Κλείσιμο
event logo

Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο: Φόβος για την Αλλαγή

Περιγραφή

Διοργανωτής

Επικοινωνία

Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο: Φόβος για την Αλλαγή

 

Προτιμάς να μένεις σε μια κακοποιητική σχέση, παρά να κάνεις το επόμενο βήμα και να βρεις ξανά τον εαυτό σου και τη χαρά που σου αξίζει;

Βρίσκεις δικαιολογίες για να μην αναλάβεις εκείνη την καλύτερη θέση που σου προτάθηκε, γιατί φοβάσαι πως δεν  θα ανταποκριθείς κατάλληλα;

Ξέρεις πως στο ¨εκεί¨ θα εισαι καλύτερα, αλλά παραμένεις στο ¨εδώ¨ γιατί φοβάσαι το άγνωστο;

Για πόσο πια, θα σαμποτάρεις τον εαυτό και τη ζωή σου;

Η Αλλαγή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, καθώς οι μεταβολές στην καθημερινότητα μας είναι απρόβλεπτες και αναπόφευκτες.

Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργήσουμε την προσαρμοστικότητα μας και την ψυχική ανθεκτικότητα για να μπορούμε να δεχόμαστε τις αλλαγές που έρχονται στη ζωή μας και να συμβαδίζουμε με αυτές.

Συχνά, μια αλλαγή ξυπνά προηγούμενους φόβους και τραύματα που έχουν συνδεθεί με αντίστοιχες καταστάσεις και αυτοί οι φόβοι, μας φρενάρουν από το να προχωρήσουμε σε μια ριζική αλλαγή με αποτέλεσμα να «κολλάμε» και διαιωνίζουμε καταστάσεις, συχνά επιβλαβείς για εμάς τους ίδιους.

Το αβέβαιο κομμάτι που κρύβεται μέσα στην αλλαγή, μας μπλοκάρει από το να αποφασίσουμε αν θα μεταβούμε σε μια άλλη, νέα κατάσταση ή θα συνεχίσουμε στο οικείο και γνώριμο μοτίβο μας, που όσο και να μας ταλαιπωρεί, όσο και αν είναι κακοποιητικο δεν είναι πλέον ξένο.

Επιπλέον, θίγεται η διασφάλιση της «ζώνης άνεσης» (comfort zone) που έχουμε χτίσει και μέσα στην οποία κινούμαστε με σταθερότητα και ασφάλεια. Οπότε και αυτό το εμπόδιο πρέπει να ξεπεραστεί για να πραγματοποιήσουμε μια αλλαγή.

Όλα αυτά θα μάθουμε να τα αναγνωρίζουμε, να κατανοούμε για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντικά στη ζωή μας καθώς και να ονοματίσουμε τα οφέλη που πιστεύουμε ότι μας παρέχουν. Επιπρόσθετα, θα μάθουμε πως αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας και πως τολμάμε την αλλαγή, που πολλές φορές είναι σωτήρια και έχουμε να μάθουμε πολλά από αυτήν.

«Φοβάται κανείς την αλλαγή; Αλλά τι μπορεί να γίνει χωρίς αλλαγή!»

Μάρκος Αυρήλιος

 

Ενότητες:

Tι εννοούμε λέγοντας αλλαγή;

Ποιες καταστάσεις ορίζουμε ως «αλλαγές»;

Φόβοι που ξυπνούν οι αλλαγές

Comfort Zone

Πως επιχειρώ μια αλλαγή;

Μηχανισμοί που βοηθούν στην αλλαγή

Tips για την αλλαγή

Προσαρμοστικότητα & Ευελιξία

Υποστηρικτικό δίκτυο

Τι κερδίζω από τις αλλαγές;

Ψυχοθεραπεία

 

Εισηγήτρια Σεμιναρίου:

Βράιλα Έλενα

Κοινωνιολόγος & Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

 

Με την ολοκλήρωση της αγοράς λαμβάνετε τα παρακάτω αρχεία στο e-mail σας:

  1. Μαγνητοσκοπημένο video
  2. Σημειώσεις Σεμιναρίου

 

Βεβαίωση Παρακολούθησης για το σεμινάριο “Φόβος για την Αλλαγή” τις επόμενες μέρες.

 

Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη διαδικασία των online πληρωμών μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, προς δική σας διευκόλυνση το ΚΕ.ΘΕ.ΣΥ. σας παρέχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσετε την αγορά σας με Τραπεζική Κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό:

Eθνική Τράπεζα
Δικαιούχος: Γεροντή Ανδριάννα
IBAN: GR4901101800000018000983454

Με την ολοκλήρωση της αγοράς παρακαλούμε, όπως προωθήσετε το αποδεικτικό κατάθεσης και το σεμινάριο της επιλογής σας, στο [email protected] ώστε να λάβετε στο mail σας το link του video.

Περισσότερα

Ημερομηνίες

Tuesday 19/12
22:00
Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο: Φόβος για την Αλλαγή
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ, Online Διαδικτυακά
από 29,00 €