Κλείσιμο

Ταξίδι στον βυθό - Μουσικοκινητική δραστηριότητα

Τι θα λέγατε να ξεκινήσουμε για ένα μαγικό ταξίδι στον βυθό της θάλασσας;

Μια χαλαρωτική μουσικοκινητική δραστηριότητα που θα "ταξιδέψει" τους μικρούς μας φίλους, από τη συνεργάτιδα του Kidsproject, Αθηνά Χριστοπούλου - Ειδικός Μουσικοπαιδαγωγός.

Διαμορφώνουμε τον χώρο έτσι ώστε να υπάρχουν παντού αντικείμενα βυθού-θάλασσας. Με την υπόκρουση ήρεμης, χαλαρής μουσικής, (Θάλασσα Σπανουδάκης) συζητάμε για τα αντικείμενα αυτά.

Απλώνουμε  στο πάτωμα, ένα μεγάλο μπλε πανί. Τα παιδιά κινούνται με αργό ρυθμό γύρω του. Κάθε φορά που η μουσική σταματά, ακουμπούν το πανί με διάφορους τρόπους: με τις παλάμες  με το πόδι, στο κεφάλι, στην πλάτη με τον αγκώνα τους κ.ο.κ.

Στη συνέχεια ακούγεται ήχος θάλασσας. Με κινήσεις παντομίμας κάνουν πως κολυμπάνε σαν ψάρια, σαν καβούρια, σαν δελφίνια, σαν χταπόδια κ.α.

Ύστερα, ξαπλώνουν πάνω στο μπλε πανί και προσποιούνται πως κοιμούνται. Ο ήχος σταματά, ξυπνούν και φαντάζονται πως βρίσκονται σε ένα καράβι.

Τώρα ακούγεται ήχος αέρα. Τα παιδιά σηκώνονται όρθια και κουνούν το πανί, πάνω κάτω.

Ο  ήχος του αέρα σταματά, κάθονται σε κύκλο και μοιράζονται τα αντικείμενα του βυθού-θάλασσας που αναφέραμε στην αρχή, ώστε να κρατήσουν ένα ενθύμιο!

Περισσότερες πληροφορίες για την Ειδικό Μουσικοπαιδαγωγό θα βρείτε στη σελίδα της στο Kidsproject με ένα κλικ στην εικόνα:

Ειδικός Μουσικοπαιδαγωγός logo