Κλείσιμο
event logo

Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο: Social Media & Έφηβοι: Η ύπουλη εξάρτηση

Περιγραφή

Διοργανωτής

Επικοινωνία

Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο: Social Media & Έφηβοι: Η ύπουλη εξάρτηση

Είναι γεγονός πως ο  χρόνος που περνούν τα παιδιά μας μπροστά στην οθόνη έχει αυξηθεί σημαντικά (χρήση ψηφιακών εργαλείων, δημοφιλία κοινωνικών δικτύων, video games, εκπαιδευτικές ανάγκες, covid-19 κλπ).

Η ποιότητα του περιεχομένου στο οποίο εκτίθενται είναι πιθανόν να είναι χαμηλή. Για παράδειγμα, τα social media μπορούν να προκαλέσουν ζητήματα αυτό-εικόνας, καταστρατήγηση της ιδιωτικότητας του παιδιού, εθισμό και πολλά ακόμη σύγχρονα προβλήματα.

Ο γονέας/κηδεμόνας είναι αυτός που μπορεί να βοηθήσει το παιδί να παλέψει ενάντια στην αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας και να απαλλαγεί από τις δυσάρεστες επιπτώσεις που αυτή φέρει.

Θα χαρούμε πολύ να συμβάλλουμε με τα καλύτερα μας εργαλεία στην προστασία των παιδιών και να τα ωθήσουμε σε μια πιο υγιή αντιμετώπιση και χρήση της τεχνολογίας η οποία είναι σαφώς πολύτιμη σε πολλά επίπεδα.

Πώς μπορούν τα παιδιά μας να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Ποιοι είναι οι παράγοντες που συμβάλλουν στην πολύωρη ενασχόληση των εφήβων με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Ποιες είναι οι ενδείξεις του εθισμού;

Πώς μπορούν οι γονείς να παρέμβουν αποτελεσματικά θέτοντας όρια μαζί με τον έφηβο στη χρήση του διαδικτύου και των social media;

Θα μιλήσουμε για την ενασχόληση των εφήβων με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα εξερευνήσουμε πώς αυτή οικοδομεί την κοινωνικότητά τους, υποδαυλίζει την εικόνα του εαυτού τους, δημιουργεί εθισμό και αποδυναμώνει τις σχέσεις τους με τον μη ψηφιακό κόσμο εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους οι γονείς και τα παιδιά μπορούν να κάνουν τη χρήση της τεχνολογίας αμιγώς εποικοδομητική περιορίζοντας τους κινδύνους που επιφέρει.

Εισηγήτρια Σεμιναρίου:

Βράιλα Μαρία - Ψυχολόγος Μa


Με την ολοκλήρωση της αγοράς λαμβάνετε τα παρακάτω αρχεία στο e-mail σας:

  • Μαγνητοσκοπημένο video
  • Σημειώσεις Σεμιναρίου
  • Βεβαίωση παρακολούθησης
Περισσότερα

Ημερομηνίες

Tuesday 19/12
22:00
Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο: Social Media & Έφηβοι: Η ύπουλη εξάρτηση
Online Διαδικτυακά
από 29,00 €