των μαθητών μας στήνουμε και οργανώνουμε τις δραστηριότητές μας ενώ παράλληλα σεβόμαστε και συνεργαζόμαστε με τα αλογάκια μας και τα υπόλοιπα ζωάκια που φιλοξενούμε!

📌 Τι είναι η θεραπευτική ιππασία;

Η θεραπευτική ιππασία είναι η εφαρμογή ιππασίας για άτομα με αναπηρία με βασικό σκοπό την αποκατάσταση (κινητική, κοινωνική, κτλ) και τη βελτίωση της υγείας και της ζωής τους. Τα άλογα λειτουργούν εδώ ως θεραπευτικά μέσα ενώ στοχεύουμε στην επίτευξη όσων περισσότερων πλεονεκτημάτων μπορούμε να κερδίσουμε από αυτή την επαφή. Οφέλη όπως, ευχαρίστηση, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση, βελτίωση ικανοτήτων μέσα από την άσκηση, ή απλά εκμάθηση ιππασίας σαν χόμπι ή σπορ, μέσα σε ασφαλή για αυτούς πλαίσια.

Οι στόχοι που θέτονται, προκύπτουν μετά από συνεννόηση γονέα και εκπαιδευτή και επιτυγχάνονται πάνω και κάτω από το άλογο με τη μορφή παιχνιδιού. Το παιχνίδι και η διασκέδαση αποτελεί και τον πρωταρχικό μας στόχο!

Ιδρύτρια & Υπεύθυνη Προγράμματος:

Κεδρά Φωτεινή, εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικής Ιππασίας, απόφοιτη Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με κατεύθυνση στην Ειδική Αγωγή και μετεκπαίδευση στον αυτισμό. Η ομάδα στελεχώνεται από παιδαγωγούς για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα

Επικοινωνία

Υποβολή Κριτικής

Ακολουθήστε μας

@ 2020 KIDSPROJECT. All rights reserved. Όροι και προϋποθέσεις.