Κλείσιμο

Εκπαιδευτικό υλικό για την Ε΄τάξη: Ο φίλος μας το δάσος

Το Δάσος και η προστασία του περιβάλλοντος είναι το εξαιρετικά ενδιαφέρον και σημαντικό θέμα το οποίο διαπραγματεύεται η 1η Ενότητα στο γνωστικό αντικείμενο της Γλώσσας (Ε΄τάξη).  

Τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί ενήλικες και πρέπει να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στη Φύση, στους τρόπους προστασίας της, καθώς και στις ορθές - αειφορικές πρακτικές της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Μόνο αν αποκτήσουν οικολογική συνείδηση τα παιδιά από μικρή ηλικία υπάρχει ελπίδα να μην επαναληθφούν τα εγκλήματατικά λάθη και η κακοδιαχείρηση του "οίκου" μας... Αν μάθουν να σέβονται τους πόρους, τα έμβια όντα και τα αβιοτικά στοιχεία του περιβάλλοντος και αντιληφθούν ότι ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο κομμάτι ενός συστήματος, του γήινου οικοσυστήματος... Και όχι ένας "απλός" καταναλωτής...

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό για να εμπλουτίσετε τη συγκεκριμένη ενότητα με on line ασκήσεις, βίντεο, διαδραστικά προγράμματα, φύλλα εργασίας, γραμματικές - λεξιλογικές ασκήσεις και πολλά ακόμα!   

Για να μεταφερθείτε στη σελίδα πατήστε εδώ:  "Ο φίλος μας το δάσος"