Κλείσιμο
TAF FESTIVAL logo

TAF FESTIVAL

231 024 4082
Ερμού, Θεσσαλονίκη
Φωτογραφίες
Άνοιγμα Χάρτη

Περιγραφή

Κριτικές

Επικοινωνία

Η Addart MKO ιδρύθηκε το 2014, έχοντας ως υπόβαθρο τον πλούσιο ιστορικό ιστό της Θεσσαλονίκης. Είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολυτεχνικός οργανισμός με βασική αποστολή να προσθέσει τέχνη στην καθημερινή ζωή, να προωθεί και να υποστηρίζει την ανάπτυξη των δημιουργικών βιομηχανιών και οικονομιών. Από την αρχή θεωρήθηκε ως εργαστήριο ιδεών και εφαλτήριο για καλλιτεχνική έκφραση, βασισμένη στην υπόθεση ότι η τέχνη και ο πολιτισμός μπορούν να γίνουν καταλύτης αλλαγής και να δράσουν ως παράγοντες κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Με αυτόν το σκοπό το 2015 ξεκίνησε το Φεστιβάλ κινούμενης εικόνας Θεσσαλονίκης (TAF Thessaloniki Animation Festival). Το Thessaloniki Animation Festival (TAF), Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Θεσσαλονίκης, αποτελεί το μοναδικό στο είδος του Φεστιβάλ στην Επικράτεια της Βορείου Ελλάδος που καταπιάνεται με πληθώρα ζητημάτων υπό το πρίσμα του συγκερασμού της εκπαίδευσης, παιδείας και τέχνης του animation.

Έχοντας λάβει την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, του τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, του τμήματος Πολιτισμού και με την πολύτιμη στήριξη του ιδρύματος Heinrich-Böll-Stiftung, το δίκτυο οργανώσεων Select Respect και τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, το TAF ακολουθεί μία επιτυχημένη πορεία 6 συναπτών ετών, κατά την οποία έχει παρουσιάσει στο κοινό έργα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Μέσα στα χρόνια είχαμε την τιμή να έχουμε ως καλεσμένους διακεκριμένους καλλιτέχνες, όπως ο Rony Oren, ο Tim Allen, ο Alejandro Jiménez Asuero και ο Γιάννης Ζουγανέλης, με τα εργαστήρια και masterclasses που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στα 6 χρόνια διεξαγωγής του φεστιβάλ να έχουν συγκεντρώσει 20000 ακροατές και συμμετέχοντες.

Παρ όλα αυτά δεν μας ηταν αρκετο να μοιράζουμε μονο γνωσεις μεσα απο τα masterclasses αλλα θελαμε να ενισχύσουμε την αγορα και να βοηθησουμε τους καλλιτεχνες να γνωρίσουν την βιομηχανια του animation, αλλά και να βρουν ευκαιριες, δημιουργωντας γεφυρες συνεργασιας μεταξυ των χωρων των Βαλκανίων, τόσο των στουντιο όσο και των καλλιτεχνων. Έτσι, το 2020, στο πρόγραμμα του TAF, προστέθηκε και διεξήχθη το πρώτο Balkan Animation Forum (BAF).

Ένα ιδανικό μας, το οποίο πρεσβεύουμε και στηρίζουμε κάθε χρονιά είναι η προσβασιμότητα και ο μη αποκλεισμός. Τα masterclasses, οι προβολές των ταινιών, τα εργαστήρια και κάθε δραστηριότητα που πραγματοποιείται στα πλαίσια του φεστιβάλ έχει δωρεάν είσοδο για όλους, καθώς επίσης υπάρχει πρόσβαση για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Για αυτόν το λόγο το TAF διοργανώνει άλλωστε κάθε χρόνο δράσεις, προβολές και εργαστήρια πέρα από τις ημερομηνίες του φεστιβάλ, με στόχο να αγγίξει όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.


Facebook & Instagram

Λιγότερα